Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О.Славко Барбаріч OFM»Підготовка до Служби Божої. Страсні таємниці (о. Славко Барбарич, OFM)

Підготовка до Служби Божої. Страсні таємниці (о. Славко Барбарич, OFM)

  • 04 квітня 2024, 21:32
Ми продовжуємо готуватися до літургії. Наступні таємниці вводять нас в тайну страждань. Свята Меса – це безкровна жертва Нового Завіту. Христос цілковито віддає Себе за нас. Добре саме молитвою Вервиці входити серцем у тайну Його страстей і смерті, аби відтак зуміти сприйняти всю красу й глибину всепрощаючої Христової любові. Ця любов провела через страждання Його Самого, і це страждання було безустанним проявом любові й прощення. Удивляння в Христа й Марію, які страждають, допоможе нам пережити по-справжньому також початок Меси та обряд покаяння. Бог готовий прощати, однак у мить початку Меси людина повинна сама усвідомлювати всі свої гріхи й проступки. Необхідно в них каятися, і тоді стане можливим і духовне зцілення та навернення, а тим самим і зустріч із Христом.  
 
ВСТУП
Ісусе, зараз я хочу підійти до Тебе й піти за Тобою хресною дорогою до Голготи. Я хочу бути поруч із Тобою у Твоїй смерті й розділити біль і страждання Твоєї Матері Марії. Даруй мені ласку всім серцем увійти в тайну Твого страждання і всією повнотою серця пережити весь жах гріха, аби зуміти відкрити також глибину, простір і висоту Твоєї любові. Даруй мені ласку вдячності, бо Ти достойний похвали, слави й глибокої вдячності за любов, з якою постраждав за нас.
Маріє, страждальна Мати Божа, вірна в стражданні й муках, прибігаю до Тебе, щоби Ти не залишалася в стражданні одна. Прийми мене до Себе. Я не достойний бути поруч, тому що знаю, що брак любові в моєму серці приносить Тобі біль – тоді й зараз, але в цей момент я всім серцем і всією душею хочу бути разом із Тобою. Дякую за те, що це стремління є в моєму серці, але знаю, що моє серце не горить достатньо ні любов’ю, ні вдячністю. За Твоїм заступництвом, Маріє, нехай дарує мені Господь серце чисте й любляче. Нехай Він, Який страждає за мене, дає мені можливість зустрітися із самим Собою та з Тобою, що теж відкупляєш мене Своїм болем. Хай ця зустріч буде радісною.  
 
МОЛИТВА В ГЕТСИМАНСЬКОМУ САДУ
Дякую Тобі, Ісусе, що перш ніж відправитися в Гетсиманський сад, місце, де почалися Твої страсті, Ти здійснив першу літургійну жертву. Дякую Тобі за любов, із якою Ти взяв хліб і чашу та дав їх їсти й пити Своїм учням, і спонукав робити це надалі в пам’ять про Тебе. Дякую Тобі, Христе! 
На початку Твоєї життєвої дороги Твоїй Матері було сказано, що Твоє ім’я – Еммануїл, Бог з нами, і наприкінці Твого життєвого шляху Ти сповнюєш і увіковічнюєш Свою присутність із нами. Ти Еммануїл, божественний хліб, з нами й за нас. Дякую Тобі!
У Гетсиманському саду Ти один. Тебе обійняло смертельна боротьба. Апостоли далеко – не тілом, але духом. Вони сплять. Марії тут немає тілом, але духом і серцем Вона завжди разом із Тобою. Дякую Тобі за слова:
Отче, нехай буде воля Твоя, а не Моя!
Дякую Тобі за страх, який Ти витерпів. і за слова Твого оклику:
Отче, коли ти хочеш, віддали від Мене цю чашу!
 
