Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Урочисте святкування 35 Річниці Об’явлень Богородиці в Меджуґор’є

Урочисте святкування 35 Річниці Об’явлень Богородиці в Меджуґор’є

  • 11 липня 2016, 11:14

Урочисте святкування 35 Річниці Об’явлень Богородиці в Меджуґор’єВ Суботу у Меджуґор’є 25 червня 2016 р.Б. була урочисто відзначена 35 Річниця Об’явлень Богородиці. В цей день зібралася численна кількість паломників із усього світу та всіх континентів. Окрім місцевих паломників та паломників з Хорватії зареєстровано групи з Гватемали, Лівану, Кореї, Португалії, Бразилії, Словаччини, Китаю, Іспанії, Аргентини, Мексики, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Італії, Польщі, України, Латвії, Литви, Франції, Чехії, Шрі-Ланки, Сполучених Штатів Америки, Ірландії, а також інших країн.

Крім того, що паломники до Меджуґор’є прибували на звичайних транспортних засобах, багато з них йшли пішки. Таким чином вони жертвували свою ходу Богородиці , як знак обітниці чи подяки за всі ці ласки, які отримали від Неї. Багато священиків із раннього ранку сповідали людей, а Святі Меси (Св.Літургії) хорватською мовою проходили о 5:00, 6:00, 7:00, 8:00, 9:00 та об 11:00 ранку. Основна частина святкування розпочалася із вечірньої молитовної програми в 18:00 вечора з молитви на вервиці. Після Розарію(вервички) слідувала Свята Меса, яка розпочалась в 19:00. Згодом була нічна Адорація Пресвятих Дарів, що тривала всю ніч.

Урочисту Святу Месу, яка відбувалася в білій куполоподібній споруді (позаду церкви Святого Якова), провів Отець Бранко Радош – директор католицької місії в Люцерні Швейцарії. Також в концелебрації (співслужінні Святої Меси) прийняли участь фра Міленко Сакота – Провінціал Францисканської Провінції Герцеговини, фра Марінко Шакота – парафіяльний священик Меджуґор’є та 251 інших священиків. Отець Йосип Marija Katalinic о 18:00 вечора провів Розарій. Сьогодні ми відзначаємо 35-ту Річницю Об’явлень Богородиці, як особливу присутність Бога серед нас, яку подарувала нам Його та наша Матір – Пресвята Богородиця – Цариця Миру. Це день, який приносить в нашу свідомість велич і силу Божої Любові. Коли промовляє сам Господь, хто не зможе почути Його слів? Коли лунає голос Бога , хто може закрити свої вуха до цього звуку? Там, де Бог залишає свій поцілунок, його слід залишається назавжди! Це саме те, що сталося 35 років тому на горі Црніца. Псалмоспівець говорить у Старому Завіті так: «Якщо Бог не збудує фундамент, робітники марно трудяться !».

Там де Господь закладає свій фундамент, де Він залишає візерунок своєї Любові, немає немає жодного землетрусу, що може похитнути, ні вітру, який може знищити його. Тут було багато землетрусів і штормів, ці індивідуальні напади, а також колективне пригнічення Божої роботи... Було багато атак та гонінь… Візіонери це добре відчули на собі, а також священики та прихожани цієї парафії. Та ця робота рук Божих не зникла, пережила період «молодості» і в ці дні святкує свою зрілість – 35 років.

Як хтось сказав, це «сповідальниця усього світу». І це справді так. Я б ще навіть додав: «Це «серце» численних проповідей. Кожного кожнісінького дня тут лунає кілька промов отців, щодня, на кількох мовах – уже протягом 35 років… Тисячі і тисячі проповідей було сказано тут, багато з яких нас направду торкнули, багато з яких були направду «хорошими, розумними та змістовними (над якими можна задуматись), вони були глибокими та богословськими», як ми любимо називати.

Так чи інакше, насправді все, що відбувається сьогодні не є таким важливим. І також вкінці дня, все це були лише людські слова – стримані, звичайні слова… Жодне з яких не заслуговує уваги чи навіть якоїсь дискусії. Все це є нічим у порівнянні з величною і постійною промовою, яку ми отримуємо від Цариці Миру уже протягом 35 років.

Марія була взята в Небо. Марія була покірною слугинею, яка слухає і обмірковує кожне слово Бога в своєму серці. Тепер Марія промовляла тут, до мене і до вас. Вона говорила тут не словами відомого і красномовного оратора, мудрого богослова чи журналіста-експерта… Вона промовляє тут і продовжує говорити МОВОЮ ЛЮБОВІ», – сказав отець Бранко в своїй проповіді.

Святкування Святої Меси стало більш урочистим завдяки співу парафіяльного хору «Цариця Світу», який прозвучав у супроводі симфонічного оркестру з Дубровніка, регентом якого виступив маестро Domenik Brisko. Вечірня молитовна програма безпосередньо транслювалася на радіо «Мір» Меджуґор’є та на багатьох інших радіостанціях. В переддень ювілею Річниці Об’явлень Богородиці, Святу Месу відзначив отець Бозе Міліч, а також 181 священик, що співслужили з ним. Це було в день свята Святого Івана Хрестителя. Традиційно в цей день рано вранці розпочалася ПРОЩА із м. Гумак. ЗА МИР. Багато віруюючих та прочан готувалися до святкування 35-ї річниці Об’явлень Богородиці молячись Новенну до Цариці Миру. (Фото)

Переглядів 3 019
Додати коментар

Послання Богородиці, Цариці миру, 2 жовтня 2016 року
"Дорогі діти! Дух Святий посланий Небесним Отцем учинив мене матір’ю, Ісусовою  матір’ю, а тим самим і вашою матір’ю. Тому приходжу, аби вас вислухати, аби відкрити вам свої материнські руки, аби дати вам своє серце й аби закликати вас залишитися зі мною, бо з вершини хреста мій Син довірив вас мені. На жаль, багато моїх дітей не пізнало любові мого Сина, багато хто його не бажає пізнати. О, діти мої, наскільки погано чинять ті, які мали б бачити і пояснювати, щоб інші увірували. Тому ви, діти мої, апостоли мої, у тиші серця свого слухайте голос мого Сина, щоб ваше серце було Його притулком, щоб не було похмурим та сумним, але освітлене світлом мого Сина. Вірою шукайте надію, бо віра є життям душі. Знову вас закликаю – моліться. Моліться, аби ви віру жили в смиренні, духовному мирі й освітлені  світлом.  Діти мої, не намагайтеся відразу все зрозуміти, бо і я не всього розуміла, але любила й вірила в Божествені слова, котрі мій Син говорив, Він, Який був першим світлом і початком відкуплення. Апостоли моєї любові, ви, що молитеся, жертвуєтеся, любите, не судите, ви йдіть і поширюйте істину, слова мого Сина, Євангеліє, бо ви є живим євангелієм, ви промені світла мого Сина. Мій Син і я будемо з вами, будемо вас підбадьорювати і випробовувати. Діти мої, завжди просіть благословення від тих, і лише тих, чиї руки благословив мій Син, – від ваших пастирів. Дякую вам!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 283
11:25, 14-07-2014
Всі статті

Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (21)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)