Сім’ям, щоб були сильними у Бозі…

  • 05 травня 2015, 21:16
Сім’ям, щоб були сильними у Бозі…“…Ви прийняли Мене”

“Чи Ісус є суддею? Твої власні вчинки судитимуть тебе у світлі правди, яку знаєш. Судити батьків і матерів, синів і дочок будуть їхні діла. Кожен з нас буде суджений за заповідями; так і за згаданими у цьому посланні: четвертою, п’ятою, шостою, дев’ятою» (Послання родинам, 22).

Цю частину Послання Папи я б назвала закликом опам’ятатися, замислитися і використовувати життя. Адже якщо тебе судитимуть твої вчинки, значить, є надія, що маєш час робити добро. Поки живеш, можеш робити добрі вчинки, які можуть якось вирівняти все погане, що робив у минулому. Ще маємо час, але… не знаємо, скільки його – може, рік, а може, день. Тому вже сьогодні треба вирішити і свідомо творити добро. Вже сьогодні, бо завтра може не настати.

…Зараз є час милосердя… Зараз можеш отримати розгрішення, і то не від священика,

а від самого Бога, який використовує священика як засіб…


В розмовах із людьми мене часто дивує, що вони взагалі не думають, що мають померти. Не хочуть про це роздумувати, а коли й думають про це, то покладаються на Боже милосердя. Зараз є час милосердя, бо зараз можеш сягнути, що «коли гріхи ваші будуть, як червінь, будуть вибілені, як сніг». Зараз можеш отримати розгрішення, і то не від священика, а від самого Бога, який використовує священика як засіб. Дуже часто розмова з подружжям виявляє, що вони були на сповіді, але було це ще перед весіллям. Насамперед чоловіки думають, що не мають гріхів. І взагалі, вони не збираються говорити священикові про свої гріхи.

У таїнстві подружжя вони прийняли Бога у свій союз, отже, живуть утрьох, хочуть цього чи ні. Нікому не під силу анулювати цю угоду. Жених з ними був і є завжди, коли Його покличуть… Добрі діла приносять плоди… Але скільки буває ситуацій, коли не можна розраховувати на людську допомогу? Тоді залишається тільки терпелива, вірна й ніби надокучлива молитва, адже Бог може все. А коли шукаємо Його, то знайдемо, бо Він хоче бути коло нас і любить нас вірно аж до краю! Але суджені будемо через любов.

Думки були взяті з книги:

Rodinám, aby boli silné v Bohu… (Сім’ям, щоб були сильними у Богові…),

Wanda Póltawska (SALI – FOTO, 2010).

Ванда Полтавска

Взято з газети "Світло Марії"
Переглядів 3 913
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 січня 1988р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю до повного навернення, що є важким для тих, які не вибрали Бога. Я вас закликаю, дорогі діти, до повного навернення в Бозі. Бог може вам дати все, що в Нього просите. Але ви шукаєте Бога лише тоді, коли вас спіткають недуги, проблеми йтруднощі, та ви думаєте, що Бог далеко від вас і що вас не слухає й не чує ваших молитов. Ні, дорогі діти, це – неправда! Коли ви далеко від Бога, не можете прийняти ласк, бо не просите про них із міцною вірою. Я день у день молюся за вас і хочу вас щораз більше й більше наблизити до Бога, та не можу, якщо ви цього не хочете. Тому, дорогі діти, вкладіть своє життя в Божі руки. Я вас благословляю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 283
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (21)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)