Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О.Славко Барбаріч OFM»Любов як відповідь на любов (о. Славко Барбарич, OFM)

Любов як відповідь на любов (о. Славко Барбарич, OFM)

  • 01 травня 2020, 16:34
Любов як відповідь на любов (о. Славко Барбарич, OFM)«Якби я говорив мовами людськими й ангельськими, але не мав любови, я був би немов мідь бреняча або кимвал звучний. Якби я мав дар пророцтва і відав усі тайни й усе знання, і якби я мав усю віру, щоб і гори переставляти, але не мав любови, я був би ніщо. І якби я роздав бідним усе, що маю, та якби віддав моє тіло на спалення, але не мав любови, то я не мав би жадної користи. Любов — довготерпелива, любов — лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить. Любов ніколи не переминає. Пророцтва зникнуть, мови замовкнуть, знання зникне. Бо знаємо частинно й частинно пророкуємо. Коли настане досконале, недосконале зникне. Коли я був дитиною, говорив як дитина, думав як дитина, міркував як дитина. Коли ж я був мужем, покинув те, що дитяче. Тепер ми бачимо, як у дзеркалі, неясно; тоді ж — обличчям в обличчя. Тепер я спізнаю недосконало, а тоді спізнаю так, як і я спізнаний. Тепер же зостаються віра, надія, любов — цих троє; але найбільша з них — любов».

(1 Кор. 13:1-13)

 

 

«Я боюсяне того, що я зробив,алетого, щоя міг би зробити».

(Патрік Ліннен, єпископ)

 

Світ заплутався в злі: конфлікти, ненависть і т. д. І немає такої людини чи такої системи, яка була б у стані розв’язати цей гордіїв вузол безладдя. Його може розсікти лише Божественний меч у Божественних руках, загострений Божественною силою — ЛЮБОВ’Ю БОЖОЮ. Без будь-яких наших заслуг ця любов приходить у наші серця. Святий Йоан пише:

 

«Ми любимо, бо Він перший полюбив нас» (1 Йо. 4:19).

 

Його любов є запорукою, необхідною умовою зростання нашої любові. У цьому для людини в християнстві криється велика, неймовірна, унікальна можливість усе більше вдосконалюватися, ставши одного разу довершеною особистістю.

Отож ми можемо стверджувати: християнство не шукає людини задля того, аби змінити її на свій розсуд чи за своїми довільними мірками, але людині необхідне християнство, щоб спонукати її до любові, сім’я якої було посаджене в її серці силою Божественної любові. І коли людина вже знає, що сім’я любові посаджене в саду її життя й може рости, тоді вона ніколи не стомлюється робити все для того, щоб її любов зростала. Однак це стремління є лише співпрацею з Божественною любов’ю, від якої походить сім’я любові й благодать росту цієї любові в людині.

 

Переглядів 1 830
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 грудня 1992., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні хочу всіх вас узяти під Свій Покров і захистити вас від усіх нападів сатани. Сьогодні день миру, але в цілому світі – багато немиру. Тому закликаю вас, щоб усі разом зі Мною, через молитву, будували новий світ миру. Без вас Я не можу цього зробити. І тому закликаю вас Своєю Материнською любов’ю, а все інше Бог виконає. Тож відкрийтеся Божим планам та Його задумам, щоби ви могли співпрацювати з Ним заради миру й добра. Не забувайте, що ваше життя не є вашим, але даром, яким маєте радувати інших та вести їх до вічного життя. Дорогі діти, нехай вас завжди супроводжує ніжність Мого Маленького Ісуса. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 567
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (32)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)