Перші суботи місяця

  • 04 квітня 2020, 19:20

І. Велика обіцянка Матері Божої, дана під час явління у Фатімі

У Фатімі 13 липня 1917 року Божа Матір сказала дітям: «Ви бачили пекло, куди йдуть душі бідних грішників. Щоб їх спасти, Бог хоче встановити у світі набожність до Мого Непорочного Серця.

Якщо зроблять те, що Я вам скажу, спасеться багато душ і настане мир.

Я прийшла просити про посвяту Росії Моєму Непорочному Серцю й про те, щоб св. Причастя в перші суботи приймалося заради відновлення [порушеного гріхами справедливості]. Якщо послухають моїх прохань – Росія навернеться й настане мир; якщо ні – поширюватиме свої блуди по світі, спричиняючи війни та переслідування Церкви. Праведні стануть мучениками, Святійший Отець багато страждатиме. Багато націй буде знищено, але наприкінці Моє Непорочне Серце восторжествує.

10 грудня 1925 року Марія з Дитятком з’явилася Люсії й показала їй Серце, оповите колючками.

Дитятко звернулося: «Май співчуття до Серця своєї Пресвятої Матері, що оповите колючками, якими невдячні люди постійно його ранять. Немає нікого, хто б відшкодував цей біль».

Марія сказала: «Дочко Моя, поглянь на Моє Серце, оповите терновими колючками. Невдячні люди безперестанку ранять його своїм блюзнірством і невдячністю. Старайся хоча б ти порадувати Мене, а також перекажи від Мого імені, що Я обіцяю прийти на допомогу в смертну годину тим, хто протягом п’яти місяців у першу суботу місяця буде сповідатися, причащатися, молитися на Розарії й перебувати зі Мною подумки, розважаючи 15 хвилин над таємницями Розарію в намірі відшкодування гріхів, учинених проти Мого Непорочного Серця».


ІІ. Чому саме п’ять субот, а не дев’ять або сім, як на честь Матері Божої Скорботної?

Сестра Люсія відповіла: «У ніч з 29 на 30 травня я перебувала в каплиці з нашим Господом… Якщо не помиляюся, мені відкрилося наступне:

«Дочко Моя, усе дуже просто. Існує п’ять типів образ і блюзнірства, спрямованих проти Непорочного Серця Марії:

Перший: Образа Її Непорочного Зачаття.

Другий: Блюзнірство над Її дівством.

Третій: Образа щодо Її Богоматеринства, коли визнається, що Вона всього лише Матір людини.

Четвертий: Святотатство тих, котрі відкрито намагаються прищепити дітям байдужість, зневагу й навіть ненависть до Непорочної Матері.

П’ятий: Святотатство тих, хто ображає Її у святих зображеннях.

Ось чому, дочко Моя, Непорочне Серце Марії волає Мене про справедливість. Але Я хочу, щоб Моє милосердя досягло тих душ, які мали нещастя заподіяти їй біль. Що ж стосується тебе, то прагни невпинно молитися й жертвувати, щоб спонукати Мене виявити милосердя цим бідним душам».

Сестра Люсія передала слова Ісуса настоятельці й духівнику, але «духівник відповів, що ця нова форма культу не так вже й потрібна світові, тому що багато людей і так приймають Причастя по суботах на честь Матері Божої, Цариці Розарію».

Під час наступної розмови Ісус на це відповів: «Справді, дочко Моя, багато починають [приймати Причастя в перші суботи місяців на честь Богородиці], але мало хто з них завершує, і навіть вони роблять це заради обіцяних благодатей. Я ж прихильний до тих, які практикують відшкодувальних п’ять перших субот на честь Непорочного Серця твоєї Небесної Матері, а не до тих, що практикують п’ятнадцять, але з холодною душею.


III. Умови виконання практики посвяти п’яти перших субот

Умова 1

Сповідь у першу суботу місяця.

У зв’язку з тим, що в багатьох людей виникали труднощі у зв’язку зі сповіддю в суботу, сестра Люсія просила Ісуса, щоб свята сповідь була б дійсна вісім днів. Ісус відповів: «Сповідь може бути дійсною і довший час, але за умови, що люди перебувають у стані благодаті, приймаючи Моє Тіло, а також прагнуть пожертвувати це заради відшкодування гріхів, учинених проти Непорочного Серця Марії».

