Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок ІІІ тижня Великого Посту (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок ІІІ тижня Великого Посту (РКЦ)

  • 08 березня 2021, 11:15

Понеділок ІІІ тижня Великого Посту

Перше читання
2 Цар 5, 1-15а

Читання з Другої Книги Царів.

Тими днями Нааман, начальник війська сирійського царя, був великим чоловіком у свого пана, і поважаний, бо через нього дав був Господь перемогу Сирії. Був він чоловік хоробрий, але прокажений. Одного разу сирійці зробили набіг і забрали з Ізраїльської землі у полон маленьку дівчинку і вона служила в жінки Наамана.
І сказала вона своїй пані: «От як би мій пан звернувся до пророка, що в Самарії! Той вигоїв би його від прокази».
Пішов Нааман до свого пана й оповів йому: «Так і так, мовляв, говорить дівчинка, що з Ізраїльської землі».
Сирійський цар і каже: «Іди, я пошлю листа до ізраїльського царя».
Вибрався він, узявши з собою десять талантів срібла, шість тисяч шеклів золота й десять перемін одежі, і приніс ізраїльському цареві листа, в якому були такі слова: «Як прийде до тебе цей лист, то знай, що я послав до тебе мого слугу Наамана, щоб ти вигоїв його від прокази».
Як прочитав ізраїльський цар листа, то роздер на собі одежу й каже: «Хіба я Бог, щоб умертвляти й оживляти, що це він мені присилає вигоїти чоловіка від прокази! Глядіть лишень, він хіба шукає тільки приводу, щоб виступити проти мене!»
Довідавсь Єлісей, Божий чоловік, що ізраїльський цар роздер на собі одежу, і послав до царя сказати: «Чого ти роздер на собі одежу? Нехай прийде до мене й взнає, що є в Ізраїлі пророк».
От і прибув Нааман із своїми кіньми та колісницею й зупинився коло дверей дому Єлісея. Вислав до нього Єлісей слугу й звелів сказати: «Іди та обмийся сім раз у Йордані, і тіло твоє знову стане чистим».
Розгнівався Нааман і відійшов, кажучи: «Я був певний, що він сам до мене вийде, стане передо мною, призове ім’я Господа, Бога свого, торкнеться рукою місце прокази і вигоїть мене. Хіба дамаські ріки, Авана та Фарфар, не ліпші, ніж усі ізраїльські води? Хіба ж не можна було б викупатись у них і стати чистим?» І, обернувшись, пішов геть у гніві.
Слуги ж його приступили до нього й заговорили до нього так: «Коли б тобі  пророк наказав зробити щось важке, хіба ти не зробив би? Оскількі ж більш, коли він тобі сказав: "Викупайся, і будеш чистий”».
Пішов він, поринув сім разів у Йордані, за словом Божого чоловіка, і тіло його знову стало, мов у малого хлопця, і він став чистий. І повернувся він з усім своїм почетом до Божого чоловіка.

Слово Боже

Респонсорійний псалом
Пс 42(41), 2-3; Пс 43(42), 3. 4 (П.: пор. 42(41), 3а)

Бога живого душа моя прагне
або: Прагне душа моя до Бога живого;
коли з’явлюся перед обличчям Божим?

Як олень прагне до джерел потоків водних , *
так душа моя прагне до Тебе, Боже.
Прагне душа моя до Бога, Бога живого. *
Коли прийду і з’явлюся перед обличчям Бога?

Пошли своє світло *
і свою правду.
Вони мене ведуть і допровадять *
до Твоєї святої гори і в Твої оселі.

І я прийду до Божого жертовника, *
до Бога,  радості мого ликування,
Прославлятиму Тебе на арфі, *
Боже, мій Боже!

Спів перед Євангелієм
Пс. 130(129), 5. 7

Хвала Тобі, Христе, Царю вічної слави

Я надіюся на Господа, я надіюся на Його слово,
адже в Господа – милосердя,
і велике визволення – в Нього.

Хвала Тобі, Христе, Царю вічної слави

Євангеліє
Лк 4, 24-30

+ Слова Євангелія від святого Луки

Коли Ісус прийшов у Назарет, Він сказав народу у синагозі:
«Воістину кажу вам, що жодний пророк не приймається на своїй батьківщині. По правді кажу вам, що багато вдів було у дні Іллі в Ізраїлі, коли небо замкнулося на три роки й шість місяців, коли стався великий голод по всій землі. Та до жодної з них не був посланий Ілля, тільки в Сарепту Сидонську – до жінки-вдови. І багато було прокажених в Ізраїлі за пророка Єлисея, але ніхто з них не очистився, тільки Нааман – сирієць!»
Почувши це, всі в синагозі сповнилися гнівом.  І, вставши, вигнали Його геть з міста і повели Його до урвища гори, на якій було збудоване їхнє місто, щоб  Його скинути; та Він, пройшовши поміж ними, віддалився.

Слово Господнє

Переглядів 1 062
Додати коментар

Послання Богородиці, 29 травня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас: здійснюйте у своєму житті любов до Бога й до ближнього. Без любові, дорогі діти, нічого не можете. Тому, дорогі діти, закликаю вас звершувати взаємну любов. Лише так ви зможете любити й приймати і Мене, і всіх навколо вас, які приходять до вашої парафії. Всі відчують Мою любов через вас. Тому прошу вас, дорогі діти, почніть віднині любити палкою любов’ю, любов’ю, якою Я люблю вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)