Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на XXІХ неділю звичайну, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на XXІХ неділю звичайну, рік В (РКЦ)

  • 16 жовтня 2016, 13:36

Перше читання
Вих 17, 8-13

Читання з Книги Вихід

Тими днями надійшов Амалек і задер бій з Ізраїлем у Рефідимі. Сказав Мойсей до Ісуса Навина: «Вибери собі людей та вийди вранці в бій з Амалеком; я ж стану на вершині горбка з жезлом Божим у руці». Зробив Ісус Навин так, як повелів йому Мойсей, і почав битися з Амалеком. А Мойсей, Аарон та Хур вийшли на вершину горба. І сталось: як піднімав руки Мойсей, то брав гору Ізраїль, а як опускав, брав гору Амалек. Коли ж руки Мойсея обважніли, взяли камінь та й підклали йому, і він сів на ньому; Аарон же і Хур підтримували йому руки, один з одного боку, другий з другого. Так руки його витримали твердо до заходу сонця. І розгромив Ісус Навин Амалека й його людей вістрям меча.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 121(120), 1-2. 3-4. 5-6. 7-8

Бог-Сотворитель – наша допомога

Я піднімаю до гір свої очі. *
Звідки прийде мені допомога?
Моя поміч – від Господа, *
який створив небо і землю.

Твоїй нозі Він не дасть спіткнутись, *
не задрімає Той, хто тебе охороняє.
Адже не засне і не задрімає *
Той, хто Ізраїля охороняє.

Господь – твій сторож, *
Господь – тінь для тебе по твоїй правиці.
Вдень сонце тебе не спалить, *
а вночі – місяць. 

Господь тебе від усякого зла буде охороняти, – *
Він оберігатиме твою душу.
Господь буде охороняти твій вхід і твій вихід – *
віднині й довіку.

Друге читання
2 Тим 3, 14 – 4, 2

Читання з Другого Послання святого апостола Павла до Тимотея

Улюблений! Ти тримайся того, чого ти на­вчився і що тобі довірено, па­м’я­та­ю­чи, від кого ти навчився. І ти змолоду знаєш Святе Пи­сання, яке може тебе зробити муд­рим для спасіння через віру, яка є у Христі Ісусі. Усе Писання богонатхненне й корисне для навчання, для докору, для виправлення, для виховання в праведності, щоби Божа людина була доско­на­ла, на всяке добре діло споряджена. Свідчу перед Богом та Ісу­сом Христом, який має су­дити живих і мертвих підчас свого при­ходу і у своєму Царстві. Проповідуй Слово, наполягай за сприятливих і не­спри­ят­ливих обставин, доко­ряй, потішай, закли­­кай – з у­ся­кою терпеливістю і по­вчан­ням.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Євр 4, 12

Алілуя, алілуя, алілуя

Слово Боже – живе і діяль­­не,
воно су­дить думки і наміри серця.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 18, 1-8

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус розповів своїм учням притчу, що тре­ба завжди молитися і не занепадати духом, кажучи: «В якомусь місті був один суддя, який Бога не боявся і людей не соромився. Була в тому місті й вдова, яка при­­ходила до нього й говорила: "Вчини мені справедливість супроти мого супротивника”. А він довгий час не хотів, та згодом сказав собі: "Хоч я і Бога не боюся, і людей не соромлюся, але через те, що мені докучає ця вдова, вчиню їй справедливість, щоб не приходила і, кінець кінцем, не побила мене”». І промовив Господь: «Слухайте, що каже неправедний суддя. То хіба Бог не вчинить справедливість вибра­ним своїм, які кличуть до Нього день і ніч? Чи буде Він зволікати що­­до них? Кажу вам: Він вчинить їм справедливість не­гайно. Однак, як прийде Син Людський, то чи знайде Він віру на землі?»

Слово Господнє

Переглядів 2 100
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Марію Павлович-Лунетті, 25 травня
"Дорогі діти! У цей немирний час закликаю вас мати більше довіри до Бога, Який є Отцем вашим на Небесах і Який Мене послав, щоб вас до Нього вела. Ви відкрийте свої серця дарам, які Він бажає вам дати. І в тиші серця поклоняйтеся Моєму Синові Ісусу, Який дав Своє життя, щоб ви жили у вічності, куди хоче вас привести. Нехай вашою надією буде радість зустрічі з Всевишнім у щоденному житті. Тому вас закликаю: не занедбайте молитви, бо молитва чинить чудеса. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)