Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О. Любо Куртович OFM»Будьте людьми надії та молитви (о. Любо Куртович, OFM)

Будьте людьми надії та молитви (о. Любо Куртович, OFM)

  • 07 вересня 2024, 20:43
Діва Марія в посланні минулого місяця говорить: «... Я з вами, щоб мир запанував у вас і навколо вас, бо Бог послав мене до вас з таким наміром».
Заклик Неба до миру лунає з Меджуґор’я через Діву Марію. Мир є під загрозою, як і людина. У цій загрозі світу, сім’ї та людині Мати не мовчить, а закликає всіх, хто хоче почути, прийняти та реалізувати Її заклики.
Триває постійна боротьба духів добра і зла. Ця боротьба відбувається в серцях людей. Війна починається в серці людини, як і мир може початися в серці людини. Тільки ті, хто зуміє зберегти надію і молитву, можуть перемогти зло й бути свідками чудес Божих, які Він хоче творити як у світі, так і в житті людей. Діва Марія є свідком того, що для Бога немає нічого неможливого. Вона вірила й надіялася, коли всі втратили віру й надію. Тому Вона благословенна, бо ніколи не втрачала надії, яка була світлом для Неї навіть у найтемніші моменти Голгофи, навіть коли дивилася на Свого Сина, приниженого та розп’ятого.
Тому як Мати Вона запрошує нас до духовної боротьби, у якій ми зможемо перемогти лише через молитву, яка збереже нашу надію на Бога.
Французький поет й есеїст Шарль Пегі, укладаючи слова в уста Бога, каже: «Надія, каже Бог, надія вражає мене!» Жити з часом і почуватися комфортно в ньому – включає вимір надії. Єдиною великою спокусою серед святих була спокуса проти надії. Пегі продовжує: «Я не здивований, каже Бог, що вірять у мене. Достатньо є поспостерігати за моїми створіннями, і вони повірять! Любов мене теж не дивує, тому що для них це вигідно, якщо люблять один одного, вони приносять собі користь. Але надія, надія мене вражає!»
Що нам необхідно, щоб навчитися надії? Це єдиний засіб, яким користувався Сам Ісус, коли був спокушений проти надії. Той, Хто полюбив нас людським серцем, мав людські почуття, тривожний страх у Гефсиманії: він усю ніч чував і молився. Ісус молився, щоб підкоритися волі Отця.
Нехай Мати Ісуса й наша Мати веде нас дорогами надії, на яких ми зможемо зустріти Бога, Якому все можливе.
 
Молитва
Діво Маріє, Мати надії та віри, Ти вірила в Бога навіть тоді, коли переживала тяжкі випробування віри. Твоя віра й надія, о Маріє, є прикладом для нас і заохоченням зберігати через молитву надію, яка буде світлом, коли нас огорне темрява, з якої ми не бачимо виходу. Заступайся за нас, Діво Маріє, особливо за тих, хто переживає важкі хвилини життя. У Твої руки, о Маріє, ми віддаємо всіх тих, хто в розпачі, у тривозі, хто втратив надію. Твоїм могутнім заступництвом випроси у Твого Сина для них світло і силу, які дає Бог, щоб Бог міг прославитися навіть через страждання і хрести, через які проходять усі ті, хто вражені ними. Амінь.
Переглядів 225
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 березня 1988р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! І сьогодні вас закликаю на цілковите віддання Богу. Ви, дорогі діти, не свідомі, якою сильною любов’ю вас любить Бог. Тому дозволяє Мені бути з вами, щоб навчати вас і допомогти вам знайти дорогу миру. А цієї дороги не можете відкрити, якщо не молитеся. Тому, дорогі діти, залиште все та присвятіть час Богові, а тоді Бог вас обдарує й благословить. Дітоньки! Не забувайте, що ваше життя минуще, немов весняна квітка, яка сьогодні прекрасна, а завтра її вже немає. Тому моліться так, щоб ваша молитва й ваше віддання Богові стали, як дороговказ. Так ваше свідчення матиме цінність не лише для вас, але для всієї вічності. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 310 338
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Вересень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

А Ви були в Меджугор'є?


Вересень 2024 (21)
Серпень 2024 (41)
Липень 2024 (42)
Червень 2024 (58)
Травень 2024 (64)
Квітень 2024 (37)