Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на ХІХ неділю звичайну, рік В (РКЦ)

Літургійні читання на ХІХ неділю звичайну, рік В (РКЦ)

  • 11 серпня 2019, 00:30

Римо-католицький календар

ХІХ Неділя Звичайна, рік В

Перше читання
Мудр 18, 6-9

Читання з Книги Мудрості

Ніч та вже наперед була відома батькам нашим, щоб підбадьорились, знаючи певно, яким повірили присягам. Народ Твій очікував спасіння праведних і ворогів погуби. Бо чим скарав Ти наших противників, тим нас прославив, покликавши до себе. І священні діти добрих жертвували потайки та однодушно встановили цей закон Божий: що святі мають однаково й у щасті й у нещасті брати участь; і наперед вже виспівували похвальних пісень батьківських.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 33 (32), 12-13. 18-19. 20 і 22

Народ блаженний, що його Бог вибрав

Вигукуйте з радості в Господі, праведні, – *
праведним личить хвала.
Блаженний народ, для якого Господь є Його Богом, – *
народ, якого Він обрав собі у спадок.

Адже очі Господні на тих, які Його бояться, *
котрі покладають надію на Його милосердя,
щоби спасти їхні душі від смерті, *
прогодувати їх під час голоднечі.

Наша душа очікує Господа – *
Він наш помічник і оборонець.
Господи, нехай буде на нас Твоє милосердя, *
оскільки ми на Тебе покладаємо надію.

Друге читання
Євр 11, 1-2. 8-19 (довше) або 1-2. 8-12 (коротше)

Читання з Послання до євреїв

Брати! Віра є підставою для надії, те, що переконує про речі, не­до­ступні для споглядання. Нею були засвідчені стародавні. Вірою Авраам, коли був по­кли­ка­ний іти на місце, яке мав одер­жа­ти в спадок, – послухався і пі­шов, не знаючи, куди йде. Вірою прибув до обіцяної землі, немов до чужої, оселившись у шатрах з Ісааком і Яковом – спів­спад­ко­єм­цями тієї самої обітниці, тому що він очікував міста з під­ва­ли­нами, творцем і будівничим яко­го є Бог. Вірою ж і сама Сарра, будучи не­плідною, дістала силу зачати, незважаючи на похи­лий вік, оскільки вважала вірним Того, хто обіцяв. І тому від одного – і до того ж за­вмерлого – народилося так ба­гато, наче зірок на небі, наче не­злі­ченного піску край моря.

Кінець коротшого фрагменту

Всі вони повмирали у вірі, не одержавши обітниць, але здалека по­бачили їх і привітали, визнаючи, що вони є чужинцями і паломниками на землі. Адже ті, які так кажуть, визнають, що шукають батьківщини. А якби пам’ятали ту бать­ківщи­ну, звідки вийшли, то мали б наго­ду повернутися. Нині ж кращої бажають, тоб­то небесної. Тому Бог не сороми­ться на­зивати себе їхнім Богом, адже Він приготував їм місто. Авраам, будучи випробовува­ний, вірою привів Ісаака і, маючи обіт­ниці, приносив у жертву єди­но­родного сина; йому було сказано, що в Іса­а­кові назветься твій нащадок. Оскільки він зрозумів, що Бог має силу воскресити з мертвих, тому й одержав його як прообраз.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мт 24, 42а. 44

Алілуя, алілуя, алілуя

Пильнуйте і будьте готові,
бо тієї години, про яку й не думаєте, Син Людський приходить.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 12, 32-48 (довше)
або 35-40 (коротше)

