В обімах Богородиці

  • 16 червня 2016, 22:02
В обімах БогородиціУ паломницьку подорож до Святої Землі Меджуґор’я поїхало 1800 осіб з вадами здоров’я.
Мукачево. Літній день. Автобус, навколо,якого згуртувався натовп паломників із Закарпаття. У душі панують різні емоції: хвилювання і страх від незнання того, що і як зробити, аби тебе правильно зрозуміли і прийняли ті, хто їхатиме в далеку дорогу поруч. 
Однак, окрім тривоги, в серці панує радість і невимовне бажання опинитися далеко від рідної домівки, аби ступити на Святу Землю Боснії та Герцоговини, швидше опинитися у Меджуґор’ї, бо там новий світ, який так хоче пізнати душа… А відбулася свята подорож завдяки німецьким та англійським благодійникам зі спільноти «Світло Марії».

За кілька митей опиняємося у автобусі, займаємо місця, і вирушаємо у далеку дорогу, навіть не усвідомлюючи, яка святість огорне серце вже майже за добу. Вже за кілька хвилин подорожі вірники стали однією сім’єю, і здавалося, що вони були знайомі все життя. Дорогою всі молилися разом зі Отцями Ігорем і Андрієм та сестрою Тересою, які служать в одному з мукачівських храмів. Також духовенство розповідає історію святої землі, до якої прямуємо. 
Дізнаємося, що 24 червня 1981 року на горі Подбордо у Меджуґор’ї Мати Божа з’явилася шістьом дітлахам, яких зараз називають візіонерами. Мір’янна, Віцка, Іванка, Яков, Іван і Марія були звичайними дітьми, тому зовсім не очікували такого знаку з неба. Дітлахи спершу дуже злякалися, адже не могли збагнути чому, і через що, до них прийшла Богородиця. Діва Марія поманила дітлахів рукою, але вони підійти побоялися. 
Однак, вже наступного дня відчули нестримне бажання піднятися на Подбордо, і знову побачили там Царицю Миру, Матір Божу. Відтоді візіонери бачили Богородицю щодня протягом тижня. Вона передавала через них послання всьому світу. Потім з’явлення стали рідшими, але і до нині Діву Марію бачать двоє візіонерів, через яких вона передає послання людству кожного місяця 25 числа. А ще, кажуть, що дух Марії зливається з вірниками щовечора, приблизно о 18:40 , бо саме в цей час Богородиця з’явилася візіонерам 
Почута історія Святої Землі вразила до глибини, і тоді душі ще дужче захотілося бути там, відкрити серця для Господа та Діви Марії, і наповнитися справжньою святістю Меджуґор’я. 

От і минуло 20 годин дороги. Трохи втомлені шляхом, але нестримно щасливі, закарпатські паломники вирушили до готелів, де вірників безплатно і щиро приймали тамтешні прихожани. Після відпочинку на всіх чекала лекція місіонерки Терези, яка теж розповіла історію Святого місця та привітала вірників з початком 5 міжнародного паломництва для людей з особливими потребами «Школа Марії». На святий захід приїхали паломники з України, Росії, Білорусії, Литви, Латвії, Польщі, Словенії, Італії та Хорватії. 

Окрім того, всі вірники мали змогу приклонитися до статуї Діви Марії, яка стоїть у сквері, де відбувалася лекція. Люди молилися, не стримуючи сліз. Кожен благав Царицю Миру про своє сокровення А закінчився перший день чотирьохденного паломництва вечірньою месою Розарій, молитвою про зцілення, та поклоніння Святим Дарам.
Під час служби, здається, навіть повітря стало іншим, навколо панувала невимовна святість, відбувалося справжнє єднання з Ісусом, Дівою Марією. Невимовні враження подарували слова священиків, які під час літургії дякували людям з особливими потребами за те, що вони є, і впевнено зазначали, як сильно їх любить Господь. Таки недарма кажуть, що всі ми діти Божі, і потрібно тільки відкрити серця Ісусу, відкрити і пам’ятати, що він поряд завжди! 

Наступного дня на учасників паломництва чекало знайомство по групам. Всі співали, розмовляли та представляли свою країну. А потім була лекція для батьків людей з особливими потребами. Основою лекції знову ж стала невимовна любов Ісуса до тих, хто має обмежені можливості. Вечір традиційно закінчився месою Розарій, молитвою про зцілення та поклонінням святим дарам.
На третій день всі вирушили на гору Подбордо, де Діва Марія з’явилася візіонерам. Ті, хто може пересуватися самостійно долали шлях по кам’яній дорозі, а потім молилися біля статуї Діви Марії, а ті, хто пересувається на візках – залишились молитися у підніжжі гори разом з сестрою Терезою та місіонеркою Валентиною, яка, до слова, народилася і до 18 років прожила в Запоріжжі, а наразі мешкає на Святій Землі, у Меджуґор’ї.

Пізніше на паломників чекало свідчення другого диякона у всій Хорватії Івана Тутіша, яке також торкнуло серця вірників, і змусило подивитися на світ по-іншому. Потім на присутніх чекав концерт, а також – ще одне вражаюче свідчення «Світ Люсі». Подружжя з Верони (Італія) розповіло про те, як дізналося, що у них народиться дівчинка хвора синдромом Дауна, однак, попри всі страхи вони зважилися дати життя маленькій Люсі. Дівчинка пережила 2 складні операції. Оперували головний мозок та серце. Попри всі труднощі дівчинка вижила. Сьогодні їй 7 років, і вона нестримно радіє кожній миті життя. А трохи більше року тому у Люсі з’явилася сестричка, яку вона щиро любить. 
Четвертого ж дня на паломників чекало свідчення візіонера Якова, свята меса та Хресна дорога Ісуса. А ще вражаюче поклоніння до мироточивого хреста,під час, якого лунали щирі молитви із самої глибини сердець тисяч вірників . А потім, як сказала, сестра Тереза, Тілами паломники поїхали до України, але їх серця і душі назавжди залишилися там, де панує невимовна святість, там, де небо торкається землі, - в обіймах Богородиці!

Вікторія Лисюк
Переглядів 2 957
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 листопада 2020 року через візіонерку Марію
"Дорогі діти! Це є час любові, тепла, молитви й радості. Моліться, дітоньки, щоб Маленький Ісус народився у ваших серцях. Відкрийте ваші серця Ісусові, Котрий дається кожному з вас. Бог мене послав бути радістю й надією в цьому часі, і Я вам кажу: без Маленького Ісуса не маєте ніжності, ані відчуття Неба, яке укрите в Новонародженому. Тому, дітоньки, працюйте над собою. Читаючи Святе Письмо, відкриєте Ісусове народження й радість, як у перші дні, що Меджуґор’є дало людству. Історія стане істиною, що й сьогодні повторюється у вас і навколо вас. Працюйте й будуйте мир через таїнство Покаяння. Примиріться з Богом, дітоньки, і побачите чудеса навколо вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)