Меджугор'є - місце молитви, миру»Свідчення»Свідчення»Свідчення 1996 року. Меджуґор'є — новий Емаус

Свідчення 1996 року. Меджуґор'є — новий Емаус

  • 10 жовтня 2015, 10:36

 

Меджуґор'є — новий Емаус

Інтерв'ю з о. Томіславом Перваном

Міро Бржіч

 

Коли ми говоримо про Меджуґор'є, яке можна назвати світовим явищем, дивом у процесі творення, багато хто намагається спростувати правдивість об’явлень, говорячи, що це втіха для знедолених і загублених у житті.

Незважаючи на все це, сьогодні в сучасному світі Меджуґор'є є джерелом благодаті й натхнення за мир і любов між народами. І про це ми поговоримо з доктором о. Томіславом Перваном.

 

Глас миру - З нагоди 15-ї річниці об’явлень у Меджуґор'ї відбувся чудовий концерт зі світовими зірками: Хосе Кареррасом, Флавіо Колоссо, Цецилією Газдією… . Крім того, 12 хорів з усіх континентів, як 12 апостолів. Це був наче світ у мініатюрі. На жаль, не було нікого з представників Церкви, нашого єпископа або кардинала, за винятком одного єпископа з Австралії. Яка причина? Зайнятість чи щось інше ?

 

 

Томіслав Перван- питання про відсутність представників Церкви на концерті у Меджуґор'ї поставте організаторам концерту. Я можу сказати лише, що офіційна позиція Церкви щодо Меджуґор'я від самого початку об’явленьамбівалентна. З одного боку, є багато єпископів і архієпископів, які в душі вірять, а є багато, хто публічно висловлюють свою позицію у своїх єпархіях про Меджуґор'є і називають це місце світовим явищем. Я ж вважаю, що це найзнаменитіше релігійне явище на виході цього століття і тисячоліття. З іншого боку, ми маємо офіційну позицію Церкви, висловлену в заяві на конференції єпископів в 1991 році. Наперододні початку війни в колишній Югославії велика кількість досліджень не принесла нічого на користь визнання надприродних явищ у Меджуґор'ї... Це не пов'язано з офіційною позицією Церкви.

 

Г.М. - Офіційна позиція Церкви відносно Меджуґор'я добре відома паломникам, та все ж вони продовжують приїжджати. Що ви про це думаєте?

Т.П. – Я сам запитую себе, чому, наприклад, тисячі й тисячі поляків приїздять у ці дні в Меджуґор'є , коли вони мають Ченстохово, чому на Великдень було більш ніж дві тисячі чехів, а в ці дні є чимало молоді та священиків. Ми знаємо, що злий дух комунізму зруйнував чеський народ, чеську Церкву, буквально всі сфери життя, тож зараз цей народ переживає відродродження віри. Їхній покійний кардинал Tомашек був символом опору комуністичному драконові в колишній Чехословаччині і виступав за Меджуґор'є. Радо підтримував візіонерів, а також і францисканців. Його позиція мала вплив на вірян, отож, завдяки йому багато чехів відвідують Меджуґор'є . Кожна людина — це щось на зразок мігруючих птахів, завжди шукає тепле місце для свого серця й душі. І більше мільйона людей знайшли саме це місце в Меджуґор'ї, відчувши теплоту Материнського Серця. Мігруючі птахи мають вроджене бажання повертатися до теплих регіонів, коли вони починають замерзати, — так же і людина в оточенні байдужих сердець і суспільства, в холодній атмосфері міст з усією його технологією і комп'ютеризацією, також шукає притулок, де вона може живити своє серце і дух, потребуючи небесного очищення. Вона очищує своє минуле, і, скидаючи з плечей тягар, вона — більше не Сізіф або Прометей, а — послідовник Ісуса Христа, до якого її привела Богородиця.

