Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на урочистість Вознесіння Господнє, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на урочистість Вознесіння Господнє, рік В (РКЦ)

  • 30 травня 2019, 00:30

Римо-католицький календар
Вознесіння Господнє, рік В

Перше читання
Ді 1, 1-11

Читання з Діянь Апостольських

Першу книгу я уклав про все, Теофіле, що Ісус почав робити й навчати, аж до того дня, коли, давши через Святого Духа накази апостолам, яких вибрав, Він був вознесений; перед ними же Він показав себе живим після своїх страждань, з багатьма доказами, з’являючись їм упродовж сорока днів і говорячи про те, що стосується Царства Божого. І за спільним столом Він звелів їм з Єрусалима не відходити, але очікувати обітниці Отця: «Про неї ви чули від Мене, бо Йоан хрестив водою, ви ж за декілька тих днів будете хрещені Духом Святим!»
А вони зійшлися й запитували Його, кажучи: «Господи, чи не в цей час Ти відновиш царство Ізраїля?»
Та Він сказав їм: «Не вам знати час і годину, котрі Отець встановив своєю владою, але ви приймете силу Святого Духа, який зійде на вас, і ви будете Моїми свідками в Єрусалимі, по всій Юдеї та Самарії – і аж до краю
землі!»
Сказавши це, поки вони дивилися, Він був піднятий, і хмара забрала Його з їхніх очей. Як вони вдивлялися в небо, коли Він віддалявся, то два мужі в білих одежах постали перед ними і сказали: «Галілейські мужі, чого стоїте, вдивляючись у небо? Цей Ісус, який був вознесений від вас на небо, прийде так само, як оце ви бачили, коли Він відходив на небо!»

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 47(46), 2-3. 6-7. 8-9 (П.: пор. 6)

Сурми заграли – Бог піднявся в славі
або: Бог піднявся під радісні вигуки вгору, Господь – під звуки рога
або: Алілуя.

Усі народи, заплещіть у долоні, *
голосом радості вигукуйте Богу,
бо Всевишній Господь – грізний, *
Він великий цар землі всієї. 

Бог піднявся під радісні вигуки вгору, *
Господь – під звуки рога.
Співайте Богові, співайте! *
Співайте нашому цареві, співайте! 

Адже Бог – цар землі всієї, *
співайте мудро.
Бог над язичниками воцарився, – *
Бог сів на своєму святому престолі.

Друге читання
Еф 1, 17-23

Читання з Послання святого Павла Апостола до ефесян

Брати! Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, нехай дасть в вам Духа мудрості й об’явлення для Його пізнання, просвітивши очі вашого серця, щоб ви знали,  якою є надія Його покликання, яке багатство слави Його спадщини у святих, яка неосяжна велич Його сили в нас, котрі віримо, згідно з дією могутності Його сили, що Він її здійснив у Христі, воскресивши Його з мертвих і посадивши праворуч себе на небесах, – вище від усякого начальства, влади, сили, панування і всякого імені, яким іменують не тільки у цьому віці, але й у майбутньому.
І Він усе підкорив під Його ноги і поставив Його над усім – як Голову Церкви, яка є Його тілом, повнотою Того, хто наповняє все в усьому!

Слово Боже

Або:
Євр 9, 24-28; 10, 19-23

Читання з Послання до євреїв

Христос увійшов не в рукотворну святиню, яка відображала істинну, але в саме небо, щоб тепер з’явитися перед Божим обличчям за нас. І не для того, аби багато разів приносити себе, як первосвященик, входячи щороку до святині з чужою кров’ю, – у такому випадку від створення світу Він мав би багато разів страждати. Тепер же Він з’явився один раз наприкінці віків, щоб своєю жертвою виявити гріх.
І так, як призначено людям один раз померти, а потім суд, так і Христос: один раз приніс себе, аби понести гріхи багатьох; другий же раз Він з’явиться не задля гріха, а тим, які очікують Його на спасіння.
Тому, брати, маючи відвагу входити до святині через кров Ісуса – новою і живою дорогою, яку Він відкрив нам через завісу, тобто через своє тіло, – і маючи Великого Священика в Божому домі, приступаймо зі щирим серцем, у повноті віри, очистивши серця від недоброго сумління, обмивши тіла чистою водою. Непохитно тримаймося визнання надії, адже вірний Той, хто обіцяв.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мт 28, 19а. 20б

Алілуя, алілуя, алілуя

Вирушивши у дорогу, зробіть учнями всі народи;
ось Я з вами по всі дні аж до кінця віку.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 24, 46-53

+ Закінчення святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Так написано: Христос мав постраждати та воскреснути з мертвих на третій день, і що мало проповідуватися в Ім’я Його покаяння для прощення гріхів між усіма народами, почавши з Єрусалима. Ви ж є свідками цього. І ось Я посилаю на вас обітницю Мого Отця; а ви залишайтеся в місті, доки не будете зодягнені в силу з висоти».
Вивівши їх за місто до Витанії, Він, піднявши свої руки, поблагословив їх. І сталося, що коли благословляв їх, Він віддалився від них і почав возноситись на небо. А вони, поклонившись Йому, з великою радістю повернулися до Єрусалима і були постійно в храмі, благословляючи Бога.

Слово Господнє

Переглядів 1 868
Додати коментар

Послання Богородиці, 5 вересня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні дякую вам за всі молитви! Моліться й надалі ще більше, так сатана буде далі від цього місця. Дорогі діти, план сатани провалився. Моліться, аби здійснилося те, що Бог планує в цій парафії. Особливо дякую молоді за принесені жертви. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 283
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (21)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)