Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»28 Молодіжний Фестиваль завершився подячною Святою Месою на вершині гори, де височіє Хрест

28 Молодіжний Фестиваль завершився подячною Святою Месою на вершині гори, де височіє Хрест

  • 11 серпня 2017, 11:41
28 Молодіжний  Фестиваль завершився подячною Святою Месою на вершині гори, де височіє ХрестВ неділю, на вершині гори, де височіє Хрест, 6 серпня о 5:00 ранку закінчився 28 Молодіжний Фестиваль. Завершився Святою Месою вдячності, яку відсвяткував парох церкви Св. Якова отець Марінко Шакота. Нагадуємо, Молодіжний Фестиваль розпочався минулого тижня у вівторок 1 серпня, 2017 року Божого. Його тема була така: «Щоб ваша любов зростала щораз більше і більше!». Фестиваль зібрав десятки тисяч молодих людей із 61-ї країни світу. Кожного дня, о 9:00 ранку, на території літнього вівтаря, програма фестивалю розпочиналася  із молитви та продовжувалася катехезою, також свідченнями, музикою та уроками Християнського Життя.
2 серпня, у середу, молоді люди зібралися на Горі Об’явлень, щоб розпочати молитву вервички з радісними таємницями Розарію. Ранкову катехезу у цейдень давав отець Danko Perutina. Катехези в четвер, п’ятницю та суботу давав отець Жак Філіп зі спільноти «Беатітуд» (Beatitude). Через надзвичайну спеку програма перемістилась на одну годину вперед і тривала не з 16:00 а з 17:00 год., що було цього року винятком. Розарій починався о 18:00, а центральною кульмінаційною подією дня була Свята Меса, яка розпочиналася о 19:00.
Відкриття Фестивалю відбулося 1 серпня Святою Месою, яку святкував нововисвячений священик отець Augustin Čordaš, а також Отець Miljenko Šteko – провінціал францисканської провінції Герцеговини виголосив проповідь. Наступними днями основними священнослужителями Святої Меси були такі нововисвячені священики: Alen Pajić, Emanuel Josić, Julijan Madžar, Zvonimir Pavičić. Проповіді давали: Danko Perutina, Кардинал Ernest Simoni-Troshani з Albania, духовний провідник спільноти «Ченаколо»(Cenacolo) – отець Ivan Filipović, а також Отець Franjo Dušaj.
Найбільша кількість священнослужителів, які приймали участь в концелебрації (співслужінні Святих Мес) була у п’ятницю, 4 серпня і становила 4 512 священиків. Також 460 священиків було у вівторок, 504 в середу та 507 у четвер. Кожного вечора, після Святої Меси візіонери з Меджуґор’я – Іван Драгічевіч та Марія Павловіч Лунетті молилися Magnificat Богоматері.
Процесія зі статуєю Богородиці, яку несла молодь із Швейцарії, відбулася в четвер, 3 серпня, після завершення вечірньої Святої Меси. За процесією слідували представники молоді з кожної країни. Процесія плавно перейшла в Адорацію Пресвятих Дарів після чого було уділене благословення.
Символічно ця хода нагадувала форму серця, так, як Ґоспа(Богородиця) вчить нас любові, ведучи в молитві до Ісуса. В п’ятницю, після вечірньої молитовної програми члени спільноти «Ченаколо»(Cenacolo) представили мюзикл Credo. Кожного дня впродовж усього фестивалю в сповідальницях була доступна велика кількість священиків із багатьох країн світу. Все це супроводжувалося музикою та співом Міжнародного Хору та Оркестру, який диригував отець Damir Bunoza. В хорі приймала участь молодь із 33 країн світу. Вся програма фестивалю перекладалася одночасно на 18 мов та звучала в прямому ефірі багатьох радіостанцій, а також транслювалась онлайн на веб-сайтах.(фотографії)
Переглядів 2 639
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 березня 2020 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти, ваша чиста та щира любов притягує Моє Материнське Серце. Ваша віра й довіра до Небесного Отця є пахучими трояндами, які Мені приносите, найкращий букет троянд, складений із ваших молитов, діл милосердя й любові. Апостоли Моєї любові, - ви, які щиро, з чистим серцем стараєтеся наслідувати Мого Сина, ви, які Його щиро любите, -  ви допоможіть, будьте прикладом для тих, які ще не пізнали любові Мого Сина. Та, діти Мої, не лише словами, але й ділами та чистими відчуттями, якими прославляєте  Небесного Отця. Апостоли Моєї любові, є час чування, і від вас очікую любові. Не щоби ви когось судили, тому що Небесний Отець буде судити всіх. Хочу, щоб ви любили, ширили правду, бо правда є стара, вона не є нова, вона є вічна. Вона є правдою. Вона свідчить про Божу вічність. Приносіть світло Мого Сина й розбивайте темряву, яка все більше хоче вас охопити. Не бійтеся. Через благодать і любов Мого Сина Я з вами. Дякую вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)