Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О.Славко Барбаріч OFM»Жертва Завіту між Богом і людьми (о. Славко Барбарич, OFM)

Жертва Завіту між Богом і людьми (о. Славко Барбарич, OFM)

  • 03 лютого 2023, 22:40
На Месі часто згадується Новий Завіт Крові, вічний завіт. Сам Христос, приймаючи чашу, говорить про кров Нового Завіту. 
Після виходу з Єгипту Бог уклав завіт зі Своїм народом у пустелі. Він розпочав Свою роботу зі Своїм народом і хоче її завершити. Він зобов'язався бути союзником Свого народу, але Він вимагав, щоб Його люди, Його народ, також дотримувалися свого слова. Завіт запечатаний кров'ю, а кров – це знак життя.
Народ не завжди був вірним і порушував завіт із Богом, але Бог завжди залишався вірним Своєму народові й відновлював завіт. Остаточне та вирішальне оновлення, яке залишається постійним, відбулося в Ісусі Христі, Який запечатує Новий Завіт своєю кров'ю, Який приніс Себе в жертву, замінивши всі жертви Старого Завіту. Тому, коли ми чуємо слова "завіт", "Новий Завіт", "кров завіту", "вічність завіту", то це слова, які глибоко пов'язані з досвідом ізраїльського народу. Цей досвід переноситься і повинен переноситися в досвід нового Божого народу.
  "І сказав Мойсеєві: «Піднімись до Господа, ти й Аарон, Надав і Авігу та сімдесят старійшин Ізраїля, і поклоніться оддалеки. Лише Мойсей один нехай приступить до Господа; інші нехай не приступають, і народ хай не сходить на гору за ним». Повернувся Мойсей і переповів народові всі слова Господа і всі рішення. Увесь же народ відповів в один голос словами: «Усе те, що нам сказав Господь, – виконаємо». І написав Мойсей усі слова Господні, і, вставши рано-вранці, спорудив жертовник під горою і дванадцять стовпів, за дванадцятьма колінами Ізраїля. І послав юних синів Ізраїля, щоб учинили всепалення й пожертвували Господеві телят як мирні жертви. Взяв Мойсей половину крови й налив її в миски, а половину вихлюпав на жертовник. Потім узяв книгу завіту й прочитав на слух людям, що сказали: «Усе, що сказав Господь, зробимо й слухатимемося». Взяв тоді Мойсей кров та й покропив на людей, і сказав: «Це кров союзу, що уклав Господь із вами, згідно з усіма цими словами». І зійшли вгору Мойсей та Аарон, Надав та Авігу й сімдесят старійшин Ізраїля. І побачили вони Бога Ізраїля; під ногами в Нього – наче плита з сафіру, й така чиста, мов саме небо. Та Він не поклав руки Своєї на цих вибранців із синів Ізраїля; вони побачили Бога, проте їли й пили. Господь сказав Мойсеєві: «Вийди до Мене на гору і перебувай там; Я дам тобі кам'яні таблиці з законом і заповідями, що написав Я на науку їм». Устав Мойсей з Ісусом, своїм слугою, і вийшов на Божу гору. А старійшинам сказав: «Ждіть на нас тут, покіль ми не повернемося до вас; ось Аарон і Хур з вами. Кому чого треба, нехай до них звертається». Вийшов Мойсей на гору, і хмара вкрила гору. Слава Господня зійшла на Синай-гору, і хмара вкривала її шість днів. Сьомого дня кликнув Він до Мойсея з-посеред хмари. Поява ж слави Господньої була в очах синів Ізраїля, мов пожираюче полум’я на верху гори. Ввійшов Мойсей у хмару і вийшов на гору. І перебув Мойсей на горі сорок днів і сорок ночей" (Вих. 24:1-18).
Переглядів 1 102
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 вересня 2008., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Нехай ваше життя знову буде рішенням за мир. Будьте радісними носіями миру й не забувайте, що живете в благодатний час, коли Бог через Мою присутність дає великі благодаті. Не закривайтеся, дітоньки, але використайте цей час і шукайте дар миру та любові для вашого життя, щоби стати свідками для інших. Благословляю вас Моїм Материнським благословенням. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 839
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

А Ви були в Меджугор'є?


Травень 2024 (11)
Квітень 2024 (39)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)