Меджугор'є - місце молитви, миру»Новини»Сім’я – початок кращого світу

Сім’я – початок кращого світу

  • 21 липня 2015, 09:07
Сім’я – початок кращого світуЗ 12 по 15 липня вже у 16-й раз у Меджуґор’ї відбувся міжнародний семінар для подружніх пар. Його проводили Ружица та Степан Ліце – подружжя із Загреба.

«Шлюб і сім’я – початок кращого світу» – така назва семінару цьогоріч. Степан і Ружица розповіли, що в Церкві Єрусалимської Матері Божої в одному хорватському містечку – Тршський Врх – Богородиця згадана як «початок кращого світу». Через Неї та Святе Сімейство Ісус прийшов у цей світ, і це змінило всю його історію. Стало початком чогось кращого. Ведучі семінару щиро переконані, що так само і кожна сім’я у світі покликана стати початком кращого, добра, місцем любові. Так і учасники семінару ці дні могли провести «в школі Богородиці» та через Її заступництво пережити духовне оновлення.

Останнього дня семінару його учасники ділилися своїм досвідом, пережитим у ці дні. Одна сімейна пара – Марія і Йосип із Хорватії – на семінарі святкували річницю весілля і на завершальній св. Мессі відновляли подружні обіти. Вони не вперше беруть участь у цьому семінарі й усе більше усвідомлюють важливість таких реколекцій, позаяк часто незнання або нерозуміння деяких речей може стати причиною проблеми.

Марія поділилася з учасниками семінару прикладом зі свого життя. Вона народилася і була вихована в сім’ї майже атеїсткою. Однак у студентські роки багато молилася за віруючого чоловіка. І зустріла свого майбутнього чоловіка з побожної родини. Саме через свою свекруху вона пізнала віру. Пізніше її чоловік став директором фірми й багато працював. Марія помітила, що в них залишається все менше часу на спілкування. Він приходив додому пізно, а коли дружина хотіла поділитися з ним тим, що пережила протягом дня у себе на роботі, навіть не хотів слухати. Минулого року на 15-му міжнародному семінарі в Меджуґор’ї Марія отримала відповідь і змогла по-новому глянути на цю ситуацію. Коли лектор розказувала про відмінності в мисленні чоловіків та жінок, збагнула, що чоловік її любить. Він просто не міг сприймати так багато інформації відразу після напруженого робочого дня. І цим проблему було вичерпано.

Один учасник із України розповів, що часто в житті задумувався над тим, що таке святість. А семінар допоміг йому зрозуміти, що вона захована в простоті.

Учасники з України поділились і тим, що ці дні в Меджуґор’ї в особливий спосіб молилися за свій народ, солдатів, сім’ї тих, хто втратив когось із близьких. Піднімаючись на гору Кріжевац, вони неначе духовно йшли лінією фронту на Україні та з вірою підносили молитви до Бога.

Згадали учасники й про те, як багато сьогодні розбитих сімей і сімей у кризі. Ведучі семінару щиро закликали подружжя відкрити свої серця для таких сімей довкола себе. Наша допомога починається найперше на колінах, у молитві. Але важливо не забувати, що Ісус і Марія хочуть та можуть діяти через нас у конкретний спосіб. Вони нас потребують.

Дякуємо Богові й Богородиці за цей тиждень молитви за сім’ї цілого світу в Меджуґор’ї.
{informer=9}
Переглядів 3 954
Додати коментар

Послання Богородиці з Меджугор'я, 1 листопада 1984р.
"Дорогі діти! Сьогодні Я закликаю вас до віднови молитви у ваших домівках. Завершилися роботи в полі. Тепер присвятіть себе молитві. Нехай молитва буде на першому місці у ваших сім’ях. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик!”

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 628
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (34)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)