Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на вівторок ХХХІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на вівторок ХХХІ звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 05 листопада 2019, 14:59

Римо-католицький календар

Вівторок ХХХІ звичайного тижня, рік І

Перше читання
Рим 12, 5-16а

Читання з Послання святого апостола Павла до римлян

Брати! Ми є одним тілом у Христі, а окремо ми один для одного є членами. Маємо різноманітні дари, згід­но з даною нам благодаттю: якщо про­роцтво, – то в міру віри; якщо служіння – перебувай у служінні; якщо учитель – у навчан­ні; коли хто потішає, – потішай, хто подає, – давай у простоті, хто ке­рує, – керуй з ревністю, хто ви­яв­ляє милосердя, – нехай робить це з привітністю. Любов – нелицемірна. Нена­видьте зло, шукайте добра, любіть один одного по-бра­тер­ськи, пошаною один одного ви­пе­реджайте; у наполегливості не лінуйтеся, духом палайте, Господу служіть, радійте надією, труднощі переносьте, перебувайте витривало в молитві; беріть участь у потребах свя­тих, виявляйте гостинність. Благословляйте тих, хто пе­ре­слідує вас, – благословляйте, а не проклинайте. Радійте з тими, які радіють, і плачте з тими, котрі плачуть. Тримайтеся між собою однієї думки, не мудруйте про високе, але схиляйтеся до покірного. Не вважайте се­бе мудрими.
Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 131(130), 1. 2-3

Бережи, Боже, душу мою в мирі

Господи, не пишалося моє серце, *
і не дивилися з погордою мої очі,
я не ганявся за великим *
і недосяжним для мене.

Хіба ж я не втихомирював і не заспокоював свою душу, як дитину, *
відлучену від грудей матері своєї;
моя душа – як відлучена від грудей дитина. *
Нехай Ізраїль покладає надію на Господа – віднині і довіку!

Спів перед Євангелієм
Мт 11, 28

Алі­луя, алі­луя, алі­лу­я

Прийдіть до Мене, всі втомлені та обтяжені –
і Я вас облегшу!

Алі­луя, алі­луя, алі­лу­я

Євангеліє
Лк 14, 15-24

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу один з тих, які си­діли при столі, сказав Ісусові: «Бла­женний той, хто їстиме хліб у Бо­жо­му Царстві». Він же сказав йому: «Один чо­ло­вік справляв велику гостину і за­про­сив багатьох; і послав свого раба в час гос­ти­ни, щоби сказав запрошеним: "Ідіть, бо вже все готове”. І враз усі почали відмовлятися. Перший сказав йому: "Поле купив я, потрібно мені піти й побачити його; благаю тебе, вважай мене за ви­прав­даного”. А другий сказав: "Купив я п’ять пар волів і йду випробувати їх; бла­гаю тебе, вважай мене за виправ­даного”. Ще один сказав: "Я одружився і через те не можу прийти”. Повернувся раб і розповів це своєму панові. Тоді пан, розгні­вав­шись, сказав своєму рабові: "Мер­щій виходь на площі та вулиці міста і приведи сюди вбогих, калік, сліпих, кривих”. І сказав раб: "Пане, сталося так, як наказав ти, і ще є місця”. Та пан рабові сказав: "Вийди на шляхи, на загороди і змушуй уві­йти, щоб наповнився мій дім. Кажу вам, що жодний з тих раніше запрошених мужів не скуш­тує моєї вечері”».

Слово Господнє

Переглядів 1 428
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 квітня 1990., Меджуґор'є.
“Сьогодні вас закликаю, щоб серйозно прийняли та впровадили в життя послання, які вам даю. Я з вами і хочу, дорогі діти, щоб кожен із вас був якнайближче Моєму Серцю. Тому, дітоньки, моліться й у своєму житті шукайте Божої волі. Хочу, щоб кожен із вас відкрив дорогу святості й на цій дорозі зростав до вічності. Буду молитися та заступатися за вас перед Богом, щоби ви зрозуміли велич цього дару, який Бог дає Мені, – що можу бути з вами. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)