Умова 2

Святе Причастя в першу суботу місяця

Прийняти Причастя в намірі, про який просять нас Ісус і Діва Марія, щоб милосердя Боже торкнулося тих душ, які заподіюють біль Її Серцю, щоб утішити Пречисту Діву Марію, щоб була відновлена справедливість щодо Її Непорочного Серця.

Умова 3

Розарій (одна частина) у першу суботу місяця

Починаючи Розарій, приймемо намір відновлення порушеної гріхами справедливості та скажемо Пресвятій Матері, що будемо молитися для того, щоб урятувати грішників і принести Їй нашу любов, зменшити біль Її Непорочного Серця.

Якщо молимося наодинці, то краще зробити це своїми словами. Якщо молимося спільно, промовимо наступну молитву:

«Царице святого Розарію, у цю першу суботу місяця вдаємося до Тебе з молитвою Розарію, якою хочемо зменшити Твій біль, завданий нашими гріхами, гріхами наших близьких, нашої Батьківщини й усього світу. Особливо ж молимося за тих, хто пішов далеко від Бога і найбільше потребує Його милосердя. Допоможи нам пам’ятати цей намір, підказаний нам Тобою. Допоможи нам цим Розарієм зменшити страждання Твого Непорочного Серця і Пресвятого Серця Ісуса».

Після кожної таємниці Розарію слід прочитати молитву, про яку просила Діва Марія 13 липня 1917 року:

«О мій Ісусе, прости нам наші гріхи, урятуй нас від пекельного вогню, приведи на Небо всі душі, а особливо ті, які найбільше потребують Твого милосердя».

Умова 4

П’ятнадцять хвилин роздумів над таємницями Розарію в першу суботу місяця

Починати п’ятнадцять хвилин роздумів над чітко окресленою Небом темою ми повинні, схилившись над однією (або декількома) з таємниць Розарію. Можемо розміркувати над будь-якою таємницею, включаючи також і таємниці Світла.

Приймемо намір просити прощення за гріхи людей, які не хочуть слухати Пресвятої Матері, не хочуть бути Її дітьми, за тих, кому Вона байдужа, за тих, хто Її ненавидить, за тих, хто робить усе, щоб зменшити Її славу.

  1. Якщо хтось не може виконати даних умов у суботу, чи може це зробити в неділю?

Згідно з переданим сестрою Люсією, Ісус відповів: "Так само ця практика буде прийнята в неділю, що йде за суботою, якщо Мої священники з поважної причини дозволять це душам”.

  1. Винагорода: які благодаті обіцяні тим, хто хоч раз сповнить цю посвяту п’яти перших субот?

"Душам, які будуть намагатися відновити справедливість щодо Мого Непорочного Серця, – говорить Пресвята Матір, – Я обіцяю бути з ними в годину смерті, даруючи всі благодаті, необхідні для порятунку”.

  1. Намір відновлення справедливості щодо Непорочного Серця Діви Марії

Наскільки важливий цей намір, нагадує нам Сам Ісус, Який сказав сестрі Люсії, що від цього залежить цінність усієї практики посвяти перших субот.

Тому сестра Люсія починає свої записи зауваженням: "Не забувати про намір, що є дуже важливим елементом перших субот”.

 

Переглядів 9 716
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, 2 червня 2014 р.
«Дорогі діти! Я закликаю всіх вас і приймаю як Своїх дітей. Молюсь, щоб ви прийняли Мене і любили як Матір. Всіх вас Я об'єднала в Своєму серці, зійшла до вас і благословляю вас. Знаю, що ви від Мене чекаєте втіхи і надії, тому що люблю вас і заступаюсь за вас. Прагну від вас, щоб ви об'єдналися зі Мною в Моєму Синові, і щоб були Моїми апостолами. Щоб ви це змогли, знову закликаю вас – любити. Немає любові без молитви – нема молитви без прощення, тому що любов є молитва – прощення є любов. Діти Мої, Бог вас створив, щоб ви любили, і любили, щоб прощати. Кожна молитва, яка приходить від любові єднає вас з Моїм Сином і Духом Святим, а Святий Дух освітляє вас і робить Моїми апостолами, апостолами, котрі все що роблять, - робитимуть в ім'я Господнє. Вони молитимуться ділами, а не лише словами, тому що люблять Мого Сина, і розуміють дорогу правди, яка веде до вічного життя. Моліться за своїх пастирів, щоб вони з чистим серцем завжди могли вести вас дорогою істини і любові, дорогою Мого Сина. Дякую вам!»

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 431
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (25)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)