Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на четвер у Великодній октаві (РКЦ)

Літургійні читання на четвер у Великодній октаві (РКЦ)

  • 08 квітня 2021, 00:30

 

Римо-католицький календар

Четвер у Великодній октаві

Перше читання
Діян 3, 11-26

Читання з Діянь Апостолів

Тими днями сталося так, що оскільки зцілений кульгавий тримався Петра і Йоана, то збігся до них весь народ, здивований, у притвор, який називається Соломоновим.
Побачивши це, Петро звернувся до народу: «Мужі ізраїльські! Чого дивуєтеся з цього? Або чого дивитеся на нас так, наче ми своєю силою або побожністю зробили, щоб він ходив? Бог Авраама, Бог Ісаака і Бог Якова, Бог наших батьків, прославив свого слугу Ісуса, якого ви видали й відреклися перед Пилатом, у той час, коли він присудив Його відпустити. Ви ж відреклися від Святого й Праведного, а випросили дарувати вам людину-вбивцю. Вождя життя ви вбили, та Бог воскресив Його з мертвих, свідками чого є ми. І по вірі в Ім’я Його, укріпило Його Ім’я того, кого бачите й знаєте. Віра, яка через Нього, дала йому цю повну справність перед усіма вами.
А тепер, брати, знаю, що зробили ви так через незнання – так само і ваші начальники. Бог же, як провістив наперед устами всіх пророків, що Його Помазаник має постраждати, так і виконав. Тож покайтеся і наверніться, аби були стерті ваші гріхи; аби від обличчя Господнього прийшли часи прохолоди, і аби Він послав наперед призначеного вам Христа – Ісуса, якого небо повинно прийняти до часу відновлення всього, про що Бог віддавна говорив устами своїх святих пророків.
Адже Мойсей сказав: «Господь, Бог ваш, підійме вам пророка з братів ваших, як і мене: Його будете слухати в усьому, що тільки скаже вам. Буде так, що кожна душа, яка не послухає того пророка, буде вигублена з народу».І так само всі пророки – від Самуїла й пізніших – говорили й сповіщали про ці дні.
Ви – сини пророків і Завіту, який Бог заповів вашим батькам, кажучи Авраамові: "І в потомстві твоєму благословляться всі роди землі!” Воскресивши Слугу свого, Бог насамперед вам послав Його – Того, хто благословить вас, щоб кожний відвернувся від своїх злих діл».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 8, 2а і 5. 6-7. 8-9 (П.: пор. 2а)

Як же величне ім’я Твоє, Боже
або: Господи, наш Боже, яке на всій землі Твоє Ім’я величне
або: Алілуя.

Господи, наш Боже! *
Яке на всій землі Твоє Ім’я величне!
Хто така людина, що пам’ятаєш про неї, *
або людський син, що навідуєшся до нього?

Ти зробив її не набагато меншою за ангелів, *
Ти увінчав її славою і честю.
Ти дав йому владу над рук своїх ділами, *
все підкорив йому під ноги.

Коряться йому бики і вівці, *
а також польові тварини,
птахи небесні, морські риби, *
що носяться глибинами морськими.

Спів перед Євангелієм
Пс 118(117), 24

Алілуя, алілуя, алілуя

Це день, що його створив Господь:
радіймо і веселімось у ньому.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Лк 24, 35-48

+ Слова Євангелія від святого Луки

Того часу учні Ісуса розповіли про те, що сталося в дорозі, та як вони розпізнали Його в ламанні хліба. Коли вони говорили про це, сам Ісус став посеред них і каже їм: «Мир вам!» Та злякавшись, охоплені жахом, вони думали, що бачать духа.
А Він сказав їм: «Чому ви збентежені, чому сумніви постають у ваших серцях? Гляньте на Мої руки і на Мої ноги! Це ж Я сам! Доторкніться до Мене і подивіться, що дух тіла й костей не має, так як Я, як бачите, їх маю!» Сказавши це, Він показав їм руки та ноги.
А як вони ще не вірили з радості і дивувалися, Він сказав їм: «Чи маєте тут щось із їжі?»
Вони подали Йому частину печеної риби. Тож, взявши, Він їв перед ними.
І промовив до них: «Це Мої слова, які Я сказав вам, коли ще був з вами, що потрібно, аби збулося все написане про Мене в Законі Мойсея, і в Пророків, і в Псалмах». Тоді відкрив їхній розум, щоби розуміли Писання.
І Він сказав їм: «Так написано: Христос мав постраждати та воскреснути з мертвих на третій день, і що мало проповідуватися в Ім’я Його покаяння для прощення гріхів між усіма народами, почавши з Єрусалима. Ви ж є свідками цього».

Слово Господнє

Переглядів 1 457
Додати коментар

Послання Богородиці, 21 серпня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Дякую вам за любов, яку виявляєте Мені. Знаєте, дорогі діти, що Я безмежно люблю вас і день у день прошу Господа, щоб допоміг вам зрозуміти любов, яку виявляє вам. Тому, дорогі діти, моліться, моліться, моліться! Дякую вам, що відповіли на Мій заклик!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 505
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (28)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)