І Я не тебе не осуджую…(о. Славко Барбарич, OFM)

  • 04 лютого 2022, 17:14
Ісус нахилився додолу і писав пальцем по землі. А що вони наполягали та допитувалися в Нього, то Він підвівсь і каже до них: «Хто без гріха, – нехай перший кидає у неї камінь!» І, знову нахилившись, писав по землі. Почувши таке, почали виходити один по одному, почавши з щонайстарших аж до останніх. І залишилися тільки Ісус та жінка, що стояла посередині. Підвівсь Ісус, а нікого, крім жінки, не побачивши, мовить до неї: «Де ж вони, жінко, оті твої обвинувачі? Ніхто не осудив тебе?» «Ніхто, Господи», – відповіла. Тоді Ісус до неї: «То і Я тебе не осуджую. Йди та вже віднині не гріши» (Йо. 8 :6-11).
І почали ті, що з Ним за столом сиділи, говорити між собою: «Хто це такий, що й гріхи відпускає?» До жінки ж Він промовив: «Віра твоя спасла тебе; іди в мирі» (Лк. 7: 49-50).
Молитва:
Небесний Отче! Дякую Тобі, що й сьогодні я можу бачити й відчувати, яка велика Твоя доброта й милосердя! Дякую Тобі за слова, звернені до мене з вуст священника, який в Ім’я Твоє сказав: «Я відпускаю тобі твої гріхи. Іди в мирі!» Я справді хочу йти в мирі та нести мир своїй сім’ї, людям, із якими живу. Віднині хочу свідчити про Твою любов й любити Тебе всім серцем моїм, і всією душею моєю, і всією думкою моєю, а ближнього мого – як самого себе (пор. Мт. 22: 37, 39).
Тим, кого я образив, хочу своїм життям щодня нести радість і давати мир та спокій. Я хочу щодня відчувати вдячність Тобі. Хочу навчитися бачити все добро, яке інші чинять для мене. Хочу розпізнавати й найменший Твій дар, який я отримую через людей та все живе, аби завжди бути вдячним Тобі й людям.
Тому тепер я дякую Тобі за все те добре, що Ти хочеш здійснити через мене. Нехай усе вершиться на славу та хвалу Тобі, бо Ти не осудив мене. Зроби мене Своїм інструментом миру й любові на землі. Віддаю Тобі всі моменти, у яких я буду спокушуваний та через власну слабкість падатиму. Віддаю Тобі всі ті моменти, у яких моя любов зміліє. Нехай Твоя любов усе зцілить та обновить. Віддаю Тобі своє зранене серце, аби мене ніколи не опановували негативні почуття й недобрі емоції.
Дай мені сили й світла, аби я зміг завжди сказати правильні слова своєму ближньому. Слова, які насправді є Твоїми словами, які рятують, указують путь, підтримують та спонукають до творення добра! Я більше ніколи не хочу кидати каменя осуду в іншу людину, а радше – молитися й приносити жертви за неї.
Господи, за заступництвом Твоєї улюбленої Матері зроби мене інструментом Свого миру й примирення! Нехай мир вічно живе в моєму серці. Той мир, у якому наприкінці сповіді священник сказав мені йти. Але насправді, Ісусе, це Ти говориш мені: «Іди в мирі!»
Мати Божа, Мати Прекрасної Любові! Навчи мене та всіх Своїх дітей любити.
«Дорогі діти! Ненависть породжує чвари й не бачить нікого та нічого. Я закликаю вас: завжди приносьте злагоду й мир. Особливо, дорогі діти, чиніть усе з любов’ю там, де ви живете. Нехай вашим єдиним знаряддям буде любов. Любов’ю обертайте на добро все, що сатана хоче знищити й привласнити. Лише так ви будете цілковито Моїми, а Я зможу вам допомогти. Дякую, що відповіли на Мій заклик» (31 липня 1986).
Нехай моя любов зростає й одного разу у вічності сягне повноти. Амінь.
ДЕСЯТЬ БОЖИХ ЗАПОВІДЕЙ
I Я – Господь, Бог твій: нехай не буде в тебе інших богів, крім Мене.
II Не взивай намарне імені Господа, Бога твого.
III Пам’ятай день святий святкувати.
IV Шануй батька твого й матір твою, щоб було тобі добре і щоб довго прожив на землі.
V Не вбивай.
VI Не чини перелюбу.
VII Не кради.
VIII Не свідчи неправдиво на ближнього твого.
IX Не пожадай жінки ближнього твого.
X Не пожадай ніякого добра, що є власністю ближнього твого.
ПРАВИЛА ЖИТТЯ
Я буду вірити в Бога; любитиму Його всім серцем.
Я буду дякувати Богові й молитися до Нього.
Щонеділі я буду разом із Божим народом прославляти Євхаристію.
Я буду пам’ятати, що несу відповідальність за свою сім’ю, а не тільки батьків.
Я буду турбуватися про здоров’я.
Я буду з радістю ділитися тим, що маю.
Я завжди буду говорити правду й не розголошуватиму чужих таємниць.
Я буду виконувати свої обов’язки добросовісно.
Переглядів 1 886
Додати коментар

Послання Богородиці, 12 грудня 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! На Різдво закликаю вас, щоб ми разом славили Ісуса. В той день Я віддаю Його вам особливим чином і закликаю вас, аби в той день ми прославили Ісуса та Його Народження. Дорогі діти, того дня більше моліться й більше роздумуйте про Ісуса. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)