 

Г.М. – Євангельське послання світу з Меджуґор'я привернуло понад 22 млн паломників з усього світу. Цариця миру — явний свідок між нами. Вона дає втіху і розраду для людей звідусіль, а особливо для тих, хто пригноблений. Багато хто з нас не готові прийняти цю істину. Плоди меджуґорських подій — безмежні . Як відродити організм світу, який у багатьох вмирає?

 

T. – Це не випадково: молитва Богородиці "Маґніфікат”, яка стала чимось на зразок маніфесту серед пригноблених і бездомних у Латинській Америці. Молитва Богородиці як увертюра до Ісусової проповіді на горі, яка революціонізує відносини між людьми. Таким чином, "маленьким" і пригнобленим стало відомо про їхню важливу ​​роль та відповідальність за долю світу. Ісус і Марія своїм життям дають міру й перспективу, як відповідально підійти до світу і змінювати його. І це справді ті самі «маленькі», згідно з Євангелією, відкриті для новини, для доручень із Небес. Давайте просто ретроспективно розглянемо історію світу за останнє століття у світлі спасіння. Спостерігаємо феномен об'явлення Богородиці починаючи з середини ХІХ століття: десять років після відомого Маніфесту комуністичної партії, в Люрді, в 1858 році, Богородиця являється як Непорочно Зачата, яка розчавить голову змію (також комуністичному). Напередодні Жовтневої революції було об’явлення у Фатімі. Величезний знак, заклик до навернення, заклик до молитви за навернення Росії, звідки розповсюдилася по цілому світу атеїстична ідеологія. Усередині ХХ століття Папа Пій XII проголошує догму про тілесне Вознесіння Діви Марії на Небо як відповідь на великі втрати у Другій світовій війні, в результаті якої загинуло 100 мільйонів людей. Ці численні війни були відповіддю на всі ці нові концепції й на екзистенціалізм, які спотворили істину про людину. І тому серед безбожності й суєти було проголошено, що є віра у воскресіння тіла і в життя вічне, де Богородиця постає як зразок для наслідування. Меджуґор'є було чимось на зразок тріумфального вибуху, сім років молитовної увертюри і молитовного походу зі свічками у руках, щоб зламати комуністичну безбожність і антилюдський терор. Ніхто, наскільки мені відомо, не описав у світлі філософії історії цих подій як межі світової історії, але дозвольте мені запевнити вас, що без молитов і жертв цих "маленьких", знедолених, які день у день сердечно молилися, постилися і взивали до Бога, щоби врятувати нас і визволити нас від зла і лукавого, — можливо, ця подія (смію припустити, що найбільш помітна від початку християнства) ніколи б не настала.

 

 

Г.М. – Наші часи увійдуть в історію як часи великого протиставлення, з багатьма абсурдами і війнами. Людина не може взяти долю в свої руки, змучена багатьма проблемами: занепад сімей, наркотики, алкоголь, проституція, злочиність… У той час як, з одного боку, Марс іще під загрозоювійни. Венера йому посміхається і очікує моменту, щоб направити його на істинний шлях, і як у цьому всьому сьогодні сучасна людина знайде правдивий шлях порятунку?

 

Т.П. – Карл Ґустав Юнг сказав, що Євангеліє — це ліки для всього світу. Таким чином, слова Ісуса з Назарету мають владу над народами в усі часи. Євангеліє дає вказівки та накреслює напрямки для людського життя, для майбутнього. Якщо б ми навіть у малій мірі прийняли владу Ісуса, вірю, що лице цієї землі виглядало б по-іншому. Саме святі й містики значною мірою допомогли цьому світові, не вникаючи в глибини і простори космосу, але в глибині свого серця відкрили образ Божий у собі і змогли передати це іншим як джерело мудрості, джерело життя. І скільки є вчених, які своїми відкриттями привели людство до межі краху й пекла. Життя без технологій і технологічних досягнень навряд чи можна собі уявити, але якщо все це вийде з-під контролю? Це шлях, на якому ми перебуваємо, тому що сучасна людина — це Прометей або людина Камю у повстанні проти кожної встановленої влади, яка була поза її контролем. Вони самі не знають, куди ці колісниці вогню ведуть їх. Ось чому Меджуґор'є у своїй простоті (і простота — це завжди досконалість!) є запрошенням жити за Євангелією.

