Меджугор'є - місце молитви, миру»Літургійні читання»РКЦ»Літургійні читання на понеділок ХХІІ Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

Літургійні читання на понеділок ХХІІ Звичайного тижня, рік І (РКЦ)

  • 04 вересня 2023, 05:00

Римо-католицький календар 

Понеділок ХХІІ Звичайного тижня, рік І 

Перше читання
1 Сол 4, 13-18

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до солунян

Не хочемо, щоб ви, брати, не знали про померлих, аби не сумували, як і інші, котрі не мають надії. Бо коли віримо, що Ісус помер і вос­крес, то й тих, які поснули, через Ісуса Бог приведе з Ним. Це гово­римо вам Словом Господнім: що ми, живі, які залишимося до при­ходу Господнього, не випередимо померлих. Адже сам Господь з наказом, при голосі архангела і при Божій сурмі, зійде з неба, — і першими воскреснуть померлі в Христі. Потім ми, живі, які зали­шимося, разом з ними будемо підхоплені на хмари, на зустріч з Гос­подом у повітрі, — і так завжди будемо з Господом. Тому потішайте одне одного цими словами.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 96 (95), 1 і 3.4-5.11-12.13 (П.: пор. 13аб)

Господь приходить, щоб судити землю. 

Заспівайте Господу нову пісню! *
Співай Господу, вся земле!
Звістіть між народами Його славу, *
серед усіх племен — Його діла дивовижні.

Бо великий Господь і гідний найвищої хвали. *
Він грізний — понад усіма богами.
Адже всі боги народів — це ідоли, *
а Господь — сотворив небо

Нехай веселиться небо, *
нехай земля радіє!
Нехай збуриться море і все, що його наповняє. *
Нехай рівнина і все, що на ній, радіє!

Тоді радітимуть усі дерева в лісі перед обличчям Господа: *
бо Він йде — бо йде Він судити землю!
Він справедливо судитиме Всесвіт, *
і народи — за правдою своєю.

Спів перед Євангелієм
Лк 4, 18

Алілуя, алілуя, алілуя

Господь послав Мене благовістити убогим,
проповідувати визволення полоненим.

Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 4, 16-30

Слова святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус прибув у Назарет, де був вихований, увійшов за своєю звичкою в день суботній до синагоги та встав, щоби читати. Дали Йому книгу пророка Ісаї. І, розгорнувши книгу, Він знайшов місце, де було написано: «Дух Господній на Мені, бо Він помазав Мене благовістити убогим, послав проповідувати полоненим визволення, сліпим — прозріння, і пригноблених відпустити на волю; звіщати рік Господній сприятливий!» Згорнувши книгу, Він віддав її слузі та й сів, а очі всіх у синагозі пильно стежили за Ним. І Він почав говорити до них: «Сьогодні сповнилося це Писання у вухах ваших». Усі були свідками Йому, дивуючись словам благодаті, які линули з Його уст. Тож вони казали: «Чи не син це Йосифа?» А Він промовив до них: «Напевно, скажете Мені цю приказку: “Лікарю, оздоров самого себе! Зроби й тут, на своїй батьківщині, те, що, чули ми, сталося в Капернаумі”». І Він промовив: «Запевняю вас, що жодний пророк не приймається на своїй батьківщині. Істинно кажу вам, що багато вдів було у дні Іллі в Ізрáїлі, коли небо замкнулося на три роки й шість місяців, і був тоді великий голод по всій землі. Та до жодної з них Ілля не був посланий, тільки в Сарепту Сидонську — до жінки-вдови. І багато було прокажених за пророка Єлисея в Ізрáїлі, але ніхто з них не очистився, тільки Нааман — сирієць!» Почувши це, всі в синагозі сповнилися гнівом. І, вставши, вигнали Його геть з міста, і повели Його на край гори, на якій було збудоване їхнє місто, щоб Його з неї скинути; та Він, пройшовши поміж ними, віддалився.

Слово Господнє

Переглядів 176
Додати коментар

Послання Богородиці, 19 червня 1986р., Меджуґор'є.
“Дорогі діти! Цими днями Мій Господь дозволяє Мені вимолити для вас більше благодатей. Тому хочу вас знову заохотити молитися, дорогі діти! Моліться безперестанку! Так дам вам радість, яку Мені дає Господь. Із цими благодатями, дорогі діти, хочу, щоб ваші страждання були радістю. Я ваша Мати й хочу вам допомогти. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Спецтема

Онлайн трансляція...

Переглядів 300 658
11:25, 14-07-2014
Всі статті

ДНІ ДУХОВНОЇ ВІДНОВИ


Фоторепортаж

«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

А Ви були в Меджугор'є?


Квітень 2024 (36)
Березень 2024 (41)
Лютий 2024 (37)
Січень 2024 (26)
Грудень 2023 (46)
Листопад 2023 (40)