Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок ІІ тижня Адвенту (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок ІІ тижня Адвенту (РКЦ)

  • 11 грудня 2017, 11:50

Римо-католицький календар

Понеділок ІІ тижня Адвенту

Перше читання
Іс 35, 1-10

Читання з Книги пророка Ісаї

Пустиня й суха земля хай веселиться, нехай радіє степ і квітне, мов  нарцис! Хай квітом процвітає і веселиться, нехай радіє радістю і ликує! Слава Ливану йому буде дана, пишність Кармелю та Шарону. Вони узрять славу Господню, сяйво Бога нашого. Зміцніть зомлілі руки, скріпіть хисткі коліна! Скажіть тим, у кого серце збентежене: "Будьте мужні, не бійтесь! Ось Бог ваш! Помста надходить, відплата Божа; Він прийде й спасе нас”. Тоді відкриються у сліпих очі, й у глухих вуха відтуляться. Тоді кульгавий, мов олень, підскочить; язик німих піснею озветься, бо в пустині ринуть води і в степу потоки. І вигоріла земля стане ставом, джерелами води – край спраглий. Лігвища, де вилежувалися шакали, стануть гущавиною з комишу та очерету. І буде там стежка і дорога; дорогу ту назвуть святою: не пройде нею ні один нечистий;  і буде вона  їм дорогою прямою, так, що  навіть і нетямущі на ній не заблукають. Не буде більш там лева, та й звір ніякий хижий не ступить на неї; викуплені будуть там ходити. Визволені Господом повернуться нею і прийдуть на Сіон з веселим співом; і вічна радість буде в них над головою. Веселощі й радощі будуть з ними, а смуток і зітхання зникнуть.

Cлово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 85(84), 9аб-10. 11-12. 13-14 (П.: пор. Іс 35, 4г)

Ось Бог наш прийде, щоб нас врятувати.

Послухаю, що Господь Бог скаже, *
бо Він говоритиме про мир для народу свого +
і для своїх побожних.

Адже Його спасіння близьке до тих, що Його бояться, *
аби Його слава оселилася в нашому краю .

Милість і правда зустрінулись, *
поцілувалися мир і правда.
Правда піднялася з землі вгору, *
а справедливість нахилилася з неба.

Тож Господь дасть благо – *
і дасть свій врожай земля наша.
Перед Ним піде правда, – *
своїми кроками ступатиме по дорозі.

Спів перед Євангелієм

Алілуя, алілуя, алілуя

Ось прийде Цар, Господь землі всієї,
і зніме з нас ярмо неволі.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 5, 17-26

† Читання святого Євангелія від Луки

Сталося одного дня, що Ісус навчав, й сиділи фарисеї і законовчителі, які поприходили з усіх сіл галілейських і юдейських та з Єрусалима; і сила Господня була в Ньому, щоб оздоровляти. І ось люди принесли на ложі чоловіка, який був паралізований, і намагалися внести його й покласти перед Ним. І, не знайшовши, як пронести його із-за натовпу, вони вилізли на дах та й крізь черепицю опустили його з ложем на середину перед Ісусом. І побачивши їхню віру, Він сказав: «Людино, прощаються тобі твої гріхи!» І книжники та фарисеї почали міркувати, кажучи: «Хто Він такий, – Він, який говорить богохульство?! Хто може прощати гріхи, крім самого Бога?» Пізнавши їхні думки, Ісус сказав їм у відповідь: «Що ви думаєте у ваших серцях? Що легше: сказати "прощаються тобі твої гріхи”, чи сказати "встань і ходи”? Але щоб ви знали, що Син Людський має на землі владу прощати гріхи” – сказав паралізованому –: «Кажу тобі: Встань, візьми ложе своє і йди до свого дому!» І враз уставши перед ними, він узяв те, на чому лежав, і пішов до свого дому, прославляючи Бога. А всіх охопило здивування, і вони славили Бога та сповнились страхом, кажучи: «Неймовірне ми бачили сьогодні!»

Cлово Господнє

Переглядів 2 031
Додати коментар

Послання Богородиці, 30 січня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю, щоб усі молились, аби здійснилися Божі плани з вами і все те, що Бог хоче через вас! Допоможіть, щоб інші навернулися, особливо ті, хто прибуває до Меджуґор’я. Дорогі діти, не допустіть, щоб вашими серцями заволодів сатана і щоб ви були образом сатани, а не Моїм. Закликаю вас до молитви, щоб ви могли бути свідками Моєї присутності. Без вас Бог не може здійснити те, що хоче. Бог усім дав свобідну волю, і ви нею розпоряджаєтеся. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)