Свято Божого Милосердя

  • 01 квітня 2016, 21:35

Свято Божого МилосердяСвято Божого Милосердя відзначається в Католицькій Церкві в першу неділю після Великодня і називається Неділею Божого Милосердя. Цього дня ми вшановуємо Бога в таємниці Його незбагненного милосердя.

Це свято побажав встановити Сам Ісус, Який сказав св.Фаустині: "Прагну, щоб перша неділя після Великодня була святом Милосердя” (Щод. 299) "Прагну, щоб свято милосердя було притулком і захистком для всіх душ, а особливо для бідних грішників” (Щод. 699).

 

День великих ласк

Неділя Божого Милосердя – це день великих благодатей. Ісус сказав св.Фаустині:"Свято Мого милосердя вийшло з Моїх глибин для утіхи усього світу” (Щод. 1517)."У цей день відкриті глибини Мого милосердя, ціле море ласк виливаю на душі, які наближаються до джерела Мого милосердя…” (Щод. 699).

Однією з найбільших благодатей цього дня є обіцянка Ісуса повного відпущення гріхів і позбавлення покарань. Ісус обіцяв: "Та душа, яка приступить до сповіді і св. Причастя, отримає повне відпущення провин і кар; у цей день відчинені всі Божі канали, по яких пливуть ласки” (Щод. 699).

Через св.Фаустину Ісус також указав нам, що необхідно робити для того, щоб отримати великі благодаті, які Він бажає дарувати душі в цей день:


Підготовча Дев’ятниця перед святом Божого Милосердя

Сам Ісус побажав, щоб підготовкою до цього свята була дев’ятниця – молитва вервиці Божого Милосердя протягом 9 днів, починаючи зі Страсної п’ятниці. Ісус сказав: "У цій  дев’ятниці вділю людям усіляких ласк” (Щод. 796).


Сповідь і Св. Причастя

Необхідно уточнити, що сповідатися не обов’язково саме у свято Милосердя, це можна зробити завчасно. Найголовніше, щоб, приймаючи Св. Причастя в Неділю Божого Милосердя, ми мали чисту й позбавлену прив’язаності до гріха душу.

Ісус сказав: "Коли наближаєшся до сповіді, знай про те, що Я Сам у сповідальниці чекаю на тебе, тільки заслоняюся свящнеником, але Сам дію в душі. Тут нікчемність душі зустрічається з Богом милосердя. Скажи душам, що з цього джерела милосердя душі черпають ласки тільки за допомогою довір’я. Якщо матимуть велике довір’я, Моя щедрість буде безмежною” (Щод. 1602).

Він закликав жодну душу не боятися прийти до Нього зі щирим довір’ям і вказав на те, що Боже милосердя перевершує всякий гріх: "У цей день відчинені всі Божі канали, по яких пливуть ласки; хай жодна душа не боїться наблизитися до Мене, навіть якщо б її гріхи були, як пурпур” (Щод. 699).

"Задоволення приносять Мені ті душі, які звертаються до мого милосердя. Таким душам уділяю ласки понад їх бажання. Не можу карати, навіть якби хтось був найбільшим грішником, якщо він звертається до Мого милосердя, проте оправдовую його в безмежному своєму милосерді. Напиши: поки прийду як справедливий суддя, спочатку відкриваю навстіж двері Мого милосердя” (Щод. 1146).

Ісус показав нам, де відбуваються найбільші чудеса Божого милосердя, – у сповідальні. "Скажи душам, де повинні шукати втіх, тобто в трибуналі милосердя. Там є найбільші чуда, які постійно повторюються. Щоб отримати це чудо, не треба відбувати далекого паломництва, ні здійснювати якісь зовнішні обряди, – вистачить схилитися перед Моїм заступником із вірою і виявити свою нікчемність, і чудо Божого милосердя виявиться у всій повноті. Навіть якщо б ця душа розкладалася, як труп, і навіть якщо б, на людський погляд, уже не було для неї воскресіння й усе втрачено, не так є на Божий погляд, чудо Божого милосердя воскресить цю душу в усій повноті. Нещасні, які не користають із цього чуда Божого милосердя” (Щод. 1448).

 

Довіра Богові й милосердя до ближніх

Через св. Фаустину Господь Ісус побажав передати всьому світу послання Божого Милосердя. Він сказав: "Сьогодні посилаю тебе до усього людства з Моїм милосердям. Не хочу карати зболілого людства, а прагну зцілити його, пригортаючи до Свого милосердного Серця…” (Щод. 1588). "Скажи, дочко Моя, що Я – любов та саме милосердя” (Щод. 1074).

Це послання говорить нам про милосердну й незбагненну любов Бога до людини та закликає нас намагатися жити в дусі довір’я до Бога й милосердя  щодо ближніх.

Господь Ісус навчав св. Фаустину не тільки роздумувати і говорити світу про безмежне милосердя Бога, але своїм життям наслідувати Його приклад, чинячи діла милосердя своїм ближнім. "Дочко Моя, дивися в Моє милосердне Серце і відбивай милість Його у власному серці…” (Щод .1688).

У «Щоденнику» св. Фаустини ми знаходимо і те, яким чином можливо виконувати це в повсякденному житті. Ісус сказав: "Подаю тобі три способи виявлення милосердя до ближніх: перший – дія, другий – слово, третій – молитва; у цих трьох ступенях втілена повнота милосердя і є незбитим доказом любові до мене. Таким чином душа прославляє і віддає честь Моєму милосердю” (Щод. 742). А сама св. Фаустина писала про три ступені милосердя: "Перше: милосердний учинок – будь-якого плану; друге: милосердне слово – якщо не зможу дією, то словом; третє: молитва – якщо не зможу допомогти ні дією, ні словом милосердя, то завжди зможу молитвою, молитвою досягну навіть туди, куди не можу дійти фізично” (Щод. 163).

Цьогоріч Свято Божого Милосердя відзначається в неділю, 3 квітня. Нехай воно в Ювілейному Році Милосердя буде для нас днем ласк і прославлення Божої любові!

Використані матеріали: www.faustyna.pl

Фото: Сармите Богданович

Переглядів 7 163
Додати коментар

Послання Богородиці, 27 листопада 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю, щоби свої серця ви приготували до цих днів, коли Господь вас особливо хоче очистити від усіх гріхів із вашого минулого. Ви, дорогі діти, не можете самі цього зробити, тому Я тут, щоб допомогти вам. Моліться, дорогі діти! Тільки так ви зможете пізнати все зло, яке є у вас, і віддати його Господеві, щоб Господь повністю очистив ваші серця. Тому, дорогі діти, моліться безперестанку і приготовляйте свої серця покаянням та постом. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 283
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (21)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)