Хліб пити, а воду їсти

  • 09 березня 2017, 12:25

Хліб пити, а воду їстиЯк сказано в заголовку, хліб потрібно пити, а воду їсти! Саме так, навіть якщо це звучить спершу дивно. Це означає, що хліб потрібно пережовувати так довго, доки він не перейде у рідкий стан. Згідно з методом терапевтичного посту, який запропонував кардіологічним пацієнтам доктор Майєр в Австрії, хліб необхідно пережовувати шістдесят разів, опісля запити ковтком молока та пережувати ще не менше ніж тридцять разів.

 

Усі, хто навчається в школі, знають, що дві третини процесу травлення відбувається в ротовій порожнині — на цьому етапі їжа готується до подальшого перетравлювання. Пережовуючи їжу ретельно, ми облегшуємо перебіг травлення для свого організму — це значно економить енергію, яку потрібно затратити травному трактові, коли їжа пережована недостатньо. Також, без сумніву, ми пропускаємо цей попередній етап процесу травлення в ротовій порожнині, коли їмо багато й швидко. Їжа не обробляється належним чином, і це призводить до численних проблем в організмі: він поступово втрачає рівновагу, через надмірне навантаження стає вразливим до захворювань, а також не засвоює багатьох поживних речовин, які надходять із їжею.

Доки так, не поспішаючи, їдять, не п’ють нічого: це сприяє активізації залоз, що виробляють ферменти, які необхідні для процесу травлення як у ротовій порожнині, так і для того, що продовжується в травному тракті.

Коли організм подає перший сигнал про ситість, то припиняють їсти хліб та починають пити. П’ють повільно і рідини споживають достатню кількість.

Таким чином, коли людина в подібний спосіб постить, вона не відмовляється від їжі повністю, але зводить її тимчасово до можливого мінімуму.

Зазвичай люди, які говорять, що харчуються нормально, насправді споживають на третину більше, ніж необхідно. Як правило, це відбувається, якщо людина їсть швидко — у цьому випадку вона не встигає відчути, яка кількість їжі для організму необхідна. Тим самим порушується важливий взаємозв’язок між організмом, який повідомляє, скільки їжі та пиття йому достатньо, і головним мозком, який усвідомлює цей сигнал. Це негативно відбивається на будь-якому організмі.

У часі посту споживають воду і чай. Рекомендовано випивати не менше трьох літрів рідини. Хліб їдять тричі: на сніданок, обід та вечерю, а воду або чай рекомендовано вживати і між трапезами.

 

Огляд терапевтичного посту

за доктором Майєром

 

У зв’язку зі сказаним вище корисно розглянути, як відбувається терапевтичний піст за доктором Майєром. Огляд цього методу, а також особистий досвід однієї жінки-лікаря можуть допомогти нам, християнам, зважитися на піст у його біблійно-духовному розумінні — піст, перевірений церковною традицією та досвідом.

«Як лікар, я вже багато років веду пацієнтів відповідно до терапевтичного методу, розробленого Францом-Ксав’є Майєром. Мені особисто довелося пережити досвід зцілення від мігрені за допомогою посту, хоча слід зазначити, що не кожну мігрень можна вилікувати постом.

Основою терапевтичного посту за доктором Францом-Ксав’є Майєром є щадний режим, виховання навиків правильного прийому їжі та очищення організму.

— Щадний фізичний режим. У цей період слід уникати надмірного фізичного навантаження. Дуже корисно гуляти кілька годин на день, до обіду хоча б півгодини відпочити, а до сну відходити близько дев’ятої вечора. Узагалі, добре було б ніколи не приймати їжі в стані втоми, тому до обіду краще відпочити в ліжку. У стані втоми травлення у шлунку відбувається з великими труднощами.

— Щадний режим для душі значить, що протягом посту по можливості не роздумують над проблемами. Говорячи практично, у дні посту було б неправильно, наприклад, відвідувати подружню пару, яка переживає кризу в стосунках. Під час посту загострюється чуттєвість: одні в перші дні посту стають більш агресивними, інші — більш пригніченими. Важливо це знати, оскільки можуть виникати достатньо важкі стани.

— Виховання навиків правильного прийому їжі. Усім нам слід учитися їсти — виховувати в собі навики правильного прийому їжі — особливо тому, як правильно її пережовувати. Кожен кусень потрібно пережовувати принаймні шістдесят разів. Усвідомлене пережовування повинно стати для людей практикою протягом усього життя.

— Очищення передбачає випорожнення кишечника за допомогою розчину гіркої солі. Фізичну детоксикацію організму під час посту можна порівняти з очищенням старої печі, яку чистять влітку від усіх нашарувань, що утворилися з бігом часу.

 

Короткі висловлювання про піст із традиції Церкви

 

«Коли ми постимо, то за своїм столом приймаємо в бідних Христа». Рауль з Пуатьє (1190 г.)

 

 

Продовження наступного місяця...

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 0
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 липня 2019 року, через візіонерку Мір’яну

"Дорогі діти, з волі Милосердного Отця Я давала вам і ще даватиму явні знаки Моєї материнської присутності. Діти Мої, це материнське бажання зцілення душ. Це бажання, щоб кожна Моя дитина мала правдиву віру, щоб пережила чудесний досвід, п'ючи з джерела Слова Мого Сина, Слова життя. Діти Мої, Мій Син Своєю любов’ю та жертвою приніс світло віри у світ. Він показав вам дорогу віри, бо, діти Мої,  віра підносить  біль і страждання. Правдива віра робить молитву чутливішою, чинить діла милосердя -  то розмову, то милостиню.
Ті  Мої діти, які мають віру, правдиву віру, щасливі, незважаючи  на все, бо проживають початок небесного щастя на землі. Тому, діти Мої, апостоли Моєї любові, закликаю вас дати приклад істинної віри, щоб приносили світло туди, де є темрява, щоб жили Моїм Сином.
Діти Мої, як Мати, вам говорю: не можете йти дорогою віри та слідувати за Моїм Сином без ваших пастирів. Моліться, щоб вони мали силу й любов вести вас. Нехай ваші молитви завжди будуть із ними. Дякую вам.”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)