Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Папа Франциск у Фатімі: Паломник надії і миру

Папа Франциск у Фатімі: Паломник надії і миру

  • 03 червня 2017, 10:33

Папа Франциск у Фатімі: Паломник надії і миру«Я вдячний вам за щоденні молитви й жертви, котрих я потребую, оскільки я як грішник серед грішників… Молитва просвітлює мої очі, аби я міг бачити, любити інших, як бачить і любить Господь». Із таким великим смиренням Папа Франциск збирався на урочистість 13 травня у Фатімі. Цьогоріч цей день відзначався двома важливими подіями – святкуванням 100-літнього ювілею об’явлень Богородиці у Фатімі та зарахуванням двох фатімських дітей-пастшків – брата і сестру Марту – Францішка і Жасінту – до лику святих.

«У нас є Мама!»

Святіший Отець приїхав до Фатіми як паломник надії й миру, аби принести до ніг Марії найпрекрасніший букет – золоту троянду. До цього букету він вніс усіх вірних і приніс його до стіп Богородиці.

«У нас є Мама! У нас є Мама!.. – багато разів повторював Понтифік на цих урочистостях, – Вона прийшла сюди не для того, щоб ми Її бачили. Для цього в нас буде ціла вічність. Вона прийшла застерегти нас про небезпеку пекла, до якого призводить життя без Бога… Марія прийшла, щоб нагадати нам про світло Боже, яке живе в нас і огортає собою. За словами Лусії, діти під час об’явлення знаходилися у світлі, яке випромінювалося від Богородиці. Вона вкриває нас плащем світла, особливо коли ми прибігаємо до Її захисту…»


Святі Францішк і Жасінта, моліться за нас!

 Коли кличемо до Марії як діти, ми живемо надією, яка несе нас на своїх крилах до останнього подиху. У своїй проповіді 13 травня, присвяченій подіям у Фатімі, Папа Франциск намагався показати нам шлях надії, який повинен привести до повного навернення. «Францішк і Жасітна – це приклад для нас, – говорить Святіший Отець, – Мати Божа дозволила їм вступити в море божественного світла, привела їх до поклоніння Господеві. Звідти вони черпали силу, аби перемогти страждання. Божа присутність міцно закорінилася в їх житті». А глибоке особисте навернення і євангелізація прикладом власного життя стане дорогою до миру в наших спільнотах, наших країнах та між народами.

Найтрепетнішим моментом стала зустріч Папи «зі своєю Матір’ю» у каплиці об’явлень. Про що молився Святіший Отець? Що було найважливішим бажанням його серця?

«У Фатімі я був занурений у молитву народу Божого, – згадує він 14 травня, – щоб просити про Материнський захист для всього світу, молитву, що тече там, неначе ріка… каплиця була наповнена атмосферою молитовної тиші й споглядання багатьох паломників, а в центрі всього, у центрі Свого народу був Господь…

Богородиця у Фатімі вибрала невинні серця й простоту маленьких Францішка, Жасінти і Лусії як хранителів Її послання. Після зустрічі з «прекрасною Дівою», як вони Її називали, вони часто молилися Вервицю, здійснювали жертви і покаяння задля припинення війни, а також за ті душі, які найбільше потребували Божого милосердя… І сьогодні необхідні молитва й покаяння, аби випросити благодать навернення, щоб припинилися війни, які ширяться цілим світом, аби зупинилися численні великі й малі конфлікти, які спотворюють обличчя всього людства».

Папа закликав різні співтовариства стати на шлях діалогу і взаємодопомоги, аби будувати майбутнє на ґрунті поваги, безпеки і миру, вільного від будь-яких війн.


Слався, Царице

У цьому році, 25 червня, ми святкуватимемо 36-у річницю явлінь Божої Матері у Меджуґор’ї, де вона приходить до нас як Цариця миру з закликом до миру. Серцем, повним надії, прибіжімо до нашої Матері з молитвою, яку Святіший Отець виголосив у Фатімі:

 «Радуйся, Царице, благословенна Фатімська Діво, Діво Непорочного Серця, пристановище і дорога, що веде до Бога! Як паломник Світла, яке сходить на нас через Твої руки, дякую Богові Отцеві, Який у кожному часі та на кожному місці діє в людській історії; як паломник Миру, який Ти звіщаєш на цьому місці, прославляю Христа, наш мир, і благаю для світу згоди між усіма народами; як паломник Надії, натхненої Святим Духом, приходжу, немов пророк і посланець, аби вмивати ноги всім при тому самому столі, який нас об’єднує. […]

Своєю прекрасною усмішкою Ти примножуєш радість Церкви Христа. Своїм милостивим поглядом Ти укріплюєш надію дітей Божиих. Своїми руками, складеними до молитви й піднесеними до Господа, Ти об’єднуєш усіх в одну сім’ю людства.

Милостива, милосердна й найсолодша Діво Маріє, Фатімська Царице Вервиці! Учини, аби ми наслідували приклад блаженних Францишку і Жасінти та всіх тих, які посвятилися звіщенню Євангелія. Тоді пройдемо всіма шляхами, вийдемо паломниками на всі дороги, повалимо всі стіни й переступимо через усі кордони, виходячи до всіх периферій, виявляючи Божі справедливість і мир. У радості Євангелія станемо Церквою, зодягненою в білий одяг, в білизну, обмиту в крові Агнця, яка проливається також і сьогодні на війнах, що руйнують світ, у якому ми живемо. І тоді, подібно до Тебе, станемо світлим стовпом, що просвітлює дороги світу, показуючи всім, що Бог існує, що Бог є, що Бог живе серед Свого люду, вчора, сьогодні і на цілу вічність.

Радуйся, Господня Мати, Пречиста Діво, Фатімська Царице Вервиці! Благословенна між усіма жінками, Ти є образом Церкви, зодягненої у пасхальне світло, Ти – честь нашого народу, Ти – перемога над нападами зла. Пророцтво милосердної любові Отця, Учителько звіщення Доброї Новини Сина, Знаку палаючого полум’я Святого Духа, навчи нас серед цієї долини радості й болю, вічним істинам, які Отець об’явив найменшим. Покажи нам силу Твого покрову. У Своєму Непорочному Серці стань пристановищем грішників і дорогою, що веде аж до Бога. Єднаючись із братами й сестрами у вірі, надії та любові, ввіряюся Тобі. Єднаючись із братами й сестрами, через тебе, Фатімська Діво Вервиці, посвячуюся Богові. І, врешті, огорнутий світлом, яке сходить до нас із Твоїх рук, прославлятиму Господа на віки віків. Амінь».


Джерело: – vatican.va; – papa.2017.fatima.pt

Взято з газети Світло Марії

Переглядів 4 136
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 лютого 1995., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас стати місіонерами Моїх послань, котрі даю вам тут через це дороге для Мене місце. Бог дозволив Мені так довго залишатися з вами, дітоньки, і тому закликаю вас жити з любов’ю посланнями, які вам даю, та передавати їх цілому світу, так, щоб ріка любові потекла до людей, сповнених ненависті й неспокою. Закликаю вас, дітоньки, стати миром там, де є немир, і світлом, де є темрява, щоб кожне серце прийняло світло й дорогу спасіння. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 628
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (34)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)