Хрест – час його відвідин

  • 08 березня 2017, 10:33
Хрест – час його відвідинУ кожного із нас в житті є пам’ятні дати; дати, про які ти – прагнучи цього, чи ні – згадуєш і про які не в змозі забути. Кожен пережитий досвід залишає в серці людини більш або менш сильні та довготривалі сліди болю чи радості. Зрозуміло – і це природньо, що людина обрала би зустрічатися більше з радістю, ніж з болем, тому, що ми покликані до радості та створені для неї. Але, якщо покласти на одну чашу терезів пережиту радість, а на другу біль – то терези життя без сумніву схиляться в сторону страждання. Саме з ним – стражданням або болем – пов’язано в моєму житті і 15 червня 2013 року. В цей день, о 5 годині ранку, я виїжджала з Словаччини в Меджуґор’є.

...біль формує, він очищує нас та допомагає зрозуміти, як зробити щасливими інших та проживати життя в любові...

Я хотіла провести деякий час в спільноті «Світло Марії», куди мене з радістю прийняли. Цей час мав би стати для мене часом зцілення серця від болю та хреста, який мене відвідав. Пам’ятаю, з якою радістю я чекала цього моменту, коли це станеться – коли сану дихати вільніше, легше йти, і вже не думати про біль, а радіти та проживати кожен момент в повноті. Проте прийшов хрест ще тяжчий ніж попередній. Один ще не пішов, а другий не змусив себе довго чекати. Займаючись повсякденними обов’язками в «Світлі Марії», я отримала звістку від рідних, що мій батько помирає. Після чого я швидко поїхала в Словаччину, додому, до тата, який помер через місяць, 25 липня 2013 року. І знову – нові рани тіла, серця та душі. Смерть, самотність та біль нещадно пригнічували мене. Та в той самий момент, коли навколо мене все помирало, всередині мене щось народжувалось. Народжувалась любов та ще глибші стосунки. Стосунки з моїм єдиним Відкупителем та Спасителем Ісусом Христом. Саме завдяки цій особливій духовній близькості з Ним, мені вдалось витримати, пам’ятаючи слова св. Терези Авільської, що насправді «самого Бога достатньо» - коли у мене є Він, в мене є все.

Хрест – час його відвідинСьогодні, оглядаючись назад, я можу сміливо сказати – «ох, цей щасливий час болю», тому що він привів мене до Життя і усвідомленню того, що в житті є найважливішим, але водночас і усвідомленню його серйозності та сенсу. В цілому, не існує якоїсь таємної формули, яка описує як шукати відносин з Богом. Але в моєму випадку це був момент відвідин болю та хреста. Саме він показує дисципліну волі, дає мені усвідомлення того, ким я є та ким можу стати в цьому житті. Він робить мене уважною та чуйною до людей, що живуть навколо мене – до їх самотності, пустоти, фізичного та духовного голоду.

«Господи, коли я повністю з’єднаюсь з тобою, ніколи вже більше не відчую ні болю, ні нещастя; моє життя оживе...» Св. Августин

 

НЕ БІЙМОСЯ моменту відвідин хреста та болю, тому що біль формує, він очищує нас та допомагає зрозуміти, як зробити щасливими інших та проживати життя в любові. Нехай в цьому допомагає нам молитва святого Августина «Господи, коли я повністю з’єднаюсь з тобою, ніколи вже більше не відчую ні болю, ні нещастя; моє життя оживе, тому що я буду наповнений Тобою».

Вероніка, Словаччина

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 0
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 серпня 2011., Меджуґор'є.
“Дорогі діти, сьогодні вас закликаю молитися й постити в Моїх намірах, бо сатана хоче знищити Мій план. Тут Я розпочала з цією парафією і закликала цілий світ. Багато відгукнулось, але є величезна кількість тих, які не хочуть ні чути, ні приймати Мого заклику. Тому ви, які сказали ТАК, будьте сильними та рішучими. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)