Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О. Любо Куртович OFM»ПОВЕРНІТЬСЯ ДО БОГА Й МОЛИТВИ, ПОСТУ Й ВІДРЕЧЕННЯ (о. Любо Куртович, OFM)

ПОВЕРНІТЬСЯ ДО БОГА Й МОЛИТВИ, ПОСТУ Й ВІДРЕЧЕННЯ (о. Любо Куртович, OFM)

  • 04 березня 2022, 14:37

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 лютого 2022 року 

"Дорогі діти! Я з вами, і ми молимось разом. Допоможіть Мені, дітоньки, молитвою, щоб сатана не запанував. Його потуга смерті, ненависті й страху охопила Землю. Тому, дітоньки, поверніться до Бога й молитви, посту й відречення за всіх тих, хто погорджений, убогий і без голосу в цьому світі без Бога. Дітоньки, якщо не повернетесь до Бога та Його заповідей, не будете мати майбутнього. Тому Він послав Мене вам, щоб вела вас. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик".

У цьому посланні Пресвята Діва Марія знову повторює, що Вона з нами й супроводжує нас у долині сліз. У цей час Великого посту Церква вже дві тисячі років закликає нас до молитви, посту, справ милосердя й самозречення. Про те саме говорить і Богородиця.
На жаль, цей період затьмарений жахом війни, що відбувається в Україні. Ще жодна війна не принесла нічого доброго. Після себе вона залишає вбитих, поранених, переповнених скорботою людей. У війні втрачають усі – і нападники, і ті, що обороняються. Будь-яка війна починається в середині людини, у її серці. Серце – це місце, де людина може або зустріти Бога, або закритися від Нього. Серце приховано від очей, але проявляється в словах, поведінці та плодах. Люди мають страшну здатність до дволикості. Людське серце, як каже нам Біблія, може затвердіти, скам’яніти, озлобитися. А також воно може бути пораненим, сповненим страху та ненависті.
Перед Богом ми не можемо й не повинні ховатися так, як це робимо перед людьми. «Я, Господь, вивідую серце, випробовую нутро, щоб відплатити кожному за його діяннями, за плодами його вчинків» (Єр. 17:10).
Ніхто не міг припустити, що в наш час може вибухнути війна в Україні, що почнуться вбивства та руйнування, страждатимуть невинні люди. Будь-яка війна – це справа рук диявола. Тільки він може підштовхнути людину до вбивства та руйнування.
Як мати, Богородиця страждає з нами та за нас. Її життя теж було наповнене болем, гоніннями та відкиданням. Але Діва Марія знає, що попри все останнє слово залишається за Богом. Зброя від Бога, яку вона дає нам і яку закликає нас використовувати, – це молитва, піст і самозречення. З погляду політики ці Божі засоби здаються слабкими та безсилими. Але з погляду Бога саме вони врешті-решт призводять до перемоги. Нам потрібна Божа благодать стійкості та терпіння. Тільки Бог може торкнутися, преобразити й обернути наші поранені та поневолені серця.
Богородиця звертає нашу увагу на силу сатанинського впливу та плоди його дій на землі – смерть, ненависть та страх. Вона нова Єва, що розчавила голову змія, ворога людського.
Святий отець, наш Папа, також закликає нас до особистої молитви й посту за припинення війни. Як істинний пастир віруючих Христових, він звертається до нас із такими словами: «Ісус навчав, що на диявольське безумство у вигляді насильства ми повинні відповідати Божим знаряддям – молитвою та постом. Хай збереже Цариця миру цей світ від божевілля війни».
Звернемося ж до Неї, непорочної та благодатної, щоб Вона захистила всіх, хто зараз безпосередньо страждає від війни в Україні.
Молитва
Маріє, Царице миру, Яка народила нам Ісуса, Царя миру, випроси нам миру, який може нам дати тільки Твій Син і наш Спаситель. Особливо просимо Тебе за всіх, хто переповнений страхом за своє життя через жорстокість війни. Доторкнися й визволь серця, які сіють навколо себе війну, смерть і ненависть. Молися з нами й за нас, Діво Маріє, щоб ми могли стояти в надії та вірі, що Бог усе поверне до добра для тих, хто вірить Йому і вдається до Нього. Не буває так, щоб Ти залишила людину, яка звернулася до Тебе з надією. Не залиши й нас, Мати, що народила Ісуса, Царя цього світу. Не залиши тих, хто почувається залишеним і забутим. Нехай відчують допомогу та близькість Твого заступництва насамперед ті, хто перебуває в небезпеці через війну й боїться за себе та своїх близьких.
Прийми наші смиренні молитви, Царице миру, і принеси їх Своєму Сину за мир – мир там, де війна, мир у немирних людських серцях. Амінь.
Переглядів 1 656
Додати коментар

Послання Богородиці, 14 листопада 1985р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Я, ваша Мати, люблю вас і бажаю заохотити вас до молитви. Дорогі діти, Я невтомна й закликаю вас і тоді, коли ви далеко від Мого Серця. Я – Мати, й хоча відчуваю біль за кожного, хто заблукав, легко прощаю та тішусь кожній дитині, яка повернеться до Мене. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)