Немає нового вчення — лише саме актуальне і давно відоме, записане і живе. Це сучасний явний доказ того, як можна жити за Євангелієм сьогодні. Люди відкриті до цих послань, створено багато молитовних груп, натхненних подіями в Меджуґор'є , що є явним сигналом того, що сталося це не на поверхні, а глибоко в серці Церкви, центром якої є Євхаристія

Г.М..... Повернемося доМеджуґор'я, у якому триває виконання Біблії. Людям стало відомо про її важливість. Деякий час тому ви згадали про «дракона», що хоче поглинути дитину, яка щойно народилася. Як зупинити цього дракона?

 

T.П. Від самого початку я був тісно пов'язаний з Меджуґор'єм, і після п'ятнадцяти років я переконаний, що це не місце зустрічі для допитливих, сенсуалістів і фанатиків, але це — особливе місце молитви, навернення, святкування таємниці нашої віри, особливо Служби Божої.

Меджуґор'є почалися з мирян, зі звичайних дітей, які увірували першими, а потім уже долучилися священики. І сьогодні саме миряни поширюють рух Меджуґор'я на весь світ. Це дійсно миряни, які сотні разів перетинали океани, щоб бути в Меджуґор'ї. Коли я запитую їх, чому вони так часто приїздять до Меджуґор'я і чому вони привозять паломників до цих регіонів, які не є безпечними, вони відповідають: роблять це тому, що бачать у людях духовні переміни. Так само як переміни апостолів до і після воскресіння Ісуса і після зішестя Святого Духа. Люди змінюються, і це спонукає їх знову приїхати — для створення молитовних груп, і ми бачимо оновлення Церкви. Зверніть увагу, що ні Марія, ні Ісус, ні, звичайно, апостоли, ні перші учні не прийшли зі священства, а прийшли з мирян. Ісус Христос — Син Божий, але Він не був вихований у храмі, серед священиків та єрархів Свого часу.

Тільки час покаже, як Меджуґор'є буде рости у святині Цариці миру і чи ця священна земля буде офіційно оголошена святинею Церкви. В цей понеділок і вівторок (річниця) були роздані більше п'ятдесяти тисяч святих Причасть, було багато випадків ментальних та фізичних зцілень. 25 червня на Службі Божій були 250 співслужителів і принаймні 50 невтомних сповідників, які сповідали у сповідальнях протягом дня.

Там, де служиться Служба Божа, ламається влада сатани, дракона. Місце, де поклоняються Богородиці і славлять Її, підносячи серця і руки, взиваючи до Небес, зникають пекельні сили, які сковують кайданами. Дозвольмо Духу Божому діяти через нас. Навіть сьогодні Папа у своїй передмові до нового Кодексу канонічного права говорить, що Кодекс не є заміною для віри, благодаті, дарів і особливо благодійностьів житті Церкви й вірян — навпаки, його мета — це створити порядок у церковній громаді, даючи першість любові, благодаті й харизмам, у той же час сприяючи в розвитку в житті церковної громади й осіб, які належать до неї."

Важливе питання полягає в тому, чи ці любов і благодать є рушійними силами в нашому житті, чи є просто правилами. Ми всі повинні поставити собі це питання. Це просте питання, але і найважче.

 

продовження буде

 

Переглядів 3 643
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 квітня 2019 року, через візіонерку Марію
"Дорогі діти! Це благодатний час, час милосердя для кожного з вас. Дітоньки, не дозвольте, щоб вітер ненависті та немиру панував у вас і навколо вас. Ви, дітоньки, покликані бути любов’ю і молитвою. Диявол хоче немиру й непорядку, але ви, дітоньки, будьте радістю воскреслого Ісуса, Який помер і воскрес за кожного з вас. Він переміг смерть, щоб вам дати життя, вічне життя. Тому, дітоньки, свідчіть і гордіться тим, що ви в Ньому воскресли. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 538
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (29)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)