Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на урочистість Пресвятих Тіла і Крові Христа, рік А (РКЦ)

Літургійні читання на урочистість Пресвятих Тіла і Крові Христа, рік А (РКЦ)

  • 11 червня 2023, 05:30


Римо-католицький календар

Пресвятих Тіла і Крові Христа

Перше читання
Втор 8, 2-3. 14б-16а

Читання з Книги Второзаконня

“Спогадай увесь той шлях, що ним водив тебе Господь, Бог твій, за цих сорок років у пустині, щоб упокорити тебе, випробувати тебе, щоб довідатися, що в твоєму серці, чи додержуватимеш заповіді Його, чи ні. Він упокоряв тебе, морив тебе голодом та годував манною, про яку не знав ні ти, ні твої батьки; щоб ти пізнав, що не тільки хлібом живе людина, але всім, що виходить з уст Господніх може жити людина. Щоб не забув ти Господа, Бога твого, який вивів тебе з Єгипетської землі, з дому неволі; який водив тебе величезною й страшною пустинею, де гадюки, ядовиті вужі й скорпіони, сухий і безводний степ; який виточив тобі з твердої, як кремінь, скелі воду; який годував тебе в пустині манною, про яку не знали твої батьки”.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 147бв, 12-13. 14-15. 19-20 (П.: пор. 12а)

Церкво святая, слав Господа свого.
Або: Алілуя

Слав Господа, Єрусалиме! *
Хвали, Сіоне, Бога твого!
Бо Він укріпив брам твоїх засуви, *
благословив дітей твоїх посеред тебе.

Він робить мир у твоїх межах, *
насичує тебе ситтю пшеничною.
Він посилає свій глагол на землю, *
слово Його несеться швидко.

Він Яковові звістив своє слово, *
Ізраїлеві свої присуди й свої устави.
Ніякому народові Він не вчинив так, *
і присудів своїх Він не явив їм.

Друге читання
1 Кор 10, 16-17

Читання з Першого послання святого Павла Апостола до коринтян

Брати: Чаша благословення, яку благословляємо, — хіба не є вона спільністю в Христовій крові? Хліб, який ломимо, — хіба не є він спільністю в Христовому тілі? Оскільки є один хліб, то ми, численні, становимо одне тіло, бо всі ми причащаємося одним хлібом.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Йн 6, 51

Алілуя, алілуя, алілуя

Я — хліб живий, що зійшов з неба.
Коли хтось цей хліб їстиме, житиме повіки.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 6, 51-58

 Читання святого Євангелія від Йоана

Ісус сказав до юдеїв: “Я — хліб живий, який зійшов з неба; якщо хто буде їсти цей хліб, житиме вічно. Хліб, який Я дам, — це Моє тіло, яке Я віддам для життя світу!” Тоді стали сперечатися між собою юдеї, кажучи: “Як це може Він дати нам їсти своє тіло?” А Ісус сказав їм: “Знову й знову запевняю вас: якщо не будете їсти тіла Сина Людського і не будете пити Його крові, не будете мати в собі життя. Хто їсть Моє тіло і п’є Мою кров, той має вічне життя, і Я його воскрешу останнього дня. Адже Моє тіло — справжня пожива, а Моя кров — справжній напій. Хто споживає Моє тіло і п’є Мою кров, той перебуває в Мені, і Я в ньому. Як послав Мене живий Отець, так і Я живу через Отця, — і той, хто буде споживати Мене, житиме через Мене. Це є хліб, який зійшов із неба. Не так, як батьки ваші манну їли й померли, а хто споживатиме цей хліб, буде жити вічно!”

Слово Господнє

Переглядів 284
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2 січня
"Дорогі діти, мій Син був джерелом любові та світла, коли на Землі говорив до народу всіх народів. Апостоли мої, наслідуйте Його світло. Це не легко. Маєте бути малими. Маєте зробитися меншими від інших, з допомогою віри наповнитися Його любов’ю. Жодна людина на землі без віри не може пережити досвіду чуда. Я з вами. Об’являюся вам цими приходами, цими словами, хочу вам свідчити про мою любов і материнську турботу. Діти мої, не втрачайте часу, ставлячи питання, на які ніколи не отримуєте відповіді. У кінці вашої земної дороги Небесний Отець вам їх дасть. Завжди знайте: Бог усе знає, Бог бачить, Бог любить. Мій улюблений Син освітлює життя, розсіює темряву, а моя материнська любов, яка несе мене до вас, несказанна, таїнственна, але справжня. Я висловлюю свої почуття до вас: любов, розуміння і материнську прихильність. Від вас, апостоли мої, прагну ваших троянд молитви, що мають бути ділами любові. То для мого материнського серця наймиліші молитви. Їх приношу своєму Синові, народженому заради вас. Він вас бачить і чує. Ми завжди близько біля вас. Це є любов, яка кличе, єднає, навертає, підбадьорює та наповняє. Тому, апостоли мої, завжди любіть одні одних, а понад усе любіть мого Сина. Це єдиний шлях до спасіння, до вічного життя. То моя наймиліша молитва, яка найкращим запахом троянд наповняє моє серце. Моліться, завжди моліться за своїх пастирів, щоб мали сили бути світлом мого Сина. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 786
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (6)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)