Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О.Славко Барбаріч OFM»Підготовка до Служби Божої (о. Славко Барбарич, OFM)

Підготовка до Служби Божої (о. Славко Барбарич, OFM)

  • 03 лютого 2024, 09:58
(Коли є час, я приходжу до церкви дещо раніше й читаю ці молитви, які також можна читати вдома або дорогою до церкви)
В ім'я Отця, і Сина, і Духа Святого. Амінь.
Будь благословен і славен, Отче Небесний, бо Ти послав нам Свого Сина Ісуса Христа, і Він зостався з нами навіки. Вірую в Його слово: «Я з вами до кінця віку!» Вірую, що зустрічаю Його в молитві й у читанні Святого Письма. Вірую, що Ти говориш до мене через Нього. Вірую, що в сповіді, Отче, я зустрічаю Тебе, милосердного Отця. Вірую особливо, що зустрічаю Тебе в літургійній жертві.
Зараз хочу провести цей час у молитві. Хочу, аби силою Свого Святого Духа Ти підготував моє серце, щоб уже в цій підготовчій молитві я зустрів Духа Святого, щоб ця Служба Божа була для мене радісною зустріччю з Твоїм Сином Ісусом Христом. Визволи мене від усього, що в цю хвилину заважає мені зустріти Його. Очисти моє серце й душу так, як я прибираю квартиру в очікуванні на друзів і гостей. Нехай моє серце заспокоїться в цій молитві та стане цілковито відкритим для благодатної зустрічі з Тобою. Очисти мій зір, аби бачити Тебе. Очисти мій слух, аби чути Тебе. Очисти мої руки, аби прийняти Тебе…
Маріє, дякую Тобі, що нагадала мені про підготовку до зустрічі з Ним. Будь зі мною так само й Ти, о Мати! Допоможи, аби моє серце було відкритим, як Твоє.
Вірую в єдиного Бога… Амінь.
Радісні таємниці 
Тут ми готуємося за допомогою молитви Вервиці. Молитися Вервицю означає вдивлятися в життя Марії та Ісуса й молитися про благодать уміти жити й діяти так, як Ісус, як Марія. Тому від таїнства до таїнства ми вдивляємося в їхнє життя й молимося за ласки, яких потребуємо. Особливо важливо звернути увагу, що життя Марії завжди було зосереджено на Ісусі. Перед зачаттям Вона, ізраїльська дівчина, у молитві й пості очікувала на Нього, просячи Бога послати Месію. Вона не надіялася й не чекала, що це Вона стане матір'ю Спасителя. Після зачаття й народження служила Йому як мати, як наставниця, як захисниця, наприкінці співстраждала в болях і розділила радість воскресіння.
1. Благовіщення
Боже, дякую Тобі, що Ти послав Марії Свого ангела-вісника, аби провістити Їй, що Вона стане матір’ю Твого Сина, Твого вічного Слова. Будь прославлений у Її відповіді: «Нехай Мені станеться по слову Твоєму!» Це момент воплочення, коли Твій Син став людиною і став перебувати з нами. Будь прославлений, о Господи, бо серце Марії стало першим вівтарем, на якому Твоє Слово, Твій Син Ісус Христос став людиною, знайшовши першу оселю в серці Марії.
Дякую Тобі, Маріє, що Твоя згода відчинила двері Месії, аби Він увійшов у цей світ. Дякую Тобі за всю материнську любов, з якою Ти як мати наповнювала Його, як будь-яка мати наповнює своє дитя, Своїм тілом і Своєю кров’ю.
Отче! Готуючись до літургійної жертви, прошу Тебе через Марію й разом із Марією: нехай і моє серце стане здатним почути й прийняти Твоє слово. Нехай у цій Службі Божій і в мені відбудеться воплочення. Нехай Твоє слово зможе ввійти в моє серце та мою душу. Разом із Марією повторюю: «Нехай буде воля Твоя!»
(Тепер залишаюся в тиші!)
Отче наш… 10 Радуйся, Маріє… Слава Отцю… О мій Ісусе…
 
2. Відвідини Марією Єлизавети
Коли Боже Слово стало в тобі тілом, віднайшовши в тобі нове місце перебування, тоді й твій ближній отримує нове місце у твоєму житті. Тому Ти, о Маріє, поспішила до Єлизавети. Твоє серце – перший вівтар, на якому відбулося велике преображення, а зараз Твоє життя стало вівтарем зустрічі Бога й людини. Відбулося те, що повинно було відбутися, коли Бог у Твоєму серці став людиною. Єлизавета з радістю привітала Тебе. Вона впізнала в Тобі Ту, що повірила. Вона назвала Тебе блаженною, тому що Ти повірила. Тому благословен плід лона Твого.
Маріє, зараз я теж готуюся до зустрічі з Господом в цій літургійній жертві. Нехай моє серце звільниться від гріха й нехай заграє від радості, що гряде Господь. Нехай за Твоїм заступництвом щезне все, що набралося в моєму серці недоброго. Нехай щезне все, що могло б завадити зустрічі з Ним. Тому, Маріє, і я разом із Єлизаветою радісно вітаю Тебе. Хочу молитися разом із Тобою й славити Господа, аби через молитву й моє серце моя душа й моє тіло підготувалися для Господа. Нехай всі тривоги й болі, страхи й нещастя преобразяться на міст зустрічі з Господом через Тебе, як усі страждання Єлизавети преобразилися на радість та впевненість після зустрічі з Тобою.
Захарія, чоловік Єлизавети, не повірив, що в нього народиться син. Він не повірив ангелові-віснику та онімів, перестав розмовляти. Невір'ям він виключив себе з радісного процесу спасіння. Маріє, у цю підготовку я приношу зараз усю неготовність своєї сім'ї (спільноти), усіх, хто онімів і більше не молиться, усіх, хто осліп одне до одного. Нехай через цю підготовку щезне все недобре. Нехай усе дурне між нами згорить у вогні Божої благодаті, аби після цієї літургійної жертви нове сонце могло відвідати нас з висоти…
(Доручи Марії всю свою сім’ю чи спільноту, друзів і знайомих, а особливо тих, хто не приходить на Службу Божу чи приходить непідготовленим і не переживає Службу Божу як зустріч…)
З благоговінням читаю молитву Марії:
Величає душа Моя Господа,
і дух Мій радіє в Бозі, Спасі Моїм,
бо Він зглянувся на покору Слугині Своєї;
ось бо віднині ублажатимуть Мене всі роди.
Велике бо вчинив Мені Всемогутній, і святе Його ім'я.
Милосердя Його з роду в рід на тих, які страхаються Його.
Він виявив потугу рамени Свого,
розвіяв гордих у задумах їхніх сердець.
Скинув могутніх з престолів, підняв угору смиренних;
наситив благами голодних, багатих же відіслав з порожніми руками.
Він пригорнув Ізраїля, слугу Свого, згадавши Своє милосердя,
Як обіцяв був батькам нашим – Авраамові і його потомству повіки.
(Лк. 1: 46-55).
Отче наш… 10 Радуйся, Маріє… Слава Отцю… О мій Ісусе…
Переглядів 398
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 січня 1993., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас серйозно прийнятита жити Мої послання. Ці дні є днями, коли потрібно вирішити вибрати Бога, мир і добро. Нехай усяка ненависть і ревнощі зникнуть із вашого життя, із ваших думок, а оселиться тільки любов до Бога й до ближніх. Так, тільки так ви зможете розпізнати знаки цього часу. Я є з вами й веду вас до нового часу, часу, який Бог вам дає як благодать, щоб ви Його ще більше пізнали. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 760
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)