Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»У Меджугор’є закінчився 19-й Міжнародний семінар для священників

У Меджугор’є закінчився 19-й Міжнародний семінар для священників

  • 18 липня 2014, 01:24
У Меджугор’є закінчився 19-й Міжнародний семінар для священників19-й Міжнародний семінар для священників зібрав 306 священнослужителів та семінаристів із 25-ти країн світу , які належать до 11-ти різних мовних груп та завершився у неділю, 12 липня, урочистою Св. Літургією, яку відправив о. Любо Куртовіч – парафіяльний священник з парафії Велячі та керівник цього семінару. Учасники семінару приїхали з України, Кореї, Литви, Німеччини, Швейцарії, Австрії, Бразилії, Італії, Росії, Хорватії, Боснії і Герцеговини,

Сербії, Словенії, Угорщини, Чеської Республіки, Словаччини, Франції, Бельгії, США, Ірландії, Перу , Еквадору, Аргентини, Іспанії та Польщі.Темою цьогорічного Міжнародного семінару була : " Ось, Мати Твоя . У Школі Богородиці ”. Відповідно до свідчень, які дають учасники , під час семінару було отримано багато добрих плодів і багато хто вирішив приїхати сюди на наступний рік знову – на 20-й Семінар. Уже на свій 2-й Семінар приїхав сюди Отець - францисканець Давор Доміновіч – Секретар Боснійської Провінції. Вперше, він приїхав у Меджугор’є в 2010 році – на своє висвячення і сказав нам, що це був Його чудовий спільний досвід разом з іншими отцями цілого світу так, як і інші пережиття, які він досвідчив під час Літургії. Ці духовні скарби, які вони отримали просто відсвіжило їхнє священство. Оскільки, о. Давор говорив на тему цьогорічної зустрічі, він сказав : " О. Любо на одній із своїх лекцій порівняв священників з Богоматір’ю, яка є постійно присутня в Св. Письмі та дуже чітко – в Новому Завіті. Постать Марії зустрічається скрізь, також і в пророцтвах Старого Завіту. О. Любо сказав, що Вона є завжди присутня, поруч з Ісусом , проте ніколи не ставить себе на перше місце. Правдива і справжня посвята себе Богородиці, є тоді , коли Богоматір не стоїть попереду Ісуса. Марія завжди є інструментом, проте ніколи – ціллю. Так, як Ісус прийшов у цей світ через слова, які Вона промовила, а потім через її тіло, так само і Марія сьогодні передає послання Ісуса. Ось чому священник є подібним до Марії. Через свої вуста, через Свої руки, він приносить Ісуса у світ. Він є тим, хто запрошений доносити Ісуса нам, згідно із своїм покликанням . Він не повинен ставити себе на перший план. Як сказала Марія в той час – Вона є покірною рабою Господа, і таким же чином священник також повинен бути покірним слугою Божим. Ці семінари є часом , коли ми священники віднаходимо для себе умиротворення”.
Переглядів 3 764
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці Миру, через візіонерку Мір’яну Драгічевич-Солдо, 2
"Дорогі діти, хто б вам міг краще за мене говорити про любов і біль мого Сина. Я жила з Ним, терпіла з Ним. Проживаючи земне життя, я відчувала біль, тому що була матір’ю. Мій Син любив думки й діла Небесного Отця, істинного Бога. І, як мені говорив, прийшов, щоб вас відкупити. Я свій біль ховала любов’ю, але ви, діти мої, маєте багато питань. Не розумієте болю. Не розумієте, що через Божу любов маєте прийняти біль і зносити його. Його досвідчить кожна людська істота меншою чи більшою мірою. Але з миром в душі і в стані ласки існує надія. Це є мій Син, Бог, народжений від Бога. Його слова є зерном вічного життя. Посіяне в добрих душах, приносить багато плодів. Мій Син зносив біль, тому що взяв на Себе ваші гріхи. Тому ви, діти мої, апостоли моєї любові, ви, які терпите, знайте, що ваші болі стануть світлом і славою. Діти мої, допоки зносите біль, допоки терпите, небо входить у вас і ви всім навколо себе даєте трохи неба та багато надії. Дякую вам”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 283
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (21)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)