Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О.Славко Барбаріч OFM»"Розарій у день посту" Молитва в дні посту (Славко Барбаріч, OFM). Частина 3

"Розарій у день посту" Молитва в дні посту (Славко Барбаріч, OFM). Частина 3

  • 01 листопада 2018, 22:52
"Розарій у день посту" Молитва в дні посту (Славко Барбаріч, OFM). Частина 3Славні таємниці

        Вступна молитва:

        Славлю Тебе, Ісусе, що Ти переміг смерть і воскрес, та вигукую Тобі – алилуя! Сьогодні, у день посту й молитви, дай мені дякувати всім серцем та ввійти душею у Твою славну перемогу над гріхом, над злом і над смертю, відчути в собі її красу. Силою Свого Духа видали з мого серця все, що не дає мені ввійти разом із Тобою в прославлення великої перемоги воскресіння. Маріє, нехай моє серце, подібно до Твого в той ранній ранок Воскресіння, буде освічене воскреслою радістю.

Вірую…


Перша славна таємниця

У славі Ти воскрес із гробу, Ісусе. Після страстей, хреста, смерті та перебування у гробі Ти виходиш із могильної темряви й темряви смерті переможцем до нового життя.

Віддаю Тобі цей день посту й молитви за себе й усіх людей, які лежать в могилах гріха, шкідливих звичок, ненависті, заздрості, ревності, егоїзму й гордині, невір’я й релігійних блудів, насилля, а також за всіх, хто, поранений гріховністю інших, упав у могильну темряву. Нехай усяке серце відчує славу перемоги й безперервно славить та хвалить Тебе, Ісусе, переможцю.

Отче наш… 10 Радуйся, Маріє… Слава Отцю… О мій Ісусе…

 

Друга славна таємниця

Славлю Тебе, що Ти провів сорок днів зі Своїми учнями, зцілив їхню віру, дарував їм мир і перед Вознесінням повелів молитися й чекати Духа Святого. Ти благословив їх і вознісся на небо.

Віддаю цей день посту й молитви за всіх, хто цілковито прив’язаний до себе, до інших людей та до матеріального, хто піддався спокусі владою, і в його серці немає місця для Тебе, а погляд його направлений до землі. Нехай через піст і молитву вони піднімуть своє серце до небесних благ та у свободі серця й душі зможуть любити, прощати, бути милосердними та співчутливими, справедливими й терпеливими. Нехай сильні цього світу у свободі свого серця піднімуть погляд, упізнають у вбогих своїх братів та будуть готові допомогти їм. Нехай через піст і молитву перше місце в їхніх серцях буде віддано Тобі, і нехай вони залишаються незмінно вірними Тобі.

Отче наш… 10 Радуйся, Маріє… Слава Отцю… О мій Ісусе…

 

Третя славна таємниця

Славлю Тебе, Ісусе, що Ти, вірний Своїй обіцянці, зіслав Духа Святого на апостолів, які перебували на молитві з Марією, Твоєю Матір’ю. Вони з готовністю прийняли Його й стали Твоїми свідками у всіх кінцях землі.

Віддаю Тобі цей день посту й молитви, аби Ти наповнив тих, хто переживає сум’яття, духом миру; невіруючих – духом віри; тих, хто не молиться, – духом молитви; слабких – духом кріпості; нерозумних – духом мудрості; тих, хто переживає скорботу й тривогу, – духом утіхи й радості; тих, хто поневолений злом і гріхом, – духом внутрішньої свободи; тих, хто ненавидить, – духом любові; тих, хто розчаровані, – духом надії; тих, хто тіснить інших, – духом лагідності; несправедливих – духом справедливості; немилосердних – духом милосердя; загрузлих в алкоголі й наркотиках – духом отверезіння; лінивих – духом старанності; тих, хто противиться Твоїй волі, – духом співпраці з Тобою; скупих – духом щедрості; гордих – духом смиренності; тих, хто наділений владою в Церкві й у світі, – духом служіння; тих, хто вбиває ненароджене життя, – духом любові до життя. Тих, хто захоплений духом брехні, наповни духом істини, аби постом і молитвою вони подолали конфлікти і війни та щоб Твоє Царство любові й миру, справедливості й істини досягло всіх людей та народів.

