Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок V тижня Великого Посту (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок V тижня Великого Посту (РКЦ)

  • 14 березня 2016, 18:00

Перше читання
Чис 21, 4-9

Читання з Книги Чисел

Тими днями від Гор-гори йшли Ізраїльтяни шляхом до Червоного моря, щоб оминути Едом-землю. Та люди в дорозі підупали на дусі, і почали вони нарікати на Бога й на Мойсея: "Для чого вивели ви нас із Єгипту, – щоб повмирати в цій пустелі? Хліба нема, води нема, а той легенький хліб набрид нам!” Тоді Господь наслав на людей вогненних гадюк, і почали вони кусати їх. І вимерло в Ізраїля сила народу. Прийшли люди до Мойсея та й кажуть: "Згрішили ми, бо говорили проти Господа й проти тебе; помолися ж до Господа, щоб віддалив від нас гадюк”. І Мойсей помолився за народ. Господь же мовив до Мойсея: "Зроби собі вогненну гадюку й повісь її на стовпі, а як укусить когось гадюка, то він погляне на неї й зостанеться живий”. І зробив Мойсей мідяного змія й повісив його на стовпі; і коли кого-небудь кусала гадюка, то він звертав очі на мідяного змія й лишався живий.

Слово Боже


 Псалом респонсорійний
Пс 102(101)

Моє благання хай до Тебе дійде

Господи, почуй мою молитву; *
моє благання нехай до Тебе ввійде.
Не ховай обличчя Твого від мене *
у день моєї скрути.
Прихили до мене Твоє вухо, *
коли до Тебе взиваю, вислухай мене скоро.

Народи будуть Імені Господнього боятись, *
і всі царі землі – Твоєї слави.
Коли Господь Сіон відбудує, *
явиться в своїй славі,
зглянеться Він над молитвою нужденних, *
молитвою їхньою не погордує.

Хай це запишеться для будучого роду, *
і народ, що буде створений, хвалитиме Господа.
Бо Він з висоти своєї святині подивився, *
Господь із небес на землю глянув,
щоб почути стогін бранця, *
щоб визволити на смерть призначених.

 Спів перед Євангелієм

Слава Тобі, Слово Боже.

Зерном є Слово Боже, сіячем – Христос;
кожний, хто Його знайде, перебуватиме повіки.

Слава Тобі, Слово Боже.

 

Євангеліє
Йн 8, 21-30

† Читання святого Євангелія від Йоана

Того часу Ісус сказав до фарисеїв: "Я відходжу, і ви будете шукати Мене, і в гріховності своїй помрете. Куди Я іду, туди ви не можете піти!” Тож юдеї міркували між собою, чи сам себе Він не вб’є, коли каже: Куди Я іду, туди ви не можете піти?” А Він говорив їм: "Ви – здолу, Я – звисока; ви від цього світу, Я не від цього світу. Тому Я сказав вам, що помрете у ваших гріхах. Бо коли не повірите, що Я є, то помрете у ваших гріхах”. А вони запитали Його: "Хто Ти?” Сказав їм Ісус: "Я – Початок, що й кажу вам. Багато Я маю про вас говорити і судити, але Той, хто послав Мене, є правдивий, і Я світові те кажу, що від Нього почув”. Вони ж не зрозуміли, що Він говорив їм про Отця. Тому Ісус їм сказав: "Коли піднесете Сина Людського, тоді зрозумієте, що це Я і що від себе нічого не роблю, а тільки як навчив Мене Мій Отець, – те й говорю. Той, хто послав Мене, є зі Мною; Отець не залишив Мене самого, бо Я завжди роблю те, що Йому до вподоби!” Коли Він це говорив, багато хто повірив у Нього.

Слово Господнє

Переглядів 2 700
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 лютого 2015
"Дорогі діти! Ось Я посеред вас. Дивлюсь на вас, усміхаюсь вам і люблю вас, як тільки мама може.  В  Дусі Святому, який приходить через Мою чистоту, бачу ваші серця і приношу їх Своєму Сину. Вже довгий час прошу  від вас, щоб ви були Мені апостоли, щоб молилися за тих, які не пізнали Божу любов. Прошу про молитву, промовлену з любові, молитву, яка чинить діла і жертви. Не втрачайте час роздумуючи про те, чи ви достойні бути Моїми апостолами. Всіх розсудить Небесний Отець, а ви Його любіть і слухайте. Знаю, що вас це все бентежить і саме Моє перебування між вами, але прийміть його з радістю і моліться, щоб ви зрозуміли що ви достойні працювати для Неба. Моя любов є над вами. Моліться, щоб Моя любов перемогла у всіх серцях, бо це є любов, яка прощає, дає  і ніколи не переминає. Дякую вам.”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)