Літургійні читання на 1 жовтня (УГКЦ)

  • 01 жовтня 2016, 00:30
 

Преп. Євменія, єп. Гортинського

Апостол
1 Кор. 4, 17-5, 5.
 
17. Власне, тому я і послав вам Тимотея, мою улюблену і вірну в Господі дитину; він нагадає вам мої в Христі дороги, як я навчаю скрізь у кожній Церкві. 18. Деякі загорділи, наче б я не мав прийти до вас уже більше. 19. Але я незабаром до вас прийду, коли Господня на те воля, і спізнаю не слова загорділих, а й силу. 20. Бо царство Боже не у слові, а в силі. 21. Що ви хочете? Щоб я прийшов до вас із палицею, – чи з любов'ю та духом лагідности? 1. Взагалі чути між вами про розпусту, і то про таку розпусту, якої і між поганами нема – що хтось має за жінку батькову жінку! 2. Ви ж наповнилися гордощами, хоч повинні б сумувати, щоб виключити з-поміж себе того, хто допустився цього вчинку! 3. Бо я, – неприявний тілом; але присутній духом, – уже засудив, немов би був присутній, того, хто таке вчинив, 4. коли в ім'я Господа нашого Ісуса зберетесь ви і дух мій, силою Господа нашого Ісуса 5. видати такого сатані на погибіль тіла, щоб спасся дух у день Господній.

Євангеліє
Мт. 24, 1-13.
 
1. Ісус вийшов з храму, і коли він ішов, учні його приступили до нього, щоб показати йому храмові будівлі. 2. Він же у відповідь сказав їм: "Чи бачите це все? Істинно кажу вам: Не лишиться тут камінь на камені, який не був би перевернений.” 3. І коли він сів на горі Оливній, його учні приступили до нього насамоті й запитували: "Скажи нам, коли це буде і який буде знак твого приходу й кінця світу?” 4. Ісус у відповідь мовив їм: "Глядіть, щоб ніхто не звів вас. 5. Багато бо прийде в моє ім'я, що будуть казати: Я – Христос, – і зведуть багатьох. 6. Ви почуєте про війни та воєнні поголоски; глядіть же, не тривожтесь, бо треба, щоб це все сталося, але це не кінець ще. 7. Народ бо на народ повстане й царство на царство. Голод, чума та землетруси будуть по різних місцях, 8. та все це – початок страждання. 9. Тоді видадуть вас на муки й уб'ють вас; вас будуть ненавидіти всі народи імени мого ради. 10. Багато тоді спокусяться і видаватимуть один одного й будуть ненавидіти один одного. 11. Чимало лжепророків устане і зведуть багато людей. 12. Через те, що розбуяє беззаконня, любов багатьох охолоне. 13. Але хто витримає до останку, той спасеться.

Апостол
1 Кор. 11, 26-29.
 
26. Погляньте, брати, на звання ваше: не багато мудрих тілом, не багато сильних, не багато благородних; 27. але Бог вибрав немудре світу, щоб засоромити мудрих, і безсильне світу Бог вибрав, щоб засоромити сильних, – 28. і незначне світу та погорджене Бог вибрав, і те, чого не було, щоб знівечити те, що було, 29. щоб жадне тіло не величалося перед Богом.

Євангеліє
Йо. 8, 21-30
 
21. А й ще їм сказав: «Я відійду, а ви мене шукатимете та й помрете у грісі вашім. Куди я відійду, неспроможні ви прийти.» 22. Тож юдеї мовляли: «Може, він самого себе вб'є, коли ото каже: Куди я відійду, неспроможні ви прийти?» 23. І далі ще казав їм: «Ви здолу, я – згори. Ви з цього світу, я – не з цього світу. 24. Тим я і сказав вам: Помрете у гріхах ваших. Бо коли не увіруєте, що я – Сущий, помрете у ваших гріхах.» 25. Тоді вони йому: «Хто ж ти такий?» Ісус же їм відрік: «Споконвічний, як я і казав вам. 26. Багато чого маю я про вас сказати й осудити. Та той, хто послав мене, правдивий, і що я чув від нього, те й у світі говорю.» 27. А вони й не збагнули, що він про Отця їм говорив. 28. Тоді Ісус до них мовив: «Коли вгору Чоловічого Сина піднесете, тоді взнаєте, що Сущий я і що від себе не чиню нічого, але як навчав мене Отець мій, говорю, 29. і що той, хто послав мене, – зо мною Сущий. Не полишив він мене самого, бо я постійно те чиню, що довподоби йому.» 30. І коли говорив так, численні увірували в нього.

Переглядів 2 675
Додати коментар

Четвергові послання

 

Послання Богородиці

Із 1 березня 1984 року до 8 січня 1987 року кожного тижня, зазвичай у четвер, візіонерка Марія Павлович передавала послання Богородиці. Вони призначалися для парафії Меджуґор’я, а також для всіх, хто хоче прийняти їх та жити за ними.

Марія Павлович говорить:

"Дорогі друзі Меджуґор’я!

Богородиця сказала, що четвергові послання є для всіх, хто хоче йти дорогою святості. Божа Мати так формує парафію й усіх тих, які прагнуть рости у святості. Ці послання заохочують до молитви, навернення, посту та покаяння. Богородиця хоче, щоб ми проживали послання постійно й активно та реалізовували у власному житті. Звертає увагу на великі плоди Таїнств, які приймаємо. Говорить, що центром нашого життя є Свята Літургія: "Якщо б ви знали, яке велике значення має Свята Літургія для вашого життя, ви б спішили на неї”. Хоче, щоб ми проживали Святу Літургію активно та з більшою любов’ю, особливо зустріч із Христом у Євхаристії. Кожен, хто вирішить жити разом із Божою Матір’ю, росте у святості”.

8 січня 1987 року в останньому четверговому посланні Богородиця звертається такими словами:

"Дорогі діти! Хочу вам подякувати за кожну відповідь на послання. Особливо, дорогі діти, дякую вам за всі жертви й молитви, які ви Мені принесли. Дорогі діти, хочу вам і надалі давати послання, але, дорогі діти, не кожного четверга, а кожного 25-го числа місяця. Прийшов час, коли сповнилось те, що хотів Мій Господь. Зараз вам буду давати менше послань, але Я й далі з вами. Тому, дорогі діти, прошу вас: слухайте Мої послання й живіть за ними, щоб вас могла вести. Дорогі діти, дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 299 588
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

А Ви були в Меджугор'є?


Березень 2024 (37)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (47)
Листопад 2023 (40)
Жовтень 2023 (23)