Мати надію (о. Любо Куртович, OFM)

  • 03 грудня 2021, 17:31
Послання Богородиці, Цариці миру, 25 листопада 2021 року 
“Дорогі діти! Я з вами в цьому милосердному часі й закликаю вас усіх бути носіями миру та любові в цьому світі, де вас, дітоньки, Бог через Мене закликає бути молитвою, і любов’ю, і виявом раю тут, на землі. Нехай ваші серця будуть наповнені радістю й вірою в Бога, щоб ви, дітоньки, мали повну довіру до Його святої волі. Тому Я з вами, бо Він, Всевишній, посилає Мене поміж вас, щоб вас заохотила до надії – і ви будете миротворцями в цьому немирному світі. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

У жовтні Богородиця закликала нас до молитви, котра звільняє нас від страху перед майбутнім. У цьому посланні Вона ще раз нагадує про Свою присутність і близькість до нас. Усі ці роки Бог через Діву Марію творить Свої діла в кожному серці, що відкривається Йому.
Заклики та послання Богородиці завжди сповнені оптимізму, світла та надії. Її послання спрямовують нас у майбутнє, а не повертають у минуле. У церковному році настав період очікування: це час для зміцнення надії, необхідний нам, щоб стати свідками надії, любові та радості.
У нас можуть бути питання: «Що буде з цим світом? Що буде із нами? Чим усе це скінчиться? Чому нас та весь світ захопила пандемія вірусу? Чому стільки запитань залишаються без відповіді, чому так заплутано? Чи можемо ми й ці тягарі прожити з Богом, опертися на Його силу й благодать або намагатимемося вирішити всі проблеми своїми силами та знаннями?
Як написав Папа – емерит Бенедикт XVI в енцикліці “Spe salvi” (“Врятовані в надії”), світ без Бога позбавлений надії. Наша надія ґрунтується на вірі в Бога, до Якого нас веде Діва Марія. І час Адвента несе у собі надію. Найбільшою спокусою для святих була спокуса проти надії. Віра та надія практично ідентичні. Французький поет Шарль Пегі в одному зі своїх творів вклав в уста Бога такі слова: «Мене не дивує те, що в Мене вірять. Досить глянути на Мої творіння – і повіриш. І любов мене не дивує, бо людям вигідно любити одне одного, їм так зручніше жити. А ось надія – надія мене дивує!»
Диявол завжди хоче довести нас до відчаю, відчуття безнадійності та безглуздості – мовляв, не варто навіть намагатися чогось робити, все це марно. Надія – це не пасивне очікування того, що Бог щось зробить за нас, а активна сила, яка надихає нас ніколи не здаватися й робити те, що можемо, сподіваючись, що Бог однаково на нас чекає, Він усе оновить і вдосконалить.
Щоб навчитися сподіватися, нам потрібно зробити те, що зробив Ісус: провести ніч у молитві. У молитві ми навчаємось надії, зміцнюємось у ній. Бог завжди нас чує і приймає нашу молитву всерйоз, навіть коли ніхто більше не хоче нас слухати.
Завжди свіжо й актуально звучить євангельське попередження Ісуса: “Зважайте на самих себе, щоб часом серця ваші не обтяжилися обжирством, пияцтвом та життєвими клопотами, і щоб той день не впав на вас зненацька, немов сітка, бо він прийде на всіх, які живуть на поверхні всієї землі. Будьте чуйні, отже, і кожного часу моліться, щоб мати змогу уникнути всього того, що має збутися, і стати перед Чоловічим Сином.” (Лк 21:34-36).
Тому вступімо в Адвент, наповнившись оптимізмом і радістю, й очікуймо на прихід Господа, Який хоче нас обійняти Своєю любов’ю. Він уже приходив і ступав землею, творячи добро. Своєю смертю і воскресінням Він викупив увесь світ, увесь рід людський, кожну людину й особисто тебе та мене. Але зараз Він хоче знову народитися в нас, у спільноті й у кожній людині. Приготуємо Йому шлях, прямими зробімо стежки Його – Він уже близько!
Молитва
Діво Маріє, Мати надії! Зміцни в нас надію Своїм заступництвом, щоб ми знову могли стати на шлях до Новонародженого Ісуса, Який прийшов, щоб у нас було життя, і щоб життя було повним. Маріє, Ти наша ранкова зірка, Ти вірила й тоді, коли більше ніхто не вірив. Ти сподівалася попри все в найважчі хвилини біля підніжжя хреста на Голгофі. Приносимо Тобі всіх, хто втратив надію; усіх, чия надія спокушається; усіх, хто у розпачі та безнадійності; хто більше не бачить сенсу у своєму житті. Нехай за Твоїм заступництвом, Маріє, вони відчують силу світла й миру, які дарує Господь Своїм приходом до нас. Амінь.
Переглядів 1 649
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти, дивлячись на вас, зібраних навколо мене, своєї мами, бачу багато чистих душ, багато моїх дітей, які шукають любов та втіху, але її ніхто їм не дає. Бачу й тих, які чинять зло, бо не мають добрих прикладів, які не пізнали мого Сина. Те добро, яке тихе й шириться через чисті душі, є силою, що підтримує цей світ. Багато є гріха, але є і любов. Мій Син вам посилає мене - маму, ту саму для всіх, щоб я вас навчила любити, щоб ви зрозуміли, що ви брати. Хочу вам допомогти. Апостоли моєї любові, достатньо живого бажання віри й любові, і мій Син його прийме. Але маєте бути достойні, мати добру волю та відкриті серця. Мій Син приходить до відкритих сердець. Я як мати хочу, щоб ви щораз краще пізнавали мого Сина, Бога, народженого від Бога, щоб пізнали велич Його любові, якої настільки потребуєте. Він прийняв на себе ваші гріхи, здобув відкуплення для вас і взамін очікує, щоби ви любили один одного. Мій Син є любов. Він любить усіх людей без різниці, усіх людей усіх земель і всіх народів. Коли б ви, діти мої, жили любов’ю мого Сина, Його Царство вже було б на землі. Тому, апостоли моєї любові, моліться, моліться, щоб вам мій Син і Його любов були щораз ближчими, щоб ви були прикладом любові й допомогли всім тим, котрі не пізнали мого Сина. Ніколи не забувайте, що мій Син , єдиний і триєдиний, вас любить. Любіть і моліться за своїх пастирів. Дякую вам."

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)