Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу ХІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на середу ХІІ звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 22 червня 2022, 00:30

Римо-католицький календар

Середа ХІІ звичайного тижня, рік ІІ

Перше Читання
2 Цар 22, 8-13; 23, 1-3

Читання з Другої Книги Царів

Тими днями первосвященик Хілкія сказав писареві Шафанові: «Я знайшов книгу Закону в Господньому храмі». І подав Хілкія Шафанові книгу, і той читав її. Потім повернувся писар Шафан до царя й доніс йому про справу, кажучи: «Слуги твої зібрали гроші, що знайшлись у храмі, і передали їх наглядачам робітників, що при Господньому храмі». Далі писар Шафан оповів цареві: «Священик Хілкія дав мені книгу». І Шафан читав її перед царем. Почувши слова книги Закону, цар роздер на собі одежу. І повелів він священикові Хілкії, Ахікамові, синові Шафана, Ахборові, синові Міхаї, писареві Шафанові й Асаї, царському урядовцеві: «Йдіть, спитайте Господа за мене й за народ і за всю Юдею щодо слів цієї книги, що знайдено, бо великий має бути гнів Господній, що запалав на нас за те, що батьки наші не слухали цієї книги й не робили усього того, що там написано для нас». Тоді цар послав скликати до себе всіх старших юдейських і єрусалимських. І пішов цар у Господній храм, а з ним всі юдейські мужі й усі єрусалимські мешканці, й священики, й пророки, й увесь народ, від малого до великого, і прочитав перед ними голосно всі слова з книги союзу, що знайдено в Господньому храмі. Цар став на підвищенні й заключив союз перед Господом, зобов’язуючись ходити слідом за Господом і пильнувати Його заповіді, накази і Його установи з усього серця й з усієї душі, виконувати слова союзу, написані в цій книзі. Увесь народ прийняв союз.

Слово Боже

Псалом респонсорійний 
Пс 119 (118), 33-34. 35-36. 37 і 40 (П.: 33а)

Присудів Твоїх покажи дорогу

Законом вкажи мені, Господи, своїх настанов дорогу, — *
я буду дотримуватися їх постійно.
Пошли мені розум, і Твій закон виконувати буду, — *
я зберігатиму його всім своїм серцем.

Провадь мене стежкою заповідей своїх, *
бо дуже вона мені до вподоби.
Прихили серце моє до Твоїх свідчень, *
а не до користолюбства.

Відверни мої очі, щоб не дивилися на те, що марне, *
оживи мене на шляху своєму.
Ось, Твоїх заповідей забажав я. *
Оживи мене у своїй правді.

Спів перед Євангелієм
Йн 15, 4. 5б

Алілуя, алілуя, алілуя.

Перебувайте у Мені — а Я у вас.
Хто перебуває в Мені, а Я в ньому,
— той плід приносить щедро.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 7, 15-20

Читання святого Євангелія від Матея

«Стережіться лжепророків, які приходять до вас в овечих шкурах, а всередині — хижі вовки. За їхніми плодами впізнаєте їх. Хіба збирають виноград з тернини або смокви — з будяків? Так усяке добре дерево родить добрі плоди, а погане дерево родить погані плоди. Не може добре дерево поганих плодів родити, а погане дерево родити добрих плодів. Кожне дерево, що не родить доброго плоду, зрубують і кидають у вогонь. Тож за їхніми плодами пізнаєте їх».

Слово Господнє

Переглядів 533
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2

"Дорогі діти! Я говорю до вас, як Мати, простими словами, але сповненими великою любов’ю й турботою до своїх дітей, довірених мені через мого Сина. І мій Син, Який є від вічної присутності, Він говорить до вас словами життя й сіє любов у відкриті серця. Тому я вас прошу, апостоли моєї любові, майте відкриті серця, завжди готові до милосердя і прощення. Через мого Сина, завжди прощайте ближнім, бо так мир буде перебувати у вас.
Дорогі діти, піклуйтеся про вашу душу, тому що вона є тим єдиним, яке дійсно належить вам. Ви забуваєте про важливість сім’ї. Сім’я не мала б бути місцем страждання й болю, але місцем порозуміння та ніжності. Сім’ї, що стараються жити через мого Сина, живуть у взаємній любові. Ще коли мій Син був малим, то говорив мені, що всі люди є Його братами. А тому пам’ятайте, апостоли моєї любові, що всі люди, яких ви зустрічаєте, є вашою сім’єю, братами через мого Сина. Дорогі діти, не витрачайте часу, роздумуючи про майбутнє та непокоячись. Нехай вашою турботою буде те, щоб добре проживати кожну мить через мого Сина - і в цьому є ваш мир. Дорогі діти, ніколи не забувайте молитися за своїх пастирів. Моліться, щоб вони змогли прийняти всіх людей, як своїх дітей, щоб були для них духовними отцями через мого Сина. Дякую вам!"

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)