Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Презентація роману «Двоє птахів і одне небо» проведена у Меджуґор’є

Презентація роману «Двоє птахів і одне небо» проведена у Меджуґор’є

  • 17 грудня 2016, 12:44

Презентація роману «Двоє птахів і одне небо» проведена у Меджуґор’єНещодавно в Меджуґор’є після вечірньої молитовної програми в залі Йоана Павла II був представлений роман хорватського письменника «Двоє птахів та одне Небо». Організаторами вечора виступили парафіяльний офіс та Інформаційний Центр «Мір» Меджуґор’є. Отець Марінко Шакота – парох меджуґорської парафії тепло зустрів та привітав усіх присутніх.
Окрім автора, книгу представляли також письменник Отець Анте Маріч та  професор Драган Комадіна. Паралельно, впродовж усього вечора, Robert Pehar – актор Хорватського Національного Театру із Мостару, зачитував короткі уривки з роману.
Головним героєм новели виступає Отець Didak Buntic – францисканець, який впродовж I Світової Війни, у роки голодомору, коли багато людей в Герцеговині померло від голоду та холоду, врятував велику кількість дітей. Він зініціював для них переселення в Славонію та Sriem (північна Хорватія) до сімей, які в ті нелегкі часи взяли на себе відповідальність щодо їх виховання і таким чином врятували дітей від голоду та смерті.
 «Я надзвичайно щасливий перебувати тут в такій прекрасній компанії у цей час і в цьому місці, з людьми  доброї волі, людьми, які сприймають цей роман, як щось важлове, не просто, як ще одну типову історію… Двоє моїх батьків походять із Герцеговини, а я народився в Славонії – це допомогло мені в написанні цього роману, роману на основі  реальних фактів, про те, як Отець Didak забирав дітей з Герцеговини та поселяв у Славонії (історична Область  Хорватії). Оскільки ці регіони є дуже близькими для мене і я добре знайомий з ними ще із дитинства, це полегшило мою працю в написанні книги», –  сказав  Містер Ґавран, який також додав, що незважаючи на те, що йому не було насправді складно писати цей роман, він є найважчий серед всіх, які коли-небуть писав.
У ньому переплітаються 2 сюжети: один,  який відбувається в період із 1917 по 1922 рр., а другий – між 1987 та 1997 рр. і поєднує Загреб, Мостар та Меджуґор'є. Автору роману необхідно було докласти певних зусиль для того, щоб встановити умовний зв’язок між цими 2-ма періодами та декількома різними регіонами.   Також Містер Ґавран сказав, що сподівається цей роман буде цінним та близьким не тільки для людей із Боснії та Герцеговини, але також і для людей з усіх інших країн, які читатимуть його в перекладі на інші мови».
Під час презентації книги виступила також вокально-акапельна група Signum із Чапліне (місто і муніципалітет в Південній частині Боснії і Герцеговини) та зробила цей вечір ще більш особливим. Парафіяльний офіс Меджуґор’є пожертвував примірники цієї книги місцевим школим із ближніх околиць для того, щоб вони були в кожній бібліотеці. Наприкінці вечора представники шкіл радо прийняли цінні дарунки.

Переглядів 3 460
Додати коментар

Послання Богородиці, 25 жовтня 1990., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Сьогодні вас закликаю в особливий спосіб молитися й приносити жертви та добрі діла за мир у світі. Сатана сильний і всіма силами хоче знищити мир, що приходить від Бога. Тому, дорогі діти, в особливий спосіб моліться зі Мною за мир. Я з вами, хочу допомогти вам Своїми молитвами й хочу повести вас дорогою миру. Я вас благословляю Своїм Материнським благословенням. Не забувайте жити посланнями миру! Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 553
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (35)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)