Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок V звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок V звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 08 лютого 2016, 18:00

 

Перше читання
1 Цар 8, 22-23. 27-30

Читання з Першої Книги Царів

У ті дні став Соломон перед Господнім жертовником, перед усією громадою Ізраїля, здійняв руки до неба і промовив: «Господи, Боже Ізраїля! Нема Бога, що був би Тобі рівня, ні на небі вгорі, ні на землі внизу. Ти бережеш завіт і милість слугам Твоїм, які ходять перед Тобою усім серцем. Чи ж Богові бо справді жити на землі? Таж і небо, і небо небес не можуть Тебе вмістити! Тим більше цей храм, що я збудував Тобі! Однак зглянься, Господи, мій Боже, на молитву й на благання слуги Твого й вислухай взивання та мольбу, якими слуга Твій оце сьогодні Тебе молить. Нехай очі Твої споглядають уночі й удень на храм цей, на місце, про яке Ти сказав: "Ім’я Моє буде там!”. Вислухай молитву, якою слуга Твій молитиметься на цьому місці! Вислухай благання слуги Твого і народу Твого, Ізраїля, коли вони будуть молитися на цьому місці. Вислухай з місця, де Ти перебуваєш, з неба; вислухай і прости.

Слово Боже


Псалом респонсорійний
Пс 84, 3-4. 5 і 10. 11

О які любі шатра Твої, Боже!

Моя душа знемагає і лине до дворів Господніх, *
моє серце і моє тіло радіють живим Богом.
Адже й пташка знайшла собі хатку, +
і ластівка – собі гніздо, де своїх пташенят виведе, – *
Твої жертовники, Господи воїнств, мій Царю і мій Боже!

Блаженні ті, які живуть у Твоєму домі: *
Вони славитимуть Тебе повіки.
О Боже, Ти – щит наш, *
поглянь і подивися на обличчя помазаника свого.

Адже один день у Твоїх дворах, Боже, *
кращий за тисячі.
Я волію бути сторожем на порозі Божого дому, *
ніж в поселеннях грішників жити.


Спів перед Євангелієм
Пс 119, 36. 29б

Алілуя, алілуя, алілуя

Прихили серце моє, Боже, до Твоїх свідчень,
помилуй мене за Твоїм законом.

Алілуя, алілуя, алілуя


Євангеліє
Мк 7, 1-13

Читання святого Євангелія від Марка

Того часу зібралися до Ісуса фарисеї та дехто з книжників, які прийшли з Єрусалима. І помітили, що деякі з Його учнів їли хліб нечистими, тобто немитими, руками. Адже фарисеї і всі юдеї не їдять, якщо добре не вимиють рук, дотримуючись передань старших. І, повернувшись з торгу, поки не помиються, не їдять. Є і багато чого іншого, що вони прийняли, щоби дотримуватися: миття чашок, глечиків, мідного посуду, лежаків. І запитують Його фарисеї та книжники: «Чому Твої учні не дотримуються передань старших і немитими руками їдять хліб?» А Він відповів їм: «Добре Ісая пророкував про вас, лицемірів, як написано: "Цей народ устами шанує Мене, серце ж їхнє далеко від Мене. Та даремно поклоняються Мені, навчаючи людських заповідей”. Залишивши Божу заповідь, ви тримаєтеся людських передань». І Він говорив їм: «Ви вміло відкидаєте Божу заповідь, аби лише зберегти передання ваші. Адже Мойсей сказав: "Шануй свого батька і свою матір”; і ще: "Хто лихословить батька або матір, нехай смертю помре”. Ви ж кажете: "Якщо хто скаже батькові або матері: корван, тобто дар Богові є те, що ви мали б одержати від мене”, то після цього вже дозволяється нічого не робити для батька чи для матері, – усуваєте Боже Слово оцим вашим переданням, яке ви ж і встановили. І робите багато інших подібних речей!»

Слово Господнє

Переглядів 2 551
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 травня 1989р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Закликаю вас відкритися Богові. Дітоньки, бачите, як природа відкривається й дає життя та плоди, так і Я вас закликаю до життя з Богом, до цілковитого віддання Йому. Дітоньки, Я з вами. І неустанно хочу вводити вас у радість життя. Хочу, щоб кожен із вас відкрив радість і любов, які знаходяться лише в Бозі та які лише Бог може дати. Господь нічого від вас не бажає, крім вашого віддання. Тому, дітоньки, серйозно вирішіть вибрати Бога, бо все інше є минущим. Лише Бог — неминущий! Моліться, щоб ви відкрили велич і радість життя, яку вам дає Бог. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)