Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на середу І звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на середу І звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 13 січня 2016, 10:22

 

Перше читання

1Сам 3, 1-10. 19-20

Читання з Першої Книги Самуїла

Тими днями хлопчина Самуїл служив Господу під доглядом Елі. Слово Господнє було рідким того часу, видіння не були часто. Одного дня Елі поклався спати на звичайному місці – очі його слабшали, й він не міг уже бачити виразно, – а світильник Божий не був ще згашений, і Самуїл лежав у Господнім храмі там, де стояв ковчег Божий. Аж ось Господь озвавсь: «Самуїле! Самуїле!» Цей відповів: «Ось я!» І побіг до Елі й каже: «Ось я! Кликав ти мене?» Той каже: «Ні, не кликав. Лягай спати!» І він пішов спати. Господь же озвавсь знову: «Самуїле! Самуїле!» Схопився Самуїл, пішов до Елі й каже: «Ось я! Кликав ти мене?» «Не кликав я тебе, мій сину», – відповів Елі, – «лягай собі спати!» Самуїл не знав ще Господа, бо Господнє слово йому ще не об’являлося. Знову Господь озвавсь до Самуїла, втретє; і схопивсь він, прийшов до Елі й каже: «Ось я! Кликав ти мене?» Тоді Елі збагнув, що то Господь кликав хлопчину, тож і каже до Самуїла: «Йди-но, лягай спати, а коли тебе покличуть, скажеш: "Говори, Господи, слуга Твій слухає”». І Самуїл пішов і ліг на своєму місці. Прийшов Господь, став і закликав, як і першими разами: «Самуїле! Самуїле!» Самуїл озвався: «Говори! Слуга Твій слухає!» Самуїл виріс, і Господь був із ним, і він не дав ані одному Його слову впасти на землю. Ввесь Ізраїль, від Дану аж до Версавії, взнав, що Самуїл був наставлений Господнім пророком.

Слово Боже


Псалом респонсорійний

Пс 40 (39)

Приходжу Божу виконати волю

З великим нетерпінням очікував я Господа, *
і Він до мене нахилився та почув моє благання.
Блаженний чоловік, для якого Господь є його надією, *
який не приєднався до гордих і тих, які схиляються до неправди.

Жертви і приношення Ти не схотів, *
але Ти відкрив мені вуха.
Всепалення і жертви за гріх Ти не забажав. *
Тоді я сказав: «Ось я приходжу».

У сувої книги *
написано про мене:
«Боже мій, я бажаю виконати Твою волю *
і Твій закон у глибині мого серця».

Я благовістив правду на великому зібранні, *
адже своїм устам не забороню.
Господи, Тобі відомо, – *
Твою правду я не заховав у своєму серці.


Спів перед Євангелієм
Йн 10, 27

Алілуя, алілуя, алілуя
Вівці слухаються голосу Мого,
і Я знаю їх, і вони йдуть за Мною.
Алілуя, алілуя, алілуя


Євангеліє
Мк 1, 29-39

† Читання святого Євангелія від Марка

Того часу, залишивши синагогу, Ісус з Яковом та Йоаном прийшов до дому Симона й Андрія. А Симонова теща лежала в гарячці; тож Йому негайно сказали про неї. Він підійшов і, взявши за руку, підвів її – і гарячка залишила її, і вона почала прислуговувати їм. А як звечоріло, коли вже зайшло сонце, поприносили до Нього всіх хворих і біснуватих. І все місто зібралося перед дверима. Тож Він оздоровив багатьох хворих на різні недуги, і вигнав численних бісів, але бісам не давав говорити, бо знали Його. А вставши вранці, ще вдосвіта, Він вийшов і попрямував у пустинне місце й там молився. І поспішили за Ним Симон і ті, хто з ним, і знайшли Його та й кажуть Йому: «Всі Тебе шукають!» А Він відповів їм: «Ходімо в інші місця, до сусідніх сіл та міст, щоб і там проповідувати, адже на те Я і прийшов». І Він пішов, проповідуючи в їхніх синагогах по всій Галілеї та виганяючи бісів.

Слово Господнє

Переглядів 2 788
Додати коментар

Щорічне послання Богородиці, Цариці миру, через візіонера Якова Чоло, 25 грудня 2017
"Дорогі діти! Сьогодні, в цьому благодатному дні, закликаю вас, щоб ви просили в Господа дару віри. Діти мої, вирішіть вибрати Бога та почніть жити й вірити в те, до чого вас Бог закликає. Вірити, діти мої, означає віддати ваші життя в Божі руки, у руки Господа, Котрий вас створив і Котрий вас безмежно любить. Не будьте віруючими тільки на словах, але живіть та засвідчуйте вашу віру через діла й через ваш особистий приклад. Розмовляйте з Богом, вашим Отцем. Відкрийте і віддайте Йому ваші серця - і побачите, як ваші серця змінюються та як ваше життя дивуватиметься Божим ділам у вашому житті. Діти мої, немає життя без Бога, і тому Я як ваша Мати заступаюся та прошу Свого Сина, щоб обновив ваші серця і щоб ваше життя наповнив Своєю безмежною любов’ю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)