Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Архиєпископ Карбалло у Меджугор'є: "Прагнім ласки від Нашої Богородиці, щоб стати благословенням для інших".

Архиєпископ Карбалло у Меджугор'є: "Прагнім ласки від Нашої Богородиці, щоб стати благословенням для інших".

  • 26 листопада 2019, 12:00

 

Архиєпископ Карбалло у Меджугор'є: "Прагнім ласки від Нашої Богородиці, щоб стати благословенням для інших".Архиєпископ Джозе Радріго Карбалло, секретар Конгрегації інститутів посвяченого життя та товариств апостольського життя, відвідав Меджугор'є, а також радіо Мир під час своїх шостих відвідин цього місця.

"Кожного разу, коли я приїжджаю у Меджугор'є, то почуваюся, немовби, я є вдома, вдома Моєї Мами. Ви бачите, що всім ЇЇ дітям тут є раді, і мої герцеговинські брати францисканці гарно мене приймають за будь-яких обставин, наче я один з них. Для мене є справді насолодою тут перебувати і мені потрібно подякувати нашому Папі Франциску за те, що обрав Апостольським Візитором для цього місця Архиєпископа Хозера, і за те, що дозволив офіційні прощі до Меджугор'є", - сказав монсеньйор (м-р) Карбалло, а також пояснив причини свого візиту у Меджугор'є цього разу.

" Я приїхав зустрітися з різними спільнотами, які є тут у Меджугор'є, 18 нових спільнот. Яка є моя мета? Церква має місце для всіх. Точно так, як францисканці, які одного разу вирішили слідувати за своєю спільнотою, аналогічно є з іншими новими спільнотами і членами посвяченого життя, для всіх одна умова, що слідуватимуть за Церквою і покладуть у центр свого життя Євангеліє Ісуса Христа",- сказав м-р Карбалло, який був головним служителем у суботу ввечері у церкві св. Якова. Фр. Марінко Шакота гостинно зустрів і привітав архиєпископа на початку даного урочистого святкування, разом із фр. Мільєнко Штеко, провінціалом Герцеговинської францисканської провінції, та ще з 29 співслужителями.

Архиєпископ Карбалло запросив усіх жити за логікою "давати", оскільки це Божа логіка. " Я запрошую себе і вас, давайте жити за цією логікою, для Бога і для інших. Живімо, бо так ми помремо у тому, що маємо, а це - єдиний шлях народитися для вічного життя. Ми прибули із різних куточків світу, у цьому місці, де кожен може відчути присутність Нашої Богородиці, і Вона є Тією, яка цілковито жила за цією логікою, віддала Себе Богу та іншим".

Наприкінці фр. Марінко запросив його знову приїхати наступного року на молодіжний фестиваль.

" Куди б тільки ми не поїхали із 163 країн, де служать францисканці, ми знаходимо там своїх братів. Дякую, що даруєте мені відчуття дому. Підемо додому всі перемінені, святими, трішки іншими, ніж ми приїхали сюди, шукаймо цієї ласки у Нашої Богородиці, а тоді ми станемо для інших благословенням. Розказуйте кожному, що їх усіх любить Марія, що у ЇЇ Серці є місце для всіх, навіть для тих, хто найбільш заблуканий і є у печалі. Будь ласка, моліться за мене, за Святішого Отця, за церкву і за мир у цьому світі", - сказав м-р Карбалло вкінці своєї проповіді. Перед тим, як його призначили Секретарем конгрегації для інститутів посвяченого життя і товариств апостольського життя, він служив генеральним міністром Ордену Ченців Молодших.

Переглядів 2 625
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 січня 1990., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю, щоб знову вирішили вибрати Бога й щоб передусім і понад усе вибрали Бога, щоб Він міг творити дива у вашому житті та щоб день у день ваше життя ставало радістю з Ним. Тому, дітоньки, моліться, й не дозвольте сатані, щоб діяв у вашому житті через непорозуміння, нерозуміння та неприйняття одне одного. Моліться, щоби зрозуміти велич і красу дару життя. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 186
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (26)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)