Меджугор'є - місце молитви, миру»Медіа»Відео»Дев’ятниця перед Різдвом: 4 день

Дев’ятниця перед Різдвом: 4 день

  • 18 грудня 2023, 04:00

4 ДЕНЬ – НАДІЯ МАРІЇ

Папа Бенедикт XVI сказав: «Людина жива, доки чекає, доки в її серці живе надія».

Діва Марія вміла чекати, бути терпеливою, день у день довіряти Своє життя Богові, навіть тоді, коли Її душа перебувала в тіні невідання й болю.

Своїми посланнями Богородиця вселяє в нас надію: «Моліться, дітоньки, наполегливо, бо сатана сильний і хоче знищити надію у ваших серцях…»  (25.08.1994); «Моліться серцем, дітоньки, і не втрачайте надії, адже Бог любить Своє сотворіння…» (25.03.2003); «Поклоняйтеся Йому, і нехай ваша надія буде надією тим серцям, які не мають Ісуса…» (25.08.2008); «Нехай надія потече вашими серцями, як ріка благодаті…» (25.11.2008); «Я дивлюся на вас і бачу у ваших серцях смерть без надії, неспокій та голод…» (25.11.2010).

На шляху віри ми не повинні здаватися, тому що непорозуміння, хибні судження, страхи, постійні падіння й розчарування неминучі в житті кожного вірного, який прагне святості. Коли Бог увіходить в життя людини, це не звільняє її від випробувань, але разом із труднощами в її житті буде присутня й Божа поміч. 

Маріє, супроводжуй нас, піклуйся про нас і направляй в нашому буденному житті та в часі смерті нашої.      

 (о. Любо Куртович, OFM)

«Дорогі діти, нехай не будуть ваші серця ожорсточеними, закритими й сповненими страху. Дозвольте Моїй Материнській любові освітити їх і наповнити любов’ю та надією, аби Я як Мати вгамувала ваші болі, бо Я знаю їх, Я випробувала їх на Собі. Біль підносить, він – найбільша молитва. Мій Син особливо любить тих, хто страждає від болю. Він послав Мене вгамувати його й принести надію. Довіртеся Йому. Я знаю, що вам тяжко це, бо ви бачите довкола себе все більше темряви. Діти Мої, потрібно розбити її молитвою та любов’ю. Той, хто молиться і любить, не боїться, бо в нього є надія та милосердна любов, він бачить світло й Мого Сина. Я закликаю вас як Своїх апостолів: постарайтесь бути прикладом милосердної любові та надії. Знову й знову просіть про ще більшу любов, тому що милосердна любов приносить світло, яке розбиває будь-яку темряву, приносить Мого Сина. Не бійтеся, ви не одні, Я з вами. Прошу Вас: моліться за своїх пастирів, аби любов ні на секунду не залишала їх, аби вони з любов’ю трудилися ради Мого Сина, через Нього й на пам’ять про Нього. Дякую вам!» (02.04.2016).

Маріє, з Тобою ми в безпеці. Поруч із Тобою надія не помирає. Св. Йоан Павло ІІ сказав: «Меджуґор’є – це надія для цього світу».

Мати Надії, надихай нас прикладом Свого життя. Ти сяєш для нас, наче яскрава зоря посеред темної ночі цього часу. Ти кажеш: «Ви – Моя надія, ви – Моя радість». Ти говориш, що той, хто молиться й любить, нічого не боїться й у нього є надія. 

Даруй нам ласку уподібнитися до Тебе. Твоєю надією відкрий наші серця для народження в них Ісуса, аби Він став нашою єдиною надією. Допоможи нам бути Твоїми простягненими руками, руками любові для тих, хто заблукав і втратив надію. Разом із Тобою ми просимо, щоб здійснилися Твої наміри й плани миру. Амінь.    

Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво. Молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід визволи нас, єдина чиста й благословенна. Владичице наша, Захиснице наша, Заступнице наша, Утішителько наша! Із Сином Твоїм примири нас, Синові Твоєму доручи нас, Синові Твоєму віддай усіх нас. Амінь.

Царице миру, молися за нас!

«Світло Марії»     

Переглядів 3 449
Додати коментар