Отче наш… 10 Радуйся, Маріє… Слава Отцю… О мій Ісусе…

 

Четверта славна таємниця

Славлю Тебе, Отче, що Ти взяв Марію з душею й тілом на небо. Дякую Тобі, що Її вірність Твоєму Синові Ти нагородив величчю слави на небі. Будь благословенним у Її молитвах і постах, у Її любові й вірності. Дякую Тобі, Маріє, що, навіть вознесена на небо, у Своїх явліннях Ти поруч із нами.

Разом із Тобою віддаю цей день посту й молитви за всіх тих, хто вірний Твоєму посланню, аби вони отримали сили в будь-якій життєвій ситуації залишатися вірними й перебувати з Тобою все життя, до славного переходу на небо. Особливо посвячую свій піст і молитву за молодих, щоб у Тобі, Маріє, вони відкрили Матір і наставницю та подолали всі життєві труднощі й випробування цього світу, аби через піст і молитву вони розпізнали зло та його пастки й уміли боротися зі спокусами, які чигають на них у цьому світі. Нехай усі молоді пізнають у Тобі зірку спасіння й надії, нехай продовжують свій шлях із Тобою у вірності Ісусові та приймуть Його як свій Шлях, Істину, Світло й Життя.

Отче наш… 10 Радуйся, Маріє… Слава Отцю… О мій Ісусе…

 

П’ята славна таємниця

Славлю Тебе, Отче, бо Ти коронував Марію на Царицю неба й землі та послав Її до нас як Царицю миру. Дякую Тобі, Маріє, що Ти невтомна з нами, що молишся й заступаєшся за нас.

Цей день посту й молитви, до якого Ти мене запрошуєш, віддаю за всі Твої наміри: аби мир увійшов до кожного серця, у кожну сім’ю, у Церкву й у цей світ, щоб усі, які ворогують, примирилися, аби невіруючі відчули Отчу любов, аби в сім’ях почали молитися, аби були переможені лукавий та всіляке зло; а також за всі інші наміри, у яких Ти бажала, щоб ми співдіяли з Тобою в молитві й пості. Нехай буде так.

Отче наш… 10 Радуйся, Маріє… Слава Отцю… О мій Ісусе…

 

Кінцева молитва

Дякую Тобі, Небесний Отче, в ім’я Твого Сина Ісуса Христа й разом із Дівою Марією, що сьогодні, у день посту й молитви, Ти дав мені ласку усім єством увійти в таємниці життя Твого Сина Ісуса й Марії Діви та відкрити в них Твою безмірну любов, якою Ти любиш усі творіння. Наповни всіх Своїх дітей духом посту й молитви, аби ми вміли розпізнавати й здійснювати Твою волю, любити Тебе найбільше за все, а ближніх – як самих себе, і любити та берегти всю природу як особливе вираження Твоєї любові до нас. Просимо тебе: нехай Твій мир виллється на всі серця через заступництво Марії, в ім’я Твого Сина Ісуса Христа, Царя миру. Нехай так буде. Амінь.

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 2 728
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 1990., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні в особливий спосіб закликаю вас молитися за мир. Дорогі діти, без миру не можете досвідчити народження Маленького Ісуса ні сьогодні, ні у вашому повсякденному житті. Тому просіть Господа Миру, щоб захищав вас Своїм Покровом і щоб допоміг вам зрозуміти велич і важливість миру у ваших серцях. Так зможете ширити мир із ваших сердець у цілий світ. Я з вами і заступаюся за вас перед Богом. Моліться, бо сатана хоче зруйнувати Мої плани миру. Примиріться й допоможіть вашим життям, щоб мир запанував на всій землі. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)