Ісусе, я готуюся до зустрічі з Тобою в цій літургії. Я визнаю й жалкую, що покидав Тебе одного, і зараз питаю себе, а чи вірю я взагалі, що Ти дійсно залишився присутнім у гостії. Я присвячую так мало часу, аби поклонитися Тобі у Святих Дарах. Як часто я поверхово й без будь-якої думки, поспіхом приймав Святе Причастя. Відповідав: Амінь! – Так, вірую! – а серце моє було далеко. Ісусе, я шкодую. Через цю Святу Месу й Причастя хочу зустріти тебе всім єством. Зціли мою віру у Твою присутність у Святих Дарах. Дай мені серцем зрозуміти, що Ти дійсно тут. 
Прошу Тебе також за всіх, хто буде разом зі мною брати участь у цій Месі. Пробуди їхню віру у Свою присутність, аби не було поверхових причасть чи святотатських, і недостойних зустрічей із Тобою.
Прошу Тебе також за священника, який буде звершувати цю Святу Месу, і за всіх інших священників. Прости їм, що вони нерідко залишають Тебе одного, що в наших церквах більше немає адорацій. Прости їм, що вони служать тайнам віри без серця. 
Очисти серця, пробуди поснулих, утіш тих, хто в тривозі, звільни тих, хто не може не лихословити, даруй внутрішню свободу тим, хто поневолений наркотиками, алкоголем й іншими залежностями. Гордим даруй смирення. Тим, хто не прощає, дай сили прощати і, прощаючи, здобути внутрішню радість. Скупим дай дух любові й готовності співстраждати іншим. Тим, хто обтяжений сімейними конфліктами, дай зараз мир і примирення. Отцям сімейств, поневоленим гріхами, дай свободу. Тим, хто не вірний сімейній любові, поверни любов і вірність. Тим, хто потрапив у сильце невпорядкованих стосунків і звичок, дай сили стати здатними з повагою ставитися до свого тіла й тіл своїх близьких. 
Довіряю Тобі, Господи, також усіх тих, хто більше не приходить на зустріч із Тобою, на Святу Месу, тому що втратив віру й у невір’ї опинився далеко від Тебе в неспокої. Поверни їм віру.
Із хворими, які не можуть прийти, але всім серцем бажають, будь поруч. Утіш їх так, як утішав Тебе ангел. Із Твоїми сльозами й болями, страхом і стражданням, потом і самотністю зараз приношу Отцю Всемогутньому всі болі й усі страждання за спасіння світу.
Нехай не станеться більше, Ісусе, що хтось із Твоїх залишиться заснулим. Нехай за Твоїм кличем і тіло, і дух стануть готовими до нового життя, нової вірності.
У саду Гетсиманії відбулася велика зрада. Твоє серце, направду, боліло, коли Юда підійшов і поцілунком зрадив Тебе, але у своїй безконечній любові Ти, однак, сказав: «Друже!» Ти дав йому можливість зрозуміти, що він робить, і відмовитися від цього акту зради. 
У цій підготовці до зустрічі з Тобою, Ісусе, приношу й ввіряю Тобі всі зради, які Ти переніс від мене. Ввіряю Тобі всі ті зустрічі з хворими, бідними, відкиненими, ув’язненими, голодними, спраглими й засмученими, коли я не впізнавав Тебе, коли я ранив Тебе своєю поверховістю. Прости нам усім усі зради, які є зараз у нас, зібраних ради зустрічі з Тобою. Прости зради, які сталися в тих, хто не шукає Тебе більше в євхаристії. Прости й помилуй… Дякую, що Ти готовий прощати й ми можемо з радістю очікувати зустрічі з Тобою.         
Отче наш. 10 Радуйся, Маріє. Слава Отцю. О мій Ісусе…. 
Переглядів 98
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 2 червня 1984р.
"Дорогі діти! Сьогодні ввечері хочу сказати вам, щоб у дні цієї дев’ятниці ви молилися про вилиття Святого Духа на ваші сім’ї й на вашу парафію. Моліться, ви не пошкодуєте про це. Бог дасть вам дари, якими ви прославлятимете Його до кінця свого земного життя. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 736
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (38)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)