Молитва і піст за мир в Україні

  • 03 лютого 2024, 10:00
8 грудня 2023 року розпочалася ініціатива безперервної молитви та посту за мир в Україні. Було створено молитовні групи по 24 особи, які конткретного числа місяця протягом року моляться та постять за мир. Більше інформації на сайті molytvapist.org.
Ось деякі зі свідчень людей, що створили молитовну групу.

Свідчення Лесі
Вітаю всіх! У жовтні я була у Меджуґор’ї і власне там почула про безперервну молитву Вервиці за мир в Україні. Мені також захотілося долучитися. Тож вирішила взяти на себе відповідальність зібрати таку молитовну групу, яка б відповідала за молитву на один день у місяці. Наша група молиться кожного 12 числа місяця. Частина молитовної групи знаходиться в Україні – 12 людей, одна людина перебуває в Польщі, а всі інші учасники групи як заробітчани проживають в Італії.
Спершу, коли я була в Меджуґор’ї, мені здавалося, буде дуже легко зібрати для молитви людей, але коли повернулася до України, то побачила, що виникають деякі труднощі. Тоді поставила собі питання: хто я така, щоб мене всі слухали з першого слова й долучалися швидко до моєї молитовної групи? Побачила що без Божої допомоги цього не станеться, тому просила в Господа Його проводу, Його допомоги – і так назбиралася група. У цій молитві ми всі покладаємо великі надії на Господа Бога. Бог чекає на наші молитви, звернення, на наші прохання – це один із дієвих способів допомогти нашим хлопцям (воїнам). Я не один раз почула й надалі є свідчення з фронту, як ця молитва їх покриває, як їм допомагає. Звичайно, у цьому ж наміренні ми продовжуємо молитися й просити: Боже! Благослови нашу Україну миром, чекаємо тільки Твоєї допомоги, Господи! За молитвами всіх людей, за заступництвом всіх святих і за заступництвом Матінки Божої чекаємо на цей мир. Амінь!

Свідчення Ганни
Мене звати Ганна. Я живу в селищі Залісці на Тернопільщині. Про молитву почула в Підгірцях на Меджугорській зустрічі 24 серпня, де були присутні дівчата зі спільноти  «Світло Марії» та гості з Меджуґор’я. Вони запрошували долучатися до безперервної молитви на Вервиці за мир в Україні й  світі. Підійшовши до дівчат, я записалася на молитву й узяла 10 число кожного місяця. Коли приїхала додому, розіслала запрошення в нашу паломницьку групу – і люди з великим задоволенням почали записуватися. Дуже швидко була зібрана наша молитовна група, ми навіть зібрали групу людей ще й на 9 число щомісяця, а також доєднали собі піст в ці дні, коли молимося Вервицю. Були ще вільні дні на молитву, і з наших околиць сіл люди також організували групи. Наші Залісці взяли 10 днів, долучалися люди з ближніх сіл і з великим задоволенням брали дні та кожен створював у своєму селі окрему молитовну спільноту.
Дякую Богові за можливість разом молитися, за те, що є такі організатори, що маємо змогу безперервно молитися. У нас на початку війни була така група – 27 осіб. Ми безперервно молилися, але фізично було важко – треба було щодня молитися, а багато людей працювало, а також тяжко було знайти людей. Зараз один день на місяць – і це не викликає жодної проблеми, можна долучатися і треба долучатися.
Дякую Пресвятій Богородиці, що нас об’єднує спільно в молитві!
Переглядів 509
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 липня 2001., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! У цей благодатний час закликаю вас ще більше наблизитися до Бога через вашу особисту молитву. Використайте час відпочинку та дайте вашій душі й вашим очам відпочинок у Бозі. Знайдіть у природі мир – і відкриєте Бога-Творця, Якому зможете подякувати за все творіння, і тоді знайдете радість у своєму серці. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 658
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (36)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)