Меджугор'є - місце молитви, миру»Роздуми над посланнями»О. Любо Куртович OFM»Дух Святий оновлює лице землі (о.Любо Куртович, OFM)

Дух Святий оновлює лице землі (о.Любо Куртович, OFM)

  • 05 липня 2019, 20:24

Дух Святий оновлює лице землі (о.Любо Куртович, OFM)У посланні минулого місяця Божа Мати спонукала нас замислитися про те, яке коротке наше життя, і про те, що вибрати життя вічне нам потрібно тут, на землі. Час, який Бог подарував нам, подібний до посудини, яку ми повинні наповнити добром і ділами, які служать добру.

У тридцять восьму річницю Своїх об’явлень Божа Мати нам дякує й підбадьорює, щоб ми могли продовжити свій шлях з Нею до Ісуса. Вона прожила життя, подібне до нашого, і звертається до нас тепер із небесної слави, до якої хоче, щоб і ми прийшли одного разу. Вона знає, що Богові належить останнє слово в усіх подіях, хоч би як не здавалося, що так багато вислизнуло з-під Його контролю. Перемога буде за Богом та Божою силою– як і за всіма тими, хто залишиться стійкий і постійний у вірі.

Мати Марія знає, що тільки Дух Святий може обновити серця й обличчя землі, позаяк Вона сама – наречена Духа Святого. Дух Святий там, де Марія. Ми знаємо це за словом архангела Гавриїла: «Ангел, відповідаючи, сказав Їй: «Дух Святий зійде на Тебе й сила Всевишнього Тебе отінить» (Лк. 1:35), – і за словами Ісуса апостолам: залишатися в місті до сходження обіцяного Духа. Так у молитві з Марією у світлиці Тайної вечері апостоли й дочекалися П’ятдесятниці.

Коли одинадцять апостолів опинилися на горі в Галілеї, куди перед Вознесінням повелів їм прийти Ісус, усі поклонилися Йому. Але деякі з апостолів засумнівалися (Мт. 28:17). Можна задуматися: як можуть вони сумніватися після всього, що пройшли з Ісусом? Вони були очевидцями, власними очима бачили стільки чудес Ісуса, зцілення й воскресіння мертвих, стали свідками і Його Воскресіння. Як можуть вони сумніватися?

Сумніви в їхніх серцях припинилися тільки із зішестям Духа Святого, Який зробив їх новими людьми. Силою Духа Святого вони без страху за своє життя звіщатимуть, що Ісус– єдиний Спаситель. Цю силу й міць Духа Святого вони отримали в молитві з Марією, Матір’ю Ісуса. Марія – Та, що молиться і з найпершою Церквою, і з Церквою до кінця світу.Марія – Мати Церкви. Вона сформована Духом Святим. Вона – витвір мистецтва Духа Святого. Усе, чим Вона володіє й ким є, – плід Духа Святого. І, як і Дух, Марія смиренна й діє непомітно.

На землі Марія – знак материнської любові Духа Святого. Якщо б не було Її, щось суттєве, чим Бог володіє, не було б для нас видимим і реальним. У Марії немає нічого, що не вказувало б на Духа Святого. Марія наділена повнотою дарів Духа Святого, Вона – благодаті повна. І все, що є в Неї, Вона має тому, що призначено це не тільки Їй, але Вона бажає дарувати це всім надміру.

Молитва

О Духу Божий, Духу істини й світла! Оселися навіки Своєю Божественною ласкою в моїй душі. Нехай розсіє Твоє дихання темряву, нехай множаться у Твоїм світлі добрі діла.

О Духу Божий, Духу Любові й Милосердя, Ти, що виливаєш на моє серце єлей довіри! Твоя благодать утверджує мою душу в добрі, даруючи їй непоборну силу – постійність.

О Духу Божий, Духу Миру й Радості, Ти, що скріплюєш моє слабке й грішне серце! Вилий на нього живе джерело Божої любові й зроби безстрашним у боротьбі. О Духу Божий, бажаний гостю моєї душі! Я прагну й у дні радості, і в час страждань залишатися Тобі вірним/вірною; хочу, Духу Божий, завжди жити у Твоїй присутності. О Духу Божий, Ти, що наповнюєш мою сутність, даєш пізнати Твоє Божественне життя в Трійці та вводиш у Свою Божественну Істоту! У єднанні з Тобою моє життя – уже вічне.

 

Сестра Фаустина

Переглядів 2 228
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 25 вересня 2018 року, через візіонерку Марію
"Дорогі діти! І природа вам пропонує знаки своєї любові через плоди, що вам дає. І ви Моїм приходом прийняли обильні дари та плоди. Дітоньки, наскільки ви відповіли на Мій заклик, Бог знає. Я вас закликаю: не є пізно, вирішіть вибрати святість і життя з Богом у благодаті та мирі! Бог вас благословить і дасть вам стократно, якщо довіряєте Йому. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик".

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 411
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (24)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)