Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на Річницю освячення власного храму (РКЦ)

Літургійні читання на Річницю освячення власного храму (РКЦ)

  • 27 жовтня 2019, 00:30

Римо-католицький календар

У храмах, дата освячення яких невідома:
Річниця освячення власного храму

Перше читання
1 Цар 8, 22-23. 27-30

Читання з першої книги Царів

Став Соломон перед Господнім жертовником, перед усією громадою Ізраїля, зняв руки до неба і промовив: «Господи, Боже Ізраїля! Нема бога, що був би тобі рівня, ні на небі вгорі, ні на землі внизу. Ти бережеш завіт і милість слугам твоїм, що ходять перед тобою усім серцем. Чи ж Богові бо справді жити на землі? Та ж небо і небо небес не можуть тебе вмістити! А що вже цей храм, що я збудував тобі! Однак зглянься, Господи, мій Боже, на молитву й на благання слуги твого й вислухай взивання та мольбу, якими слуга твій оце сьогодні тебе молить. Нехай очі твої споглядають уночі й удень на храм цей, на місце, про яке ти сказав: Ім’я моє буде там! Вислухай молитву, якою слуга твій молитиметься на цьому місці! Вислухай благання слуги твого і народу твого, Ізраїля, коли вони молитимуться на цьому місці. Вислухай з місця, де ти перебуваєш, з неба; вислухай і прости.

Слово Боже //

Псалом респонсорійний
Пс 84 (83), 3-4. 5. 10. 11

О які любі шатра Твої, Боже.

Знемагає моя душа й прагне до дворів Господніх! *
Серце моє й моє тіло радіють живим Богом.
Навіть пташина знаходить собі хатку, †
і ластівка собі гніздечко, куди кладе своїх писклят: *
а я жертовники Твої, Господи сил, Царю і мій Боже!

Щасливі, що живуть у Твоїм домі; *
вони повіки Тебе хвалять
О щите наш, поглянь, о Боже! *
Подивися на лице помазаника Твого!

Один бо день у Твоїх дворах ліпший, *
ніж тисяча деінде,
волію стояти на порозі дому Бога мого, *
ніж у наметах беззаконня жити.

Друге читання
1 Кор 3, 9б-11. 16-17

Читання з Послання святого Апостола Павла до Коринтян

Ви є Божою нивою, Божою бу­дівлею. Згідно з Божою благодаттю, яка мені дана, я, немов той мудрий бу­дівничий, поклав підвалину, а ін­ший будує на ній. Тож нехай кож­ний пильнує, як будує! Адже ніхто не може покласти іншої основи, крім уже покла­де­ної, а нею є Ісус Христос. Хіба не знаєте, що ви – храм Божий, і що Божий Дух живе в вас? Якщо хто нищить Божий храм, того знищить Бог, адже Божий храм святий, а ним є ви.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя.

Вибрав та освятив цю святиню,
щоб моя присутність прибувала там повіки.

Алілуя, алілуя, алілуя.

Євангеліє
Мт 16, 13-19

† Читання святого Євангелія від Матея

Прийшовши в околиці Кесарії Филипової, Ісус звернувся до своїх учнів, запитуючи: «За кого люди вва­жають Сина Людського?» Вони відповіли: «Одні – за Йоана Хрестителя, другі – за Іллю, інші – за Єре­мію або за одного з пророків». Каже їм Ісус: «А ви Мене за ко­­го вважаєте?» У відповідь Симон-Петро про­мовив: «Ти є Христос, Син Бога жи­вого!» А Ісус відповів йому і сказав: «Бла­­женний ти, Симоне, сину Йо­нин, бо не тіло і кров тобі це від­кри­ли, а Мій Отець Небесний. І Я тобі кажу: Ти є Петро (скеля); і на цій скелі Я збудую свою Церкву, і брами аду не переможуть її. Я дам тобі ключі Царства Не­бес­ного: і те, що ти зв’яжеш на зем­лі, буде зв’язане на небесах; і те, що ти розв’яжеш на землі, буде розв’я­зане на небесах».

Слово Господнє

Переглядів 1 859
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, через візіонера Якова Чоло, 25 грудня 2021
12 вересня 1998 року, на останньому щоденному явлінні Якову Чоло, Богородиця сказала, що відтепер він матиме явління лише раз на рік - 25 грудня, на Різдво. Так було й цього року. Явління почалося о 14:25 і тривало 9 хвилин. Богородиця передала через Якова наступне послання:
"Дорогі діти! Ви є й називаєтесь дітьми Божими. І якщо б лише ваші серця відчули ту безмежну любов, яку Бог має до вас, вони б Йому поклонялися й дякували в кожен момент вашого життя. Тому, дітоньки, сьогодні, у цей благодатний день, відкрийте ваші серця й просіть Господа за дар віри, щоб воістину могли стати достойними імені дітей Божих, які чистим серцем дякують і  почитають свого Небесного Отця. Я з вами й благословляю вас Своїм Материнським благословенням".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)