Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на VI звичайну неділю, рік А (РКЦ)

Літургійні читання на VI звичайну неділю, рік А (РКЦ)

  • 16 лютого 2020, 00:30

 

Римо-католицький календар

VI звичайна неділя, рік А

Перше читання
Сир 15, 15-20

Читання з Книги Сираха

Якщо бажаєш зберігати заповіді Божі,то вони тебе стерегтимуть,якщо покладаєш на Нього надію – то й ти житимеш.Перед тобою Бог поставив вогонь і воду: куди лиш захочеш, туди й простягнеш твою руку. Ось перед людиною – життя і смерть, добро і зло: що забажає, те їй і дасться. Бо велика мудрість Господня: Він сильний владою і всевидющий. Його очі на тих, які Його страхаються, і сам Він знає кожне діло людське. Нікому не велів Він бути нечестивим, нікому не давав Він дозволу грішити.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 119 (118), 1-2. 4-5. 17-18. 33-34 (П.: пор. 1б).

Блаженні вірні Божому закону
або: Блаженні ті, які ходять у Господнім законі.

Блаженні ті, хто непорочні в дорозі, *
котрі ходять у Господнім законі.
Блаженні ті, які Його свідчення зберігають *
і шукають Його всім серцем.

Ти заповів триматися пильно *
Твоїх заповідей, Боже.
О, якби були спрямовані мої дороги *
на те, щоби стерегти Твої постанови.

Вчини добро слузі своєму і я буду жити *
та пильнувати Твого слова.
Відкрий мої очі, *
аби я побачив Твої дивовижні речі з Твого закону.

Навчи мене дороги Твоїх настанов, Боже, – *
я її до кінця берегтиму.
Пошли мені розум, і Твій закон виконувати буду, – *
я зберігатиму його всім своїм серцем.

Друге читання
1 Кор 2, 6-10

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до корінтян

Брати! Ми говоримо про мудрість між до­сконалими, а не про мудрість цього ві­ку чи правителів цього віку, які минають.
Але ми говоримо про Божу премудрість в таємниці, пре­мудрість заховану, яку призначив Бог перед віками для нашої слави; її ніхто з правителів цього віку не пізнав, бо коли б пізнали, то не розі­п’яли би Господа слави. Але, як написано: «Чого око не ба­чило й вухо не чуло, і що на серце лю­дині не приходило – те при­го­тував Бог тим, які люблять Його!»
Нам же Бог відкрив – через Духа, бо Дух досліджує все, на­віть глибини Божі.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Пор. Мт 11, 25

Алілуя, алілуя, алілуя

Благословенний Ти, Отче, Господи землі і неба,
бо відкрив таємниці Царства немовлятам.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 5, 17-37

† Читання святого Євангелія від Матея

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Не думайте, що Я прийшов відмінити Закон або Пророків. Я не прийшов відмінити, але сповнити. Адже воістину кажу вам: доки не промине небо й земля, жодна йота, жод­на риска із Закону не промине, – аж все збудеться.
Якщо хтось скасує одну з цих найменших заповідей і так на­вчить людей, – він найменшим на­зветься в Царстві Небесному, а хто виконає і навчить, той великим на­зветься в Царстві Небесному.
Тож кажу вам, що коли ваша пра­ведність не перевищить пра­ведності книжників і фарисеїв, то не ввійдете до Царства Небесного.
Ви чули, що було сказано пра­давнім: "Не вбиватимеш, а коли хто вб’є, той підлягає суду”.
А Я кажу вам, що кожний, хто гнівається на брата свого, підпадає під суд. Якщо хто скаже на свого брата: "нікчемо” – той підлягає верховному суду. А хто скаже: "дурню” – той під­падає під вогняну геєну.
Отже, якщо принесеш свій дар до жертовника і там при­га­даєш, що твій брат має щось проти тебе, залиши там свій дар перед жер­товником, піди спершу помирися зі своїм братом, а тоді вже приходь і принось свій дар.
Шукай згоди зі своїм про­тивником швидко, доки ти з ним на до­розі, щоби противник не видав тебе судді, а суддя тебе не видав слузі й не кинули тебе до в’язниці. Воістину кажу тобі: не вийдеш звід­ти, доки не віддаси останнього кодранта.
Ви чули, що було сказано: "Не чинитимеш перелюбу”. А Я кажу вам, що кожний, хто дивиться на жінку, щоби пожадати її, той уже вчинив перелюб з нею у своєму серці.
Якщо ж твоє праве око веде тебе до падіння, – вирви його і кинь геть від себе, бо краще для тебе, щоби пропав один із твоїх чле­нів, аніж щоб усе твоє тіло було вки­ну­те до ге­єни. І якщо твоя права рука веде тебе до падіння – відрубай її і кинь геть від себе, бо краще для тебе, щоби заги­нув один із твоїх членів, аніж щоб усе твоє тіло відійшло до геєни.
Сказано було: "Хто відпустить жінку свою , нехай дасть їй розвідного листа”. А Я кажу вам, що кожний, хто відпускає жінку свою , – за винятком випадку розпусти, – той штовхає її на перелюб; і хто одру­жується з розлученою, той чи­нить перелюб.
Знову, ви чули, що сказано було стародавнім: "Не будеш клястися неправдиво і будеш  виконувати перед Госпо­дом клятви свої”. А Я кажу вам зовсім не клясти­ся: ні небом, бо воно є Божим престолом, ні землею, бо вона є під­ніж­жям для Його ніг, ні Єрусалимом, бо це місто великого Царя; ні своєю головою не клянися, бо не можеш жодної волосини зро­бити ані білою, ані чорною.
Тож нехай буде ваше слово: "Так – так”, "Ні – ні”
, а що більше цього, – те від лукавого».

Слово Господнє

Або коротше:
Мт 5, 20-22а. 27-28. 33-34а. 37

† Читання святого Євангелія від Матея

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Кажу вам, що коли ваша праведність не перевищить праведності книжників і фарисеїв, то не ввійдете до Царства Небесного.
Ви чули, що було сказано прадавнім: "Не вбиватимеш, а коли хто вб’є, той підлягає суду”. А Я кажу вам, що кожний, хто гнівається на брата свого, підпадає під суд.
Ви чули, що було сказано: "Не чинитимеш перелюбу”. А Я кажу вам, що кожний, хто дивиться на жінку, щоби пожадати її, той уже вчинив перелюб з нею у своєму серці.
Знову, ви чули, що сказано було стародавнім: "Не будеш клястися неправдиво і будеш виконувати перед Господом клятви свої”. А Я кажу вам зовсім не клястися: ні небом, бо воно є Божим престолом, ні землею, бо вона є підніжжям для Його ніг, ні Єрусалимом, бо це місто великого Царя; ні своєю головою не клянися, бо не можеш жодної волосини зробити ані білою, ані чорною.
Тож нехай буде ваше слово: "Так – так”, "Ні– ні”, а що більше цього, – те від лукавого».

Слово Господнє

Переглядів 1 695
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 жовтня 2011., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Дивлюсь на вас і не бачу радості у ваших серцях. Сьогодні хочу дати вам радість Воскреслого, щоб Він провадив вас й огорнув Своєю любов’ю та ніжністю. Люблю вас і неустанно молюся перед Моїм Сином Ісусом за ваше навернення. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 362
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (23)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)