Ісус дає вам свій мир (Отець Любо Куртович, OFM)

  • 05 січня 2018, 17:17
Ісус дає вам свій мир (Отець Любо Куртович, OFM)Перша різдвяна пісня, якою зустріли народження Ісуса, виходила не від людини, але від ангелів: «Слава во вишніх Богу й на землі мир людям його вподобання!»

Ця пісня говорить нам те, про що йде мова на Різдво. Вона містить слово «мир», яке так сильно торкає людей. Біблійне слово «шалом», яке ми перекладаємо як «мир», означає такий стан речей, коли все людське знаходиться на належному місці, а також спасіння світ, у якому панує довіра й у якому немає ні страху, ні поневірянь, ні нещирості, ні зрад. Саме мир є метою Різдва.

Різдво – це свято миру в найвищому сенсі, свято Божого примирення з усіма людьми доброї волі, не того миру, який іноді уявляють собі люди. Різдво – роса небесної розради для змучених душ, зранених сімей і Церкви, яка так його прагне. Різдво – день народження Єдинородного Сина Божого, а його святкування є одночасно знову Його народженням у нас. Різдво – це свято миру та примирення насамперед із Богом. Який цей мир, принесений нам Різдвом? Мир праведника, мир, що його Розп’ятий приносить у світ. Мир, який народжується в глибині людського єства. Це не мир, який береш тільки для себе, але мир, який дається іншим. Це є мир тихих і смиренних серцем.

Христос – Дарувальник цього миру іншим. Він узяв на себе всі страждання цієї землі й тим самим передав Свій мир людям доброї волі. Цей мир – Його життя.

І якщо Христос – Дарувальник вічного миру іншим, то справжні християни – це ті, кого впізнають за миролюбністю, а їхнє Різдво – за добротою. Войовничі, немилосердні християни не є Христовими. «Ідіть ви від Мене, прокляті, у вічний огонь, що дияволові та його посланцям приготований» (Мт. 25:41), – скаже їм Господь Ісус під час Свого другого пришестя, бо ніколи не бачив їх у Своєму ділі любові до грішних братів, у ділі страждання, прощення та милосердя, а тим більше в ділі добровільної жертви за когось.

Як тоді святкувати Різдво? Так само, як і досі, – за вільною волею. Християнам – за образом Христа, попри всякі ворожість і труднощі, жити заради ближніх. А антихристовим брехунам, поки їм дано, – за образом антихриста, привласнюючи собі все: як життя ближніх, так і саму Божу славу, якої вони приймуть суд.

Мир Різдва не може бути постійний без Божої слави. Там, де не прославляють Бога серед людей, не може бути прославлена й людина. Тому Різдво пов’язане з миром посеред людей.

Бог прославився в Пресвятій Діві Марії. У Ній засяяла слава Божа. Через Неї, повну благодаті, усі ці роки Бог дарує й виливає на нас Свою благодать.

Молитва:

Пресвята Діво Маріє, Матір Ісуса, Царице миру! Ти не перестаєш кликати Своїх дітей по всій землі, щоб вони відгукнулися на Твої заклики й стали людьми миру та надії! Нехай відчай ніколи не запанує в наших серцях. Ти, Матір надії, навіть у найтяжчі моменти біля підніжжя хреста, тож випроси й нам чесноту надії й у найважчі миті нашого життя. Мати Маріє, вимоли нам мир, який Сама носиш у Своєму серці і який даруєш нам, приносячи Ісуса, єдиного, Хто може дати нам мир, якого ми так потребуємо. Так багато страху й неспокою в нас, навколо нас і між народами. Молися за нас і разом із нами, щоб наші серця відкрилися Ісусові, єдиному Дарувателю правдивого миру. Амінь.

(Отець Любо Куртович, OFM)

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 3 171
Додати коментар

Послання Богородиці, 11 вересня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! У ці дні, коли ви з радістю величаєте Хрест, хочу, щоб і для вас ваш хрест був радістю. Особливо, дорогі діти, моліться, щоб ви могли прийняти біль і терпіння з любов’ю, так, як їх прийняв Ісус. Лише так зможу з радістю уділити вам благодаті й оздоровлення, які Ісус Мені дозволить. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)