Літургійні читання на 8 квітня (УГКЦ)

  • 07 квітня 2016, 18:00

 

Віддання Благові­щення
Собор арх. Гавриїла

Іс. 29, 13-23
13. І сказав Господь: «Через те, що цей народ устами тільки зближається до мене й губами тільки мене шанує, а серце своє віддалив від мене, і страх його передо мною – то лише вивчена заповідь людська, 14. тому я і далі творитиму з цим народом дивне диво й чудовину, щоб мудрість їхніх мудрих пропала й розуму не стало в їхніх розумників.» 15. Горе тим, що ховають глибоко свої задуми, щоб перед Господом їх затаїти, що чинять свої справи в темряві і говорять: «Хто нас побачить, хто взнає нас?» 16. Яке ж то безглуздя! Хіба гончаря вважатимуть за глину? Чи виріб скаже про того, який його зробив: він мене, мовляв, не зробив? Чи скаже посуд до гончаря: він, мовляв, не розуміє? 17. Хіба не трошки ще, не трошечки, і Ливан перестане бути садом, а сад не будуть вважати за ліс? 18. Того дня глухі почують слова книги, очі сліпих прозріють із темряви та пітьми. 19. І бідні дедалі більше у Господі веселитимуться, і вбогі між людьми радітимуть Святим Ізраїля. 20. Бо гнобителя не стане, глузливець ізникне, пропадуть усі, що неправду берегли, 21. що засуджували ближнього словами, що наставляли судді пастку в брамі й правого неправно набік відсували. 22. Тому так говорить Господь, що відкупив Авраама, домові Якова: «Яків не буде більше стидатися, обличчя його більш не червонітиме. 23. Бо він побачить діло рук моїх у себе, він буде святити моє ім'я; Святого Яковового будуть святити, Бога Ізраїлевого жахатись.


Бт. 12, 1-7
1. Господь сказав до Аврама: "Вийди з землі твоєї, з твоєї рідні, і з дому батька твого в край, що його я тобі покажу. 2. А я виведу з тебе великий народ і поблагословлю тебе; та й зроблю великим твоє ім'я, а ти станеш благословенням. 3. Благословитиму тих, що тебе благословляють, і проклинатиму того, хто тебе проклинає. Тобою всі племена землі благословлятимуться." 4. І пішов Аврам, як сказав йому Господь, пішов і Лот з ним. Було ж Аврамові 75 років, коли він вийшов із Харану. 5. Взяв Аврам Сараї, свою жінку, Лота, свого братанича, і все майно, що набули, і людей, що придбали в Харані, та й рушили в дорогу в Ханаан-край і прийшли в Ханаан-край. 6. Аврам пройшов його аж до місця Сихем, до діброви Море. А жили тоді в тому краї ханааняни. 7. І з'явився Аврамові Господь і сказав: "Потомкам твоїм дам я цю землю!" І спорудив він там жертовник Господеві, що з'явивсь йому.


Прип. 14, 15-26
15. Простодушний іме віри кожному слову; | розумний уважає на свої кроки. 16. Мудрий боїться й відвертається від зла, | а дурний зухвалий у своїй самовпевненості. 17. Запальна людина робить дурниці, | розважливий – зносить усе. 18. Простаки наслідують дурноту, | розумні ж увінчаються знанням. 19. Ледачі перед добрими вклоняться, | а безбожні перед праведних дверима. 20. Бідний навіть сусідові нелюбий, | в багатого ж є сила друзів. 21. Грішить той, хто гордує ближнім; | щасливий той, хто жалує вбогих. 22. Чи ж не збочують тії, що замишляють лихо? | Милість і правда тим, хто добро замишляє. 23. Кожна праця приносить користь; | пуста балаканина – голод. 24. Вінець мудрих – їхній хист; | корона дурних – безглуздя. 25. Вірний свідок рятує ДУШІ: | хто дихає брехнею, той – облуда. 26. В Господнім страсі – міцне довір'я людини, | і її діти матимуть притулок.

Переглядів 2 689
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2 січня
"Дорогі діти, мій Син був джерелом любові та світла, коли на Землі говорив до народу всіх народів. Апостоли мої, наслідуйте Його світло. Це не легко. Маєте бути малими. Маєте зробитися меншими від інших, з допомогою віри наповнитися Його любов’ю. Жодна людина на землі без віри не може пережити досвіду чуда. Я з вами. Об’являюся вам цими приходами, цими словами, хочу вам свідчити про мою любов і материнську турботу. Діти мої, не втрачайте часу, ставлячи питання, на які ніколи не отримуєте відповіді. У кінці вашої земної дороги Небесний Отець вам їх дасть. Завжди знайте: Бог усе знає, Бог бачить, Бог любить. Мій улюблений Син освітлює життя, розсіює темряву, а моя материнська любов, яка несе мене до вас, несказанна, таїнственна, але справжня. Я висловлюю свої почуття до вас: любов, розуміння і материнську прихильність. Від вас, апостоли мої, прагну ваших троянд молитви, що мають бути ділами любові. То для мого материнського серця наймиліші молитви. Їх приношу своєму Синові, народженому заради вас. Він вас бачить і чує. Ми завжди близько біля вас. Це є любов, яка кличе, єднає, навертає, підбадьорює та наповняє. Тому, апостоли мої, завжди любіть одні одних, а понад усе любіть мого Сина. Це єдиний шлях до спасіння, до вічного життя. То моя наймиліша молитва, яка найкращим запахом троянд наповняє моє серце. Моліться, завжди моліться за своїх пастирів, щоб мали сили бути світлом мого Сина. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 622
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (34)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)