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Не бійся, мале стадо, бо упо­до­бав ваш Отець дати вам Царство. Продайте ваші маєтки, роз­дай­те милостиню, зробіть собі га­ман­ці, які не старіють, – неви­черп­ний скарб на небесах, де злодій не під­крадається, де міль не точить, адже де є скарб ваш, там буде й ва­ше серце. Хай будуть підперезані ваші стегна і хай горять ваші світиль­ники. Тож будьте подібні до людей, які очікують свого пана, коли той по­вернеться з весілля; як прийде він і по­стукає, то відразу ж відчинять йому. Блаженні ті слуги, пан яких, при­йшовши, застане їх на сторожі; запевняю вас, що підпережеться, по­садить їх і, підійшовши, буде слу­жити їм. І якщо прийде і в другу, і в тре­тю сторожу, і знайде їх так само, то блаженні вони. Знайте, що якби господар знав, о котрій годині підкрадеться злодій, то не дав би вдер­ти­ся до своєї хати. Тож і ви будьте готові, бо са­ме тієї години, в котру не споді­ва­єтеся, прийде Син Людський!» Озвався Петро: «Господи, чи цю притчу розповідаєш лише нам, чи всім?» А Господь сказав: «Хто є вірним, мудрим управителем, якого пан поставив над своєю челяддю, щоби да­вав своєчасно мірку пшениці? Блаженний той слуга, якого пан, коли прийде, знайде, що чинить так. Правду кажу вам, що такого над усім своїм володінням він по­ставить. Якщо ж скаже слуга той собі в сер­ці: "Затримується мій пан прий­ти!” – і почне бити слуг та служ­ниць, їсти, пити й упиватися, то прийде пан того слуги в день, у який не сподівається, і в годину, ко­трої не знає, і розітне його навпіл, і визначить йому долю разом з не­вірними. Той же слуга, який знав волю сво­го пана, але не приготувався і не вчинив згідно з його волею, буде тяжко битий; той же, який не знав, але зробив щось гідне покарання, буде мало битий. У кожного, кому дано бага­то, від того будуть і багато вимагати; і кому багато довірено, від того і вимагатимуть більше.

Слово Господнє

Або (коротше):

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус сказав своїм учням: «Хай будуть підперезані ваші стегна і хай горять ваші світиль­ники. Тож будьте подібні до людей, які очікують свого пана, коли той по­вернеться з весілля; як прийде він і по­стукає, то відразу ж відчинять йому. Блаженні ті слуги, пан яких, при­йшовши, застане їх на сторожі; запевняю вас, що підпережеться, по­садить їх і, підійшовши, буде слу­жити їм. І якщо прийде і в другу, і в тре­тю сторожу, і знайде їх так само, то блаженні вони. Знайте, що якби господар знав, о котрій годині підкрадеться злодій, то не дав би вдер­ти­ся до своєї хати. Тож і ви будьте готові, бо са­ме тієї години, в котру не споді­ва­єтеся, прийде Син Людський!»

Слово Господнє

Переглядів 1 671
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 листопада 2019 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти, Мій улюблений Син завжди молився й прославляв Небесного Отця. Завжди все Йому говорив і довірявся Його волі. Так і ви б мали чинити, діти Мої, тому що Небесний Отець завжди слухає Своїх дітей. Одне серце в одному серці, любов, світло й життя. Небесний Отець дарував Себе в одному людському обличчі, а цим обличчям є обличчя Мого Сина. Ви, апостоли Моєї любові, мали б завжди це обличчя Мого Сина носити у своїх серцях і своїх думках. Ви б мали завжди думати про Його любов і Його жертву. Ви б мали молитися, щоб завжди відчувати Його присутність, бо, апостоли Моєї любові, це спосіб, яким можете допомогти всім тим, які не пізнали Мого Сина, які не пізнали Його любові. Діти Мої, читайте книгу Євангелія. Це є завжди щось нове, це є те, що вас єднає з Моїм Сином, Який родився, щоб принести слова життя всім Моїм дітям і щоб пожертвуватись за всіх. Апостоли Моєї любові, несені любов’ю до Мого Сина, приносьте любов і мир усім своїм братам. Нікого не судіть. Кожного любов’ю, яку маєте до Мого Сина, любіть. Таким чином ви потурбуєтесь і за свою душу, а вона – це те найдорогоцінніше, що справді належить вам. Дякую вам”.


Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 652
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (35)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)