Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О.Славко Барбаріч OFM»"Розарій у день посту" Молитва в дні посту (Славко Барбаріч, OFM)

"Розарій у день посту" Молитва в дні посту (Славко Барбаріч, OFM)

  • 31 серпня 2018, 13:53

"Розарій у день посту" Молитва в дні посту (Славко Барбаріч, OFM)Молитися Розарій означає перебувати з Ісусом і Марією в радості, скорботі й славі. Коли в нас усе добре, ми легко забуваємо про Бога й створюємо цим самим основу проблемам і неприємностям, які іноді стають справжніми життєвими хрестами – і для нас особисто, і для інших. Тому нам потрібні радісні таємниці, аби вчитися жити з Богом, коли все добре.

А коли нам тяжко, ми з легкістю дорікаємо Богу через свої страждання й віддаляємося від Нього. У стражданні легко губимо віру, надію, любов, довіру й живемо в тривозі, страху, гіркості, недовірі. Тож корисно вчитися й тому, як жити, коли нам важко. Цьому служать страсні таємниці.

Щоб нести хрести було легше, треба бути з Ісусом і Марією й у славі, аби бачити, що настає після хреста, страждань і смерті. У житті ми нерідко поводимося, як діти, які бачать у лікаря тільки шприц, плачуть й хочуть втекти. Але якщо мати на увазі перспективу зцілення, прийняти страждання буде легше.

У світлі цього я пропоную на день посту молитву Розарію, щоб молитися про благодать посту й учитися жити разом з Ісусом і Марією. 

Радісні таємниці

Вступна молитва:

Небесний Отче, Творче всього світу, дякую Тобі, що ти покликав мене молитися й через це втілювати в життя єдність із Тобою у Твоїм Сині Ісусі Христі через Духа Святого.

Сьогодні, у день посту, я вирішую бути з Твоїм Сином та Його Матір’ю Марією й хочу прожити цей день радісно. Ти – Бог миру й радості, любові й свободи. Віддаю Тобі своє серце й прошу: подай мені Своє світло й Свою силу, щоб я міг прожити цей день посту радісно, як Твій Син Ісус і як Марія.

Вірую…

Перша радісна таємниця

Дякую Тобі, Отче, що через архангела Гавриїла Ти возвістив Свою волю Марії. Дякую Тобі, Маріє, що Твоє серце було вільним, що у Своєму житті Ти на перше місце ставила волю Отця й відповіла: «Отче, нехай зі Мною станеться по Твоєму слову».

У цей день посту разом із Тобою, Маріє, прошу Господа очистити моє серце від усякої залежності у цьому світі й від усього, що зайняло в моїм серці перше місце, прошу звільнити від усього, що забрало й змалило мою внутрішню свободу, від усього, що осліпило й оглушило мене для розуміння й прийняття Його волі. Сьогодні, у день посту, подай мені ласку, Отче, розпізнати й прийняти Твою волю в повній внутрішній свободі від усіх речей і разом із Марією промовити: «Отче, нехай буде Твоя воля, щоб Ти міг цілковито оселитися в мені».

Отче наш… 10 Радуйся, Маріє… Слава Отцю… О мій Ісусе…


Друга радісна таємниця

Маріє, коли у Твоє життя повністю увійшов Бог, Ти була готова йти назустріч іншим й нести в їхнє життя Бога. Дякую Тобі, що Ти пішла до Єлизавети, разом із нею славила Господа й допомогала їй. Ти була вільною в серці й здатною зустріти з любов’ю Єлизавету так, що вона пізнавала у Твоєму житті Бога, благословляла Тебе й разом із Тобою славила Його.

У цей день посту разом із Тобою прошу Господа звільнити мене від усього, що заважає мені йти назустріч іншим із любов’ю. Звільни також серця інших людей, аби вони могли впізнавати в мені присутність Господа. Нехай через цей піст і молитву вся моя сутність стає сьогодні відкритою Богові й іншим, аби у свободі серця могла щасливо єднатися з другими. Приношу цей день посту й молитви за всі сім’ї, щоб батьки й діти могли в цілковитій внутрішній свободі втілити в життя радість сімейного єднання. 

Отче наш… 10 Радуйся, Маріє… Слава Отцю… О мій Ісусе…


Третя радісна таємниця

Дякую Тобі, Маріє, що в бідності Ти народила Ісуса, Царя миру. Ти не гнівалася на жителів Вифлеєма, хоча вони не хотіли прийняти Тебе з Йосифом на ніч. Навіть бачачи, що Ти чекаєш на Дитя, не хотіли відчинити своїх дверей. Ти не дала волі образі, тому що серце Твоє було повністю вільним і закоріненим у Господі. Тому й ангели могли співати радісно, бо Твоє серце було радісним.

У цей день посту прошу Господа разом із Тобою звільнити мене від усякої прив’язаності до матеріального, щоб у свободі й любові я міг із радістю приймати ті обставини життя, у яких знаходжусь, долати будь-який неспокій й ставати людиною доброї волі, готовою прийняти мир і вістити його іншим. Нехай моє серце буде вільним, щоб разом із Тобою й подібно до Тебе поклонилося Цареві миру. Хай серця всіх відповідальних у Церкві в цьому світі, силою посту й молитви стають цілковито вільними, аби всіма силами турбуватися про мир для всіх людей.     

Отче наш… 10 Радуйся, Маріє… Слава Отцю… О мій Ісусе…

Четверта радісна таємниця

Дякую Тобі, Маріє, що разом із Йосифом Ти у свободі серця й із любов’ю принесла Ісуса до храму заради нашого спасіння. Благословенний той момент, коли старець Симеон і праведна Анна, яка пройшла все життя в пості й молитві, впізнали у Твоєму Сині свого Спасителя й світло на просвіту всіх народів.

У цей день прошу разом із Тобою Господа, аби всі християни готувалися в пості й молитві до зустрічі з Господом, впізнавали Його присутність у Євхаристії й у Його Слові та в кожному таїнстві підходили до Нього з відкритим і вільним серцем. Я молюся й пощу також за всіх тих, хто не вміє прийняти Господа у свої руки, як Симеон, тому що їхні руки зайняті земними благами, а серця звернені до цього світу й того, що він обіцяє. Відкрий нам усім серця й душі, щоб ми у свободі впізнавали Господа й услід за Симеоном та Анною славили Його прихід. Допоможи нам через піст і молитви вчитися чекати Господа й прийняти Його, коли Він прийде.

Отче наш… 10 Радуйся, Маріє… Слава Отцю… О мій Ісусе…


П’ята радісна таємниця

Дякую Тобі, Маріє, що разом зі святим Йосифом Ти шукала й знайшла Свого Сина у храмі. Три дні Ти провела в тривозі й скорботі, не знаючи, де Він. Ти знайшла Його в храмі – і серце Твоє знову заспокоїлося радістю зустрічі. Ісусе, Твій Син не виправдовувався, а сказав, що має бути в домі Його Отця.

У цей день посту приношу цей піст і молитву разом із Тобою, Маріє, за всіх тих, хто втратив внутрішню свободу і внаслідок неправильного виховання в сім’ї та своєї залежності збився на хибні життєві дороги, далеко від Господа. Шукай їх, Маріє, і поверни в Отчий дім, щоб вони могли жити в мирі й радості та, подібно до Твого Сина Ісуса в Назареті, рости в любові й мудрості перед Богом і людьми.

Отче наш… 10 Радуйся, Маріє… Слава Отцю… О мій Ісусе…

Кінцева молитва:

Благословляю й славлю Тебе, Небесний Отче, із Твоїм Сином Ісусом Христом у Дусі Святому, що Ти дарував мені благодать молитися й бути сьогодні, у день посту, із Твоїм Сином Ісусом Христом та Його Матір’ю Марією.

Нехай сьогодні цим постом і молитвою в моє серце й серця всіх, за кого я пощу й молюся, ввійдуть цілковитий мир і радість. Допоможи нам зростати в любові до Тебе й тоді, коли ми благополучні. Нехай буде так. Амінь.

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 3 462
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 жовтня 2016 року
"Дорогі діти! Дух Святий посланий Небесним Отцем учинив мене матір’ю, Ісусовою  матір’ю, а тим самим і вашою матір’ю. Тому приходжу, аби вас вислухати, аби відкрити вам свої материнські руки, аби дати вам своє серце й аби закликати вас залишитися зі мною, бо з вершини хреста мій Син довірив вас мені. На жаль, багато моїх дітей не пізнало любові мого Сина, багато хто його не бажає пізнати. О, діти мої, наскільки погано чинять ті, які мали б бачити і пояснювати, щоб інші увірували. Тому ви, діти мої, апостоли мої, у тиші серця свого слухайте голос мого Сина, щоб ваше серце було Його притулком, щоб не було похмурим та сумним, але освітлене світлом мого Сина. Вірою шукайте надію, бо віра є життям душі. Знову вас закликаю – моліться. Моліться, аби ви віру жили в смиренні, духовному мирі й освітлені  світлом.  Діти мої, не намагайтеся відразу все зрозуміти, бо і я не всього розуміла, але любила й вірила в Божествені слова, котрі мій Син говорив, Він, Який був першим світлом і початком відкуплення. Апостоли моєї любові, ви, що молитеся, жертвуєтеся, любите, не судите, ви йдіть і поширюйте істину, слова мого Сина, Євангеліє, бо ви є живим євангелієм, ви промені світла мого Сина. Мій Син і я будемо з вами, будемо вас підбадьорювати і випробовувати. Діти мої, завжди просіть благословення від тих, і лише тих, чиї руки благословив мій Син, – від ваших пастирів. Дякую вам!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)