Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на свято Воздвиження Всечесного Хреста (РКЦ)

Літургійні читання на свято Воздвиження Всечесного Хреста (РКЦ)

  • 14 вересня 2020, 10:01

Римо-католицький календар

Воздвиження Всечесного Хреста (свято)

Перше читання
Числ 21, 4б-9

Читання з Книги Чисел

Тими днями люди в дорозі підупали на дусі, і почали вони нарікати на Бога й на Мойсея: «Для чого вивели ви нас із Єгипту, – щоб повмирати в цій пустелі? Хліба нема, води нема, а той легенький хліб набрид нам!» Тоді Господь наслав на людей вогненних гадюк, і почали вони кусати їх. І вимерло в Ізраїля сила народу. Прийшли люди до Мойсея та й кажуть: «Згрішили ми, бо говорили проти Господа й проти тебе; помолися ж до Господа, щоб віддалив від нас гадюк». І Мойсей помолився за народ. Господь же мовив до Мойсея: «Зроби собі вогненну гадюку й повісь її на стовпі, а як укусить когось гадюка, то він погляне на неї й зостанеться живий». І зробив Мойсей мідяного змія й повісив його на стовпі; і коли кого-небудь кусала гадюка, то він звертав очі на мідяного змія й лишався живий.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 78 (77), 1-2, 34-35, 36-37, 38 (П.: пор. 7б) 

Не забувайте Господні діяння

Прислухайся, мій народе, до мого закону, *
прихили своє вухо до слів моїх уст.
Я відкрию уста свої в притчах, *
розкажу давні загадки.

Коли Він вигублював їх, вони Його шукали, – *
поверталися й ревно шукали Бога,
згадували, що Бог – їхня Скеля, *
що Всевишній Бог є їхнім викупителем.

Своїми устами вони підлещувалися до Нього, *
а своїм язиком зводили брехню на Нього.
Їхнє серце не було з Ним щире, *
і вони не були вірні Його завітові.

Та Він милосердний, *
Він прощав їхні гріхи, не вигублював їх,
а часто відвертав свій гнів, *
не палав своїм всеохоплюючим обуренням.

Друге читання
Флп 2, 6-11

Читання з Послання святого Павла Апостола до филип’ян

Христос Ісус, маючи Божу природу, не вважав посяганням бути рівним Богові, але понизив самого себе, прийнявши образ раба, постав у подобі людини, і з вигляду був як людина; Він упокорив себе, був слухняним аж до смерті, й до смерті хресної. Тому й Бог надзвичайно звеличив Його та дав Йому Ім’я, яке вище всякого іншого імені, аби перед Ім’ям Ісуса поклонилося кожне коліно – і піднебесних, і земних, і підземних; і щоб кожною мовою було визнано, що Ісус Христос – це Господь, для слави Бога Отця.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя

Поклоняємось Тобі, Христе, і величаємо Тебе,
Бо своєю смертю на хресті Ти відкупив весь рід людський.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 3, 13-17

† Читання святого Євангелія від Йоана

У той час Ісус сказав Никодиму: «Ніхто не підіймався на небо, тільки Той, хто зійшов з неба: Син Людський. Як Мойсей підняв змія в пустелі, так має бути піднятий Син Людський, щоб кожний, хто вірить у Нього, мав вічне життя. Бо так Бог полюбив світ, що дав свого Єдинородного Сина, щоб кожний, хто вірить у Нього, не загинув, але мав життя вічне. Адже не послав Бог Сина у світ, щоб судити світ, але щоби через Нього спасти світ».

Слово Господнє

Переглядів 1 251
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, від 2 липня 2015
Дорогі діти, закликаю вас ширити віру в мого Сина – вашу віру. Ви, діти мої, просвітлені Святим Духом, мої апостоли, передавайте її іншим – тим, які не вірують, не знають і не хочуть знати, – але тому ви маєте багато молитися за дар любові, бо любов є знаменням правдивої віри, а ви будете апостолами моєї любові. Любов завжди знову оживляє біль і радість Євхаристії, оживляє біль муки мого Сина, якою вам показав, що означає безмежно любити, оживляє радість, що вам залишив Своє тіло і Свою кров, щоб вас собою живив і так був одно з вами. Дивлячись на вас із ніжністю, відчуваю безмежну любов, яка кріпить мене у моєму бажанні привести вас до міцної віри. Міцна віра дасть вам радість і веселість на землі й у кінці — зустріч із моїм Сином. Це є Його бажання. Тому жийте Ним, живіть любов, живіть світло, яке вас завжди просвічує в Євхаристії. Прошу вас багато молитися за своїх пастирів, моліться, щоб ви їх якнайбільше любили, бо їх вам дав мій Син, щоб вас живили Його тілом і вчили любові. Тому любіть і ви їх. Але, діти мої, запам’ятайте, любов значить зносити і давати, а ніколи, ніколи не судити. Дякую вам.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)