Хресна дорога в день посту (Славко Барбаріч, OFM)

  • 01 лютого 2019, 18:21

Хресна дорога в день посту (Славко Барбаріч, OFM)

МОЛИТВА В ГЕТСИМАНСЬКОМУ САДУ

 

Поки апостоли сплять, Ти молишся – Сам, залишений усіма. Юда готує зраду. У скорботі, у кривавому поті Ти просиш: «Отче Мій, якщо можливо, нехай мине ця чаша мене» (Мт. 26:39).

Прости мене, що і я нерідко духовно млявий, дрімаю. Змилуйся над усіма, хто терпить біль і страждає зараз. Змилуйся над усіма, хто переживає смертельну боротьбу. Пошли їм ангела-утішителя – але також і сили, щоб вірно слідувати за Тобою на Хресній дорозі.

Даруй мені милість сьогодні, у день посту й молитви, іти з Тобою цією Хресною дорогою, як Марія, Твоя вірна Матір.

– Помилуй нас, Господи!

– Помилуй нас!

 

Стояла Мати скорботна

У сльозах біля хреста,

Дивлячись на

розп’ятого Сина.

 

Свята Мати, почуй мене,

Вклади мені в серце рани

Спасителя Ісуса.


 

Хресна дорога в день посту (Славко Барбаріч, OFM)ПЕРША СТАЦІЯ:

Ісусе, Пилат засуджує Тебе на смерть

– Поклоняємося Тобі, Христе, і благословляємо Тебе!

– Бо святим Своїм хрестом Ти відкупив світ!

Пилат знав, що Ти не винен, і все ж засудив Тебе. Він не насмілився винести справедливе й чесне рішення виправдати Тебе, тому що боявся втратити владу, могутність і репутацію в очах сильних світу цього й натовпу. У його серці не було свободи, і він не міг із любов’ю вибрати істину й справедливість.

А Ти прийняв засуд із любов’ю, бо Твоє серце було вільне, Ти любив, молився й постив.

Віддаю Тобі сьогодні всі моменти, коли я засуджував і відкидав інших, тому що в моєму серці не було свободи й любові. Віддаю Тобі всі моменти, коли мене засуджували інші, і я відповідав їм засудом, гнівом, злістю й бажанням помститися. У цей день посту й молитви прошу Тебе: звільни Моє серце від усякого поневолення злом й гріхом, владою й марнославством, матеріальним і задоволеннями, аби я умів любити та прощати.

Прошу Тебе й жертвую цей піст за всіх сильних світу цього й усіх, хто керує Церквою, щоб силою посту й молитви Ти звільнив їх для любові, справедливості, істини й миру. Ще жертвую цей піст і молитву за всіх, хто страждає через неправильні ставлення й рішення інших, аби свій осуд вони зуміли прийняти з миром; щоб Ти зцілив їхні серця та душі, аби Твій мир увійшов у їхні серця, а також серця всіх людей.

(У тиші віддай Господу людину, через яку ти страждаєш, а також того, хто страждає через тебе; молися, прощай і проси сили для прощення!)

Отче наш…, Радуйся, Маріє…, Слава Отцю…

 – Помилуй нас, Господи!

 – Помилуй нас!

 

Чию душу, що стогне,

Співчуває й страждає,

Пронизав меч.

 

Свята Мати, почуй мене,

Вклади мені в серце рани

Спасителя Ісуса.

 

Хресна дорога в день посту (Славко Барбаріч, OFM)ДРУГА СТАЦІЯ:

Ісусе, Ти береш на Себе хрест

– Поклоняємося Тобі, Христе, і благословляємо Тебе!

– Бо святим Своїм хрестом Ти відкупив світ!

Хрест, на який Тебе засудили на смерть, зараз на Твоїх плечах. Він роз’ятрив рани, які залишилися від бичування, але Ти з любов’ю приймаєш його. Слова, виголошені Тобою як Учителем Своїм учням, зараз Ти виконуєш буквально: «Коли хто хоче бути Моїм учнем, нехай візьме хрест свій і йде слідом за Мною». Ти прийняв хрест, аби навчити нас, як потрібно носити хрести, і щоб визволити нас від них. Дякую Тобі.

У цей день посту й молитви прошу Тебе: даруй мені внутрішнє світло, аби я у смиренні й свободі серця міг усвідомити всі ситуації, серед яких відкидав свій хрест, а також ті, де словами й діями я сам обтяжував хрестами людей, із якими живу й працюю, тих, хто поруч зі мною. Визнаю, що часто я не помічаю страждань, причиною яких стаю для інших, а бачу лише те, що оточення робить мені, та реагую незадоволенням, злістю, гнівом, претензіями, несправедливими звинуваченнями й брехнею. Нехай через цей піст і молитву моє серце стане чистішим і вільнішим, щоб я міг бути Твоїм учнем, а Ти – моїм Учителем.

Віддаю Тобі цей піст і молитву також за всіх, хто, як і я, сліпий на свої дії та в гордині та заздрості, ревності й залежностях кладе тяжкі хрести на плечі інших, не бачачи їх не турбуючись про них, але шукає тільки, як задовільнити свої права, свої бажання й свої гріховні наміри. Нехай цей піст і молитва послужать очищенню та звільненню сердець і несуть мир та порядок у стосунки між людьми.

(Віддай усіх, хто кладе на твої плечі хрести страждань, і проси, аби зрозуміти, кому ти кладеш їх сам; прощай і проси сили для прощення!)

Отче наш…, Радуйся, Маріє…, Слава Отцю…

 – Помилуй нас, Господи!

 – Помилуй нас!  

 

О, якою печальною й сокрушеною

Була Вона, благословенна

Мати Єдинородного!

 

Святи Мати, почуй мене,

Вклади мені в серце рани

Спасителя Ісуса.

 

 

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 3 885
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 травня 2019 року, через візіонерку Мір’яну
"Дорогі діти, з Материнською любов’ю закликаю вас чистим і відкритим серцем, повним довір’я, відповісти на велику любов Мого Сина. Я знаю велич Його любові. Я носила Його в собі –  Гостію в Серці, світло і любов світу. Діти Мої, і Моє звернення до вас – це знак любові й ніжності Небесного Отця, одна велика посмішка, сповнена любов'ю Мого Сина, заклик до вічного життя. Кров Мого Сина з любові пролита за вас. Ця дорогоцінна Кров – для вашого спасіння, для життя вічного. Небесний Отець створив людину для вічного щастя. Неможливо, щоб померли ви, котрі знаєте любов Мого Сина, ви, котрі слідуєте за Ним. Життя перемогло, Мій Син – живий. Тому, діти Мої, апостоли Моєї любові, нехай молитва вказує  вам шлях і спосіб поширення любові Мого Сина – молитву в найпіднесенішій формі.  Діти Мої,  і коли ви стараєтеся жити словами Мого Сина, ви –  молитеся. Коли любите людей, яких зустрічаєте, ви – поширюєте любов Мого Сина. Любов  є тою, що відкриває двері Раю. Діти Мої, від  початку Я молилася за Церкву. Тому й вас, апостоли Моєї любові, закликаю молитися за Церкву та її слуг, за тих, кого покликав Мій Син. Дякую вам".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)