Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок І звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок І звичайного тижня, рік ІІ (РКЦ)

  • 11 січня 2016, 00:30

Перше читання
1 Сам 1, 1-8

Початок Першої Книги Самуїла

Був один чоловік у Раматаїмі, Цуфій з гори Ефраїм, на ім’я Елкана, син Єрохама, сина Елігу, сина Тоху, сина Цуфа ефраїмія. Було в нього дві жінки: одна на ім’я Анна, а друга – Пенінна. У Пенінни були діти, а в Анни дітей не було. Щороку чоловік той ходив із свого міста поклонитися й принести жертву Господу Сил у Шіло, де були два сини Елі, Хофні та Пінхас, священики Господні. Коли надходив День, і Елкана звичайно приносив жертву, він давав Пенінні, своїй жінці, й усім її синам та дочкам по частці. Анні ж давав тільки одну добірну частку, бо любив її, незважаючи на те, що Господь замкнув її лоно. А тут ще й суперниця її гірко їй дошкуляла з-за її недолі, тому що Господь замкнув її лоно. Отак воно рік у рік бувало, щоразу як вони ходили до Господнього дому; Пенінна завдавала жалю Анні, а Анна плакала й не їла. Раз якось Елкана, її чоловік, сказав до неї: «Чого ти, Анно, плачеш? Чому ти не їси нічого? Чого сумує твоє серце? Хіба я тобі не дорожчий від десятьох синів?»

Слово Боже


Псалом респонсорійний
Пс 116 Б (115)

Жертву прослави принесу я Богу

Або: Алілуя

Чим я Господу віддячу *
за все добро, яке мені дав Він?
Я підійму чашу спасіння *
і прикличу Господнє Ім’я!

Обіцяне мною Господу в молитві *
я виконаю перед усім Його народом!
Дорогоцінна перед Господом *
смерть Його побожних.

О Господи, я Твій раб, я Твій раб і син Твоєї рабині. *
Ти розірвав мої кайдани,
Тобі принесу жертву похвальну *
і прикличу Господнє Ім’я.

Обіцяне мною Господу в молитві *
я виконаю перед усім Його народом:
у дворах Господнього дому, *
посеред тебе, Єрусалиме!


Спів перед Євангелієм
Мк 1, 15

Алілуя, алілуя, алілуя
Наблизилося Царство Боже.
Покайтеся і віруйте в Євангеліє!
Алілуя, алілуя, алілуя


Євангеліє
Мк 1, 14-20

† Читання святого Євангелія від Марка

Після того, як був виданий Йоан, Ісус прийшов до Галілеї і проповідував Боже Євангеліє. Він казав: «Сповнився час, і наблизилося Царство Боже. Покайтеся і віруйте в Євангеліє!» А коли проходив біля Галілейського моря, то побачив Симона й Андрія, Симонового брата, які закидали невід у море, оскільки були рибалками. Тож сказав їм Ісус: «Ідіть за Мною, і Я зроблю вас ловцями людей». І негайно, покинувши сіті, вони пішли за Ним. А пройшовши дещо далі, Він побачив Якова Зеведеєвого та його брата Йоана, які були в човні та лагодили сіті, і відразу покликав їх. Залишивши свого батька Зеведея в човні з наймитами, вони пішли за Ним.

Слово Господнє

Переглядів 2 887
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 серпня 1997., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Бог дає Мені цей час, як дар для вас, щоб Я могла наставляти вас і провадити дорогою спасіння. Зараз, дорогі діти, ви не розумієте цієї благодаті, але скоро надійде час, коли будете жаліти за цими посланнями. Тому, дітоньки, живіть усіма словами, котрі Я давала вам упродовж цього благодатного часу й відновіть молитву, поки молитва не стане для вас радістю. Особливо закликаю всіх тих, хто посвятився Моєму Непорочному Серцю, стати прикладом для інших. Закликаю всіх священиків, монахів і монахинь молитися Розарій та вчити молитися інших. Розарій, дітоньки, є особливо дорогий Мені. Через Розарій відкрийте Мені своє серце– і Я зможу вам допомогти. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)