Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О.Славко Барбаріч OFM»Молитви до Марії перед Службою Божою (о. Славко Барбарич, OFM)

Молитви до Марії перед Службою Божою (о. Славко Барбарич, OFM)

  • 07 липня 2024, 13:20
Маріє, Ти – Мати Первосвященника, Ісуса Христа. Через слова, сказані Тобою в Благовіщенні: «Ось Я, слугиня Господня», – Ісус, Боже Слово, утілився і розпочав Своє євхаристійне перебування з нами. Це стало для Нього можливим, бо Ти, Маріє, Мати Євхаристії, промовила: «Нехай зі Мною станеться по Твоєму слову!»
Тобі, Мати, я посвячую й передаю себе зараз цілковито, як дитина матері, як цілковито передав Себе Тобі Ісус і Ти стала Йому Матір’ю та наставницею. Й ось із цієї хвилини я всім своїм єством – Твій, душею, серцем і тілом, своїм минулим, теперішнім і майбутнім. Тобі віддаю все – і те, що в мені доброго, і те, що ще недобре, що це недосконале. Особливо роблю це перед цією Службою Божою.
Дай мені зараз Свою віру, аби через неї і я могла сказати: «Господи, увійди в моє життя!» Дай мені Свою любов, аби з тією ж гарячою любов’ю і я могла прийняти Його та залишитися з Ним. Дай мені Свою чистоту, щоб чистота в моїй душі, осяяна благодаттю, яку отримую через Тебе, приготувала Йому гідне пристановище, як було вгодним Йому перебування у Твоєму серці. Нехай моя любов буде такою, аби я міг (могла) безперервно поклонятися Йому в дарохранительці свого серця.
Маріє, допоможи мені, аби кожна мить цієї Святої Літургії і кожна мить після неї були освячені Його присутністю.
Дякую Тобі, о Маріє, за те, що Ти – Мати Євхаристії. Тобі я посвячую всю цю парафіяльну спільноту (молитовну групу, чернечу спільноту…). Допоможи нам усім усе більше ставати містичним тілом, зв’язаним духом любові й насичуваним однією й тією ж божественною їжею, Божою манною.
Маріє, Ти стільки разів залишалася в тиші перед Ним, у здивуванні, роздумувала про слова, які почула, перебирала їх у Своєму серці, надіялася й жила в любові. І, посвячуючи себе Тобі, я хочу повністю зануритися в Його присутність та вміти зустріти Його в тиші й глибині свого серця та всього свого єства. Нехай моє серце з цього моменту жадає Ісуса як хліба небесного, захованого в білій гостії. Нехай моя душа з цієї хвилини прагне до Нього, як лань прагне до джерела води, як суха й безводна пустеля жадає дощу, а мандрівник – відпочинку й прохолоди, як мати сумує за дитиною, а друг за другом.  
Й ось, Маріє, посвячую себе Тобі. Ти краще знаєш, що ще потрібно в храмі моєї душі, аби достойно бути присутнім на цій літургійній жертві. Знаю, що Ти була під хрестом. Твоє серце знає, що таке жертва кривава й що – безкровна, яка зараз повторюється в літургії. Нехай моє серце вступить у таємницю. Нехай воно заспокоїться й стане бажаним пристановищем Твоєму Синові. Нехай буде так. Маріє, Мати Євхаристії, молися за нас! Амінь. 
 
О Сотворителю, Духу, прийди!
Отче Небесний, в ім’я Ісуса, Твого Сина й нашого Спасителя, який був сповнений Духом Святим і Тобі слухняний, молюся до Тебе щирим серцем: наповни мене силою, світлом, любов’ю і мудрістю. Зішли мені дар розуміння й прийняття Твого слова, зціли мою віру Духом-цілителем, аби я з вірою брав (-ла) участь у цій літургійній жертві. Любов’ю Свого Духа наповни моє серце, аби моя любов стала відповіддю на євхаристійну любов в Дусі Святому, Який животворить, утішає й спасає.
Нехай Твій Дух обновить мене зараз, як Ти обіцяв обновити лице землі.
Нехай Твій Дух приведе мене зараз у твій Божий лад, як Ти приніс порядок у творіння.
Нехай Твій Дух просвітить мене, той самий Дух, що говорив через пророків і вкінці проговорив у Твоєму Сині Ісусі Христі.
Нехай мене наповнить Твій Дух, Якого Ти послав у серце матері Марії і Яким Вона зачала Твого Сина й нашого Спасителя.
Нехай Твій Дух, Який зігріває зледенілі серця, зігріє й моє серце та зробить його достойним пристановищем Твоєму Синові.
Нехай Твій Дух цілковито обіймає священника, який звершуватиме зараз таїнства віри. Нехай Твій Дух просвітить його, щоб він зрозумів, прийняв і вістив Твоє слово. Нехай його охопить Дух відданості й послуху Тобі, аби він очистив його від усякого гріха й спокуси та знищив усяку ознаку невір’я, сумніву, недовіри, скорботи, невпевненості й самотності. Нехай він із радістю здійснює з довіреним йому народом живу жертву на похвалу Твоєї слави.    
Нехай святий Дух обновить усіх священників і лице землі, аби ми всі разом, з’єднані й спасенні цією євхаристійною жертвою, стали славою Твого імені.
О Отче святий, про це просимо Тебе в ім’я Ісуса Христа разом із Марією, Твоєю слухняною слугинею, Нареченою Твого Святого Духа. Почуй нас, дивлячись не на наші гріхи, але на віру й любов Матері Марії і всієї Церкви. Нехай ця жертва буде для присутніх – і для всіх людей – на спасіння. Амінь.
Переглядів 300
Додати коментар

Послання Богородиці, 1 серпня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Бажаю сказати вам, що цю парафію Я обрала й охороняю її у Своїх руках, як квіточку, що не хоче померти. Я закликаю вас віддатися Мені, щоб могла вас дарувати Богові чистими та без гріха. Сатана взяв одну частину плану і хоче його присвоїти. Моліться, щоб йому це не вдалося, бо хочу вас – для Себе, щоб могла вас дарувати Богові. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 310 013
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Вересень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

А Ви були в Меджугор'є?


Вересень 2024 (13)
Серпень 2024 (41)
Липень 2024 (42)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (37)