Нове життя

  • 08 квітня 2017, 09:46
Нове життяМеджуґор'є називають сповідальнею світу, країною чудес і місцем початку нового життя. Поруч із Марією воскресають до нового життя і найбільші грішники та переймаються навіть ті, хто думає, що з ними все в порядку. Ми стільки разів чуємо: «Тут я почав бачити речі по-іншому, тут я знайшов втрачене, тут я почав нове життя». Як недавно свідчив один паломник: «Тут я вперше дуже глибоко відчув Божу любов і милосердя. В один момент Бог воскресив всі мертві місця мого серця. З того дня в мені почався процес навернення».

Поруч із Марією ми просто починаємо бачити серцем. А це означає покаяння і набуття погляду любові. Її ненасильна, любляча присутність приводить нас до святої Сповіді - до першого і потім, як правило, наступного кроку на шляху до святості. Завжди залишається в силі одне з перших послань Богородиці: «Я - не важлива, важливий Мій Син. Я веду вас до Нього». Нове життя з Ним починається саме в святій Сповіді, в щирому каятті та вирішенні жити в святості. А це означає - зростати в любові. У школі Марії відкрити серце Божому милосердю - означає залишити гріх у святій Сповіді.

Таку просту і цілком конкретну правду ми часто зустрічаємо в Її посланнях. «У цей період посту відкрийте своє серце Божому милосердю. Небесний Отець хоче позбавити від рабства гріха кожного з вас. Тому використовуйте цей час, і через зустріч із Богом на сповіді залиште гріх і вирішіть вибрати святість; розпочніть бій проти гріха, ідіть на сповідь і виберіть святість».

Отець Славко каже в книзі «Дай мені своє поранене серце»: «Часто мене турбувало питання: який найбільший гріх? Я питав людей, шукав відповіді у Святому Письмі. У різний час я знаходив різні відповіді. Мені здається, що я знайшов відповідь! Учинки темряви - це тільки наслідок, але причина завжди є набагато тяжча і небезпечніша, як наслідок. Ми не зможемо усунути наслідку, якщо не усунемо причини. Всі проблеми, які нас турбують, - це брак любові. Якщо немає любові, то всі двері відкриті злу і гріху. Всі війни, конфлікти в сім'ях, між людьми, неправда, вбивства, аборти, все - наслідок недостатньої любові до життя і до Того, Хто дарує життя – Творця всього. Це означає, що найбільшим гріхом є брак любові. Наприклад, ненависть не є настільки небезпечна, як недостатність любові. Бо в певний момент ненависть може перемогти любов. Але якщо у нас є любов, вона може очистити нас і зцілити. І все стане на свої місця».

Відкритися для любові і милосердя можна тоді, коли ми самі відчуємо її. Ми відкриваємо серце тому, кому віримо, кого любимо. Ніхто не може любити нас так, як Господь. Марія допомагає нам із Ним зустрітися. І це відбувається в близькості з Марією. Вона там, де ми Її шукаємо, де згадуємо про Неї. Вона відразу готова допомогти так, як це нам постійно обіцяє. Вона допомагає нам, веде нас.

Як й Ісус, через образи, які Вона бере у природи, Богородиця вчить нас вслухатися в послання, які посилає нам Небо. Ми можемо багато чому навчитися у природи, бо в ній ховаються скарби мудрості.

«Цей весняний час заохочує вас у ваших думках і серцях на нове життя, на обнову». «Бог хоче спасти вас і тому дає вам послання через людей, природу і безліч інших речей, які допоможуть вам зрозуміти, що маєте змінити напрямок свого життя». «Сьогодні всіх вас закликаю пробудити любов у своїх серцях». «Йдіть на природу і дивіться, як природа прокидається, - це допоможе вам відкрити ваші серця для любові Бога-Творця». «Сьогодні Я закликаю вас піти на природу, щоб там зустріти Бога-Творця. Діточки, сьогодні вас закликаю дякувати Богові за все, що Він вам дає. У цій подяці ви відкриєте Всевишнього і те добро, що оточує вас».

«І сьогодні Я закликаю вас у фарбах природи славити Бога-Творця. Промовляє до вас і через найменшу квітку про свою красу і глибину любові, якою створив вас. Діточки, нехай молитва поллється з вашого серця, немов свіжа вода з джерела. Нехай пшеничні поля говорять вам про Милосердя Боже до кожного творіння. Тому обновіть молитву подяки за все, що вам дає».

Як мудро розташований час посту, він збігається з весною - часом пробудження природи. Мертва природа оживає, починається нове життя. Дерева, земля, поля, трава - вся природа пробуджується до життя. І ми знову чуємо заклик Церкви: «Сплячий, вставай, і воскресни із мертвих, і Христос освітлить тебе!» (Еф 5:14). І наша Небесна Мати не може мовчати в радісному очікуванні нового життя, Великодньої перемоги ...

Природа є природно відкрита дії Свого Творця! Досить поспостерігати за сонцем, яке своїм теплом і світлом закликає рослини до росту. Спочатку насіння, потім паросток, квітка і плід. Щоб квітка могла жити, важливо виставити її на сонці. Божа любов, як сонце, світить і на добрих, і на злих . Те ж відбувається і в духовному зростанні. Для того, щоб ми могли жити і рости, необхідно відкриватися сонцю Божого милосердя.

«Тому, діточки, я з вами, щоб вам допомогти рішуче сказати ТАК Богові й Божим заповідям. Ви не самі, я з вами з милості, яку Всевишній дає для вас і вашого покоління», - продовжує в посланні Богородиця.

Чи не є це випадковістю, що саме у свято Благовіщення Діви Марії, коли ми святкуємо Її «Так», сказане Богу, Вона і нас закликає з рішучістю сказати «ТАК» Богові та Його заповідям? Зі Святого Письма ми знаємо, що найголовніша заповідь - це любити Бога понад усе, а ближнього - як самого себе. Молімося з Марією про дар Божої любові. Коли у нас є любов - у нас є все.


Молитва

Маріє, дякуємо Тобі, що знову повторюєш нам: «Я з вами, ви не самі». Разом із Тобою ми хочемо з рішучістю повторювати кожен день своє «ТАК» Богу і Його заповідям. Особливо просимо Тебе: допоможи нам сказати «Так» тоді, коли це важко. У Твоєму серці ми хочемо проживати обнову і почати нове життя. Допомагай нам відкриватися Божому милосердю молитвою, покаянням, прийняттям рішення жити у святості. Випроси для нас чуйне серце, здатне читати послання Божої любові в природі, в особах наших ближніх, у всьому, що відбувається навколо нас. Допоможи нам дякувати і прославляти Бога за дар життя і за все, що Він нам дає. Так, як це робила Ти. Амінь.

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 5 389
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 травня 1998., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас молитвою й жертвою приготуватися на пришестя Святого Духа. Дітоньки, це є час благодаті, тому вас знову закликаю, щоб ви вирішили вибрали Бога-Творця. Дозвольте Йому вас переобразити та змінювати. Нехай ваше серце буде готове слухати й жити всім тим, що Святий Дух має у Своєму плані для кожного з вас. Дітоньки, дозвольте Святому Духові вести вас дорогою істини й спасіння до життя вічного. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 652
